Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Διπλωματική: Η Παρακίνηση του εκπαιδευτικού προσωπικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση είναι ένας εργασιακός κλάδος με ιδιαίτερη σημασία για κάθε σύγχρονη κοινωνία. Η σημαντικότητα της έννοιας της παρακίνησης των εργαζόμενων στην εκπαίδευση έχει επισημανθεί από τους θεωρητικούς της εκπαίδευσης και έχει μελετηθεί ευρέως στην διεθνή βιβλιογραφία καθώς θεωρείται ότι συμβάλει στην καλή λειτουργία και την επιτυχία των στόχων μιας σχολικής μονάδας και στην επαγγελματική ικανοποίηση των εκπαιδευτικών. Η παρακίνηση συνδέεται με κομβικά ζητήματα της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού στην εκπαίδευση όπως: βαθμός παραίτησης ή παραμονής στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού, επαγγελματική εξουθένωση, ικανοποίηση από τη σχολική διοίκηση, αφοσίωση στον οργανισμό, αποδοτικότητα και βελτίωση της σχολικής μονάδας. 

Ατυχήματα λόγω έλλειψης ύπνου στα παιδιά και στους έφηβους

Είναι πρωταρχικής σημασίας, να καταλάβουν οι γονείς ότι η έλλειψη ύπνου στα παιδιά και στους έφηβους τους, είναι μια συχνή αιτία ατυχημάτων κάθε μορφής.

Ένα παιδί που είναι κουρασμένο λόγω έλλειψης ύπνου μπορεί πιο εύκολα να τραυματιστεί σε χώρους που παίζει ή να πάθει ατύχημα με το ποδήλατό του. Η μείωση της προσοχής του που προκύπτει, το εκθέτει σε πολλούς άλλους κινδύνους στο δρόμο, στην αυλή του σχολείου, στο σπίτι και σε άλλους χώρους που πηγαίνει.

“Αερόστατο”, διαδικτυακή εκπαιδευτική πύλη για μικρά παιδιά


Εκπαιδευτική πύλη για μικρά παιδιά 3-7 ετών. Στόχος της πύλης είναι η ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων των παιδιών, καθώς και η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Τα μικρά παιδιά αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες μέσα από δραστηριότητες που έχουν τη μορφή παιχνιδιού και είναι οργανωμένες σε δέκα θεματικές ενότητες. Η πρόσβαση είναι ανοικτή σε όλους.

Ενενήντα χαρισματικά παιδιά στο θερινό σχολείο του CTY στο Ανατόλια

Ενενήντα χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά, 45 αγόρια και 45 κορίτσια από όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά στην Ελλάδα να παρακολουθήσουν για τρεις εβδομάδες το θερινό πρόγραμμα διδασκαλίας στοCenter for Talented Youth(CTY) στο Κολλέγιο Ανατόλια. Με το πρόγραμμα αυτό ξεκινάει ουσιαστικά τη λειτουργία του το Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά, που ξεκίνησε το 1979 από τον Dr Julian Stanley του John Hopkins University και έρχεται για πρώτη φορά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στόχος του CTY είναι να βοηθήσει παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου να ανακαλύψουν νέα ταλέντα και μάλιστα, πολλά από αυτά με πλήρη ή μερική υποτροφία, χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ημερίδα: Αποτυπώνοντας μια δημιουργική πορεία στις Σ.Υ.Δ.Μ.Κόκκορη

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης "Μαρία Κόκκορη" (Σ.Υ.Δ), οι οποίες φιλοξενούν κορίτσια με Σύνδρομο Down και Νοητική Υστέρηση, σας προσκαλούν στην ημερίδα που διοργανώνουν στις 23 Ιουνίου 2014 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ακαδημίας 7, Αθήνα, 6ος όροφος) στο πλαίσιο των δύο χρόνων λειτουργίας τους.
Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Πηγή: Idrima Kokkori