Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Διδάσκοντας στα παιδιά να χρησιμοποιούν κάρτα προσωπικών στοιχείων/ ταυτότητα: μια πολύ σημαντική δεξιότητα που κρατάει τα παιδιά μας ασφαλή.

Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για ένα πολύ σημαντικό θέμα ασφάλειας που ΠΡΕΠΕΙ να διδάξουμε από νωρίς στους μαθητές μας, ιδίως σε όσους δεν έχουν προφορικό λόγο. Θα σας πω μια ιστορία. Όταν ήμουν ασκούμενη, μια από τις πρώτες αποστολές μου ήταν να συνοδεύσω μια ομάδα ενηλίκων με αυτισμό. Κάποιοι ήταν υψηλής λειτουργικότητας, άλλοι όχι. Κάποιοι είχαν προφορικό λόγο, κάποιοι άλλοι όχι. Εγώ ήμουν με 2 ενήλικες που ήταν τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους. Το μοναδικό που είχαν κοινό ήταν ότι είχαν αυτισμό και ότι συμμετείχαν στην ίδια ομάδα ανάπτυξης των κοινωνικών τους δεξιοτήτων. Εγώ δεν τους γνώριζα καλά, καθώς ήμουν μόλις 1-2 εβδομάδες στην ομάδα.

Συνταγή: Σπιτικά τσιπς φούρνου!

Τα παιδιά λατρεύουν τα τσιπς, και μπορούν να τα καταναλώνουν καθημερινά. Γιατί όμως να τους αγοράζετε αυτά του εμπορίου, όταν μπορείτε να φτιάξετε υγιεινά τσιπς και μόνες σας; Η συνταγή για τα χειροποίητα τσιπς που σας δίνουμε είναι εύκολη, υγιεινή, πεντανόστιμη και θα την αγαπήσουν τα παιδιά!

Μερικοί Κάτοικοι της Άγονης Γραμμής στο Αιγαίο Ζουν στη Σκιά μιας Σοβαρής Ασθένειας

Το VICE εγκαινιάζει μία νέα σειρά ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Underreported Greece». Εδώ θα παρακολουθείτε ιστορίες για άγνωστες πτυχές της ελληνικής πραγματικότητας που σπάνια θα βλέπαμε στα δελτία ειδήσεων.

Στο πρώτο επεισόδιο ταξιδεύουμε στην άγονη γραμμή, στο Αιγαίο, για να συναντήσουμε ανθρώπους που πάσχουν από ένα σπάνιο σύνδρομο. Η Ελλάδα είναι μια από τις 4 χώρες στον κόσμο όπου παρατηρείται σε σχετικά αυξημένο ποσοστό το λεγόμενο σύνδρομο Κοέν.Το σύνδρομο οφείλεται σε μεταλλαγή του γονιδίου COΗ1 και εκδηλώνεται σε ένα άτομο εάν και οι δύο γονείς του είναι φορείς της συγκεκριμένης μετάλλαξης. Οι ασθενείς παρουσιάζουν μεταξύ άλλων νοητική υστέρηση, δυσκολία κινητικότητας και άλλα προβλήματα υγείας, όπως ζάχαρο ή προβλήματα όρασης που μπορεί να οδηγήσουν σε τύφλωση.

«Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» Εργαστήριο της Στέγης στο Αγρίνιο

Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με τη Στέγη. Το μουσικό εργαστήριο για παιδιά 5-7 ετών & 8-11 ετών που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους έρχεται στο Αγρίνιο.

Το facebook σάς ξέρει καλύτερα από τους γονείς σας!

Σύμφωνα με μελέτη, τα μηχανήματα μπορούν πλέον να «διαβάσουν» πιο σωστά έναν άνθρωπο

Η κρίση των υπολογιστών βασίζεται σε λογισμικό που χρησιμοποιεί ένα μόνο κριτήριο: τα «likes» ενός ανθρώπου στο facebook σχετικά με διάφορα πράγματα, όπως ταινίες, μουσική, βιβλία, σπορ, προϊόντα κ.ά.

Πότε να κρατήσουμε το παιδί στο σπίτι

Της Ελένης Δασκαλάκη στο CapitalHealth

Μια ίωση ή ένα κρυολόγημα είναι συνηθισμένοι λόγοι απουσίας του παιδιού από το σχολείο. Πόσες μέρες όμως αναμένεται να κρατήσει ο κύκλος της ίωσης και πόσο κρατάμε το παιδί στο σπίτι, για τη δική του ασφάλεια και των συμμαθητών του;

Συναγερμός για τα ναρκωτικά: Οι νέοι στρέφονται στο... «ακίνδυνο» χασίς - «Ντεμοντέ» η ηρωίνη, «ακριβή» η κοκαΐνη...

Θεωρούν “εκτός μόδας” την ηρωίνη, χαρακτηρίζοντας «περιθώριο» τους χρήστες της, τους δελεάζει η κοκαΐνη, αλλά τη βρίσκουν ακριβή και στρέφονται στο “ακίνδυνο” και χωρίς εξάρτηση, όπως πιστεύουν, χασίς, νομίζοντας μάλιστα ότι η χρήση του έχει ελάχιστες έως μηδαμινές επιπτώσεις από το νόμο!

Πρόγραμμα συμβουλευτικής γονέων από τη ΧΕΝ Θεσσαλονίκης

Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 ξεκινά το πρόγραμμα συμβουλευτικής γονέων που διοργανώνει για άλλη μια φορά η Κοινωνική Υπηρεσία της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης. 

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει 8 δίωρες συναντήσεις για γονείς με παιδιά στη σχολική και εφηβική ηλικία που θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στις 18.00 και θα συντονίζονται από εξειδικευμένους συμβούλους ψυχικής υγείας. 

Δωρεάν Συμβουλευτική σε Φοιτήτριες

Η Ελληνική Εταιρεία Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛ.Ε.ΓΥ.Π.) ανακοινώνει την έναρξη της συμβουλευτικής υπηρεσίας που θα παρεχεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://student.elegyp.gr/.

Οι φοιτήτριες μπορούν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να ζητήσουν συμβουλή/βοήθεια για κάποιο θέμα που τις αφορά από ψυχολόγο ειδική σε θέματα φύλου που θα απαντά στα ερωτήματά τους.

Εκπομπή: «Η άγνωστη χώρα της αναπηρίας»

Περίπου ένας εκατομμύριο πολίτες σε αυτή χώρα έχουν κάποια μορφή αναπηρίας. Η αναπηρία είναι μία ζώσα κατάσταση πολύπλευρη και πολύπλοκη. Το άτομο που βιώνει την αναπηρία έχει να λύσει ζητήματα και να άρει εμπόδια σε καθημερινή βάση.

13ο Πανελλήνιο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει στα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου μας, την διεξαγωγή του 13ου Πανελλήνιου Μετεκπαιδευτικού Συνεδρίου Προσχολικής Αγωγής με θέμα «Σύγχρονες Ψυχοπαιδαγωγικές Προσεγγίσεις Στην Προσχολική Αγωγή. Θεωρία & Πράξη». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 20,21 & 22 Μαρτίου 2015. 
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ