Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

DyslexAI: Όταν η δυσλεξία συναντά (;) την Τεχνητή Νοημοσύνη


Τι γίνεται αν ζητήσουμε από την Τεχνητή Νοημοσύνη να δημιουργήσει όπως ένα δυσλεκτικό άτομο; Με τη νέα καμπάνια του το "Made By Dyslexia" αναδεικνύει ότι η "δυσλεκτική" σκέψη είναι ζωτικής σημασίας και στον χώρο εργασίας του μέλλοντος. Κι αυτό, γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί (προς το παρόν;) να συνθέσει, αλλά τα δυσλεκτικά άτομα μπορούν (και το έχουν αποδείξει) να καινοτομήσουν.

Θεσσαλονίκη: Η Οδύσσεια μίας φοιτήτριας σε αμαξίδιο στο ΑΠΘ

Η Αναστασία είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ και τυχαίνει να βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο από τα πρώτα χρόνια της ζωής της, κάτι, βέβαια που δεν τη σταμάτησε από το κυνηγήσει το όνειρό της και να καταφέρει στα 47 της να μπει στο πανεπιστήμιο και να σπουδάσει μία επιστήμη που αγαπά στην πόλη που ζει, στη Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη κούκλα Barbie με σύνδρομο Down

Mattel
Η εταιρεία Mattel παρουσίασε μια νέα κούκλα Barbie με σύνδρομο Down.

«Ο στόχος μας είναι να δώσουμε σε όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να δουν τον εαυτό τους μέσα από την Barbie, αλλά και να τα ενθαρρύνουμε να παίξουν με κούκλες που δεν τους μοιάζουν», σχολίασε η Λάιζα ΜακΝάιτ, υπεύθυνη της εταιρείας.

Πανελλαδικές: Τα θέματα των μαθημάτων των τελευταίων 23 ετών (2000-2022)

Η μελέτη των θεμάτων των τελευταίων 23 ετών (2000-2023) από τους υποψηφίους και τους εκπαιδευτικούς τους, αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την καλύτερη επιτυχία.

Πατήστε αντίστοιχα παρακάτω για να ανοίξετε τα θέματα: 

Έρευνα ΕΠΙΨΥ: Δύο στους πέντε εφήβους διαβάζουν βιβλία

Δύο στους πέντε Έλληνες εφήβους ηλικίας 11, 13 και 15 ετών διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία εκτός σχολείου, σύμφωνα με την Πανελλήνια Έρευνα που πραγματοποίησε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας (ΕΠΙΨΥ).

Πολλαπλό Βιβλίο: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα σχολεία

Ξεκίνησε το «Πολλαπλό Βιβλίο» στο Σχολείο - Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής για τη συγγραφή βιβλίων σε περισσότερα του ενός μαθήματα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης διδακτικών βιβλίων στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων και στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Διδακτικών Βιβλίων υπεγράφη από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, και δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (https://www.minedu.gov.gr/).

Παιδί με ΔΕΠΥ, ετών 40

Υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στη σχολική τάξη, αλλά ούτε στο σπίτι μελετώντας τα μαθήματά τους ή ολοκληρώνοντας τις εργασίες τους.

Υπάρχουν παιδιά που είναι διαρκώς αφηρημένα, που ονειροπολούν, που χαρακτηρίζονται ως τεμπέλικα.

Προβολή: Η Ζωγραφιά του Θεού

Τα παιδιά της καραντίνας ετοιμάζονται για το πανεπιστήμιο

Πώς να µιλήσεις για έναν 18χρονο που ετοιµάζεται να κάνει το πιο κρίσιµο βήµα στη σχολική διαδροµή του; Οι Ελληνες µαθητές –το έχουν δείξει οι έρευνες– είναι οι πιο σκληρά εργαζόµενοι στη χώρα µας. Το πρωί στο σχολείο, το απόγευμα διάβασμα, φροντιστήρια, δραστηριότητες. Στην τελική ευθεία πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για την επιτυχία σε μια καλή σχολή οι υποψήφιοι «θυσιάζουν» την ξεγνοιασιά της εφηβείας τους, τις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους τους. Μάλιστα, οι τελευταίες φουρνιές των μαθητών λυκείου έχουν βιώσει και κουβαλούν το «βάρος» της πανδημίας, της καραντίνας, του «λουκέτου» στο σχολείο, με την πρωτόφαντη εμπειρία της τηλεκπαίδευσης να δοκιμάζει τις αντοχές και τις δεξιότητές τους.

Παγκόσμια Ημέρα DNA: χρειάζεται ποικιλομορφία και συμπερίληψη στην έρευνα

H αλληλουχία του πρώτου ανθρώπινου γονιδιώματος δημοσιεύτηκε πριν από δύο δεκαετίες και έκτοτε η τεχνολογική πρόοδος στο πεδίο οδήγησε στο γρήγορο και σχετικά φθηνό «διάβασμα» (αλληλούχηση) ολόκληρου του γενετικού υλικού. Ωστόσο, οι γενετικές και γονιδιωματικές μελέτες βασίζονται κυρίως σε πληθυσμούς ευρωπαϊκής καταγωγής, με αποτέλεσμα, τα πιθανά οφέλη της γονιδιωματικής έρευνας, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης κατανόησης της αιτιολογίας των νόσων, της έγκαιρης ανίχνευσης και διάγνωσης, του ορθολογικού σχεδιασμού φαρμάκων και της βελτιωμένης κλινικής φροντίδας, πιθανά να μην αγγίζουν πολλούς πληθυσμούς που υποεκπροσωπούνται.

Η Βαλασία Συμεωνίδου χορογράφησε την αναπηρία και το "εφήμερο" σώμα της

Το M-POWER, είναι ένα φεστιβάλ-τετραήμερη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από 26 έως 29 Απριλίου από καλλιτέχνες, με και χωρίς αναπηρία, που δραστηριοποιούνται στο ευρύτερο πεδίο του σύγχρονου χορού, της περφόρμανς και της κίνησης και οι οποίοι δίνουν τον ιδανικό ορισμό στην έννοια της ενδυνάμωσης.

Παραολυμπιακό Πανόραμα στο Μοναστηράκι στις 29 Απριλίου

Οι δράσεις εξωστρέφειας και διάδοσης του Παραολυμπιακού κινήματος συνεχίζονται από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, που διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο στην πλατεία Μοναστηρακίου άλλο ένα Παραολυμπιακό Πανόραμα.