Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Προβολή: Feeling Through (Υποψήφιο για ΟΣΚΑΡ 2021)

 

Ένας άστεγος έφηβος συναντά έναν τυφλοκωφό άντρα σε μία στάση λεωφορείου και αλλάζει η ζωή του. Η μικρού μήκους ταινία "Feeling Through" του Doug Roland αφηγείται την ιστορία ενηλικίωσης του Tereek (Steven Prescod), ενός εφήβου που περιφέρεται στους δρόμους της Νέας Υόρκης, αναζητώντας ένα μέρος να μείνει και του Artie (Robert Tarango), ενός τυφλοκωφού άνδρα που χρειάζεται βοήθεια να επιστρέψει σπίτι του. Η απρόσμενη και άβολη συνάντηση δύο ξένων εξελίσσεται στη δημιουργία ενός δυνατού φιλικού δεσμού. 

Έξι γυναίκες εξομολογούνται


ΜΑΡΣΙ ΜΑΓΙΕΡ
«Να σκέφτεσαι τι θέλεις να αφήσεις πίσω σου»

Μια Αμερικανίδα βρήκε το νόημα της ζωής στην Τζια και στο δάσος της με τα βελανίδια.

Μεγάλωσα στη Βόρεια Καλιφόρνια στα τέλη του ’60, την εποχή που γεννήθηκε η Silicon Valley και όλο και περισσότεροι διανοούμενοι συνέρρεαν στην περιοχή. Στο δημόσιο σχολείο, όπου φοιτούσα, μεγάλωσα με το σύνθημα πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Και πως το θέμα δεν είναι εάν μπορείς να πετύχεις, αλλά το πώς. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιρροή της εφηβείας μου. Έγινε η βασική αρχή στη ζωή μου.

Οι μάσκες μειώνουν τις υποχρεωτικές αποστάσεις στο μισό

Πιεστική παραμένει η κατάσταση με τα σχολεία και την εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς. Οι ειδικοί αναζητούν τρόπους να επιτρέψουν στα παιδιά να επιστρέψουν στα σχολεία με ασφάλεια, παρότι η πανδημία μαίνεται.

Διατροφικές διαταραχές : Πιο ευάλωτα τα κορίτσια που παίζουν με αυτά τα παιχνίδια

Με τις διατροφικές διαταραχές να εξακολουθούν να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή αμέτρητων κοριτσιών, τα στοιχεία που έφερε στο φως νέα έρευνα δεν μπορούν παρά να μας ανησυχούν.

Σύμφωνα με νέα έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Durham της Βρετανίας, που δημοσιεύθηκε στο Body Image, το παιχνίδι με υπερβολικά αδύνατες κούκλες ενδεχομένως να ωθεί τα μικρά κορίτσια να στοχεύουν σε ένα πιο λεπτό σώμα. Η μικρής κλίμακας μελέτη δείχνει ότι οι υπερβολικά αδύνατες κούκλες μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά τον τρόπο που βλέπουν το σώμα τους τα κορίτσια, ηλικίας ακόμη και 5 ετών.

Η διαφορετικότητά του Σωτήρη Ρωμανίδη δεν τον εμπόδισε να γίνει μουσικός

Είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, και όπως και όλα τα μέλη της ορχήστρας (αλλά και όλων των ορχηστών) ονειρεύεται και πάλι τη στιγμή της συνάντησής του με το κοινό, όταν θα περάσουν οι δύσκολοι καιροί που όλοι περνάμε.

Ο 27χρονος Σωτήρης Ρωμανίδης είναι ντράμερ. Ολοκληρώνοντας τις μουσικές του σπουδές από το Μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης και στο ωδείο στον τομέα των Ευρωπαϊκών κρουστών, είναι ένα από τα βασικά μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος.

Hoax το “επικίνδυνο” διαδικτυακό παιχνίδι “Jonathan Galindo” ;

Σύμφωνα με τα ellinikkahoaxes, το “επικίνδυνο” διαδικτυακό παιχνίδι “Jonathan Galindo” ανήκει στην κατηγορία των ψευδών πληροφοριών (hoax). Εμείς σας αναφέρουμε και το δημοσίευμα των ellinikkahoaxes και την απάντηση του CSI Institute σε όσους "απαξιώνουν αναιτιολόγητα τις καταγγελίες των γονέων σχετικά με το φαινόμενο Galindo".
Τόσο οι διαδικτυακές προκλήσεις με τέτοια χαρακτηριστικά όσο και οι ψευδείς ειδήσεις είναι ανησυχητικά φαινόμενα, τα οποία πρέπει να διερευνώνται. 

Αποτελέσματα περιφερειακού γύρου της Οικονομικής Ολυμπιάδας 2021

Από την ιστοσελίδα της Οικονομικής Ολυμπιάδας ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα περιφερειακού γύρου της Οικονομικής Ολυμπιάδας 2021.

299 συμμετέχοντες προκρίνονται στον περιφερειακό γύρο. Ποια διαδικασία ακολουθήθηκε.

Αλφαβητάρι Οικονομικών: Γιατί τα παιδιά πρέπει να εκπαιδεύονται σε οικονομικές έννοιες

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και προσπαθεί να καλύψει το κενό όσον αφορά την οικονομική εκπαίδευση στα σχολεία, καθώς μαθήματα οικονομικής εκπαίδευσης δεν υπάρχουν ούτε στο Δημοτικό ούτε στο Γυμνάσιο, παρά μόνο κάποιες αναφορές στις ώρες των μαθηματικών, της οικιακής οικονομίας και της τεχνολογίας.

Νέες διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο εγκαινιάζει μία καινούργια ενότητα στην ιστοσελίδα του με εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο.

Στόχος είναι οι μικροί διαδικτυακοί επισκέπτες μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, να γνωρίσουν τα εκθέματα του Μουσείου και να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους ενεργοποιώντας την φαντασία και αναπτύσσοντας την δημιουργικότητα τους. Δίνουμε έμφαση σε κατασκευές με απλά υλικά που μπορούν τα παιδιά να φτιάξουν μόνα τους στο σπίτι.

Σχολεία: Χάθηκε το 60% της δια ζώσης διδασκαλίας σε Λύκεια και Γυμνάσια

Σχεδόν τα 2/3 των εβδομάδων που θα έπρεπε να είχαν γίνει στην Αθήνα και σε πολλές άλλες περιοχές, έχουν χαθεί, ιδίως στη Δευτεροβάθμια.

Μια χαμένη διδακτική χρονιά δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία για τα σχολεία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αφού σε ορισμένες περιοχές, όπως η Αττική και κυρίως στα Λύκεια οι μαθητές έχασαν σχεδόν το 60% της δια ζώσης διδασκαλίας. Όπως επισημαίνουν εκπαιδευτικοί έπειτα από μέτρηση, βρέθηκε ότι έχει χαθεί τουλάχιστον το 40-50% των κανονικών εβδομάδων διδασκαλίας, με ελαφρώς μικρότερο ποσοστό απωλειών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι απώλειες δε σε αρκετές περιοχές της χώρας όπως η Αττική είναι ακόμη περισσότερες και αγγίζουν (κι ενίοτε ξεπερνούν) το 60% των προβλεπόμενων εβδομάδων διά ζώσης διδασκαλίας.

«Φωτιά» στις Πανελλαδικές: Εκτός Πανεπιστημίων θα μείνουν φέτος περισσότεροι από 25.000 υποψήφιοι

Ειδικό… τεχνικό σύμβουλο φαίνεται ότι θα χρειαστούν φέτος για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ, με τις λέξεις «Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής» να μονοπωλούν το επόμενο χρονικό διάστημα το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα στοιχεία και οι προβλέψεις μοιάζουν αμείλικτα: περισσότεροι από 25.000 αναμένεται να μείνουν τελικά εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με βάση τα περσινά δεδομένα, από 10.000-12.000 νέους και νέες που έμεναν συνήθως έξω λόγω των βαθμολογικών δεδομένων που ετησίως αναδιαμορφώνονταν ανά επιστημονική κατεύθυνση. Τα δεδομένα αυτά «σπρώχνουν» τους θεματοδότες του υπουργείου Παιδείας σε πιο βατά θέματα φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, που αναμένεται να ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Ωστόσο, ούτε αυτό λύνει το πρόβλημα, καθώς έτσι οι κατώτερες βαθμολογίες εισαγωγής θα αυξηθούν και μπορεί να δούμε τα… αντίστροφα αποτελέσματα και υποψηφίους να μην μπαίνουν στα πανεπιστήμια με βαθμολογίες άνω των 10.000 μορίων.

Οικογένεια σε καραντίνα: Ιδέες για να περάσουμε ποιοτικό χρόνο στο σπίτι

Η πανδημία του κοροναϊού μάς αναγκάζει να περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας μέσα στα σπίτια μας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι περνάμε και περισσότερο ποιοτικό χρόνο ως οικογένεια. Ειδικά αν σκεφτούμε τις απαιτήσεις της τηλεργασίας, πολλές φορές το τέλος της ημέρας μάς βρίσκει εξουθενωμένους, με ελάχιστη διάθεση να κάνουμε κάτι δημιουργικό.

Ημερίδα: Υποστήριξη των εκπαιδευτικών στην εποχή της «Παιδαγωγικής της πανδημίας» και του «Ακορντεόν»

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου (18.00-21.30) θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: Μορφές υποστήριξης των εκπαιδευτικών στην εποχή της ¨Παιδαγωγικής της πανδημίας και του «Ακορντεόν»

Κλείνει ένας χρόνος πανδημίας, η οποία άλλαξε ριζικά πολλά παγκοσμίως όπως και στην ελληνική κοινωνία και εκπαίδευση. Ιδιαίτερα στον χώρο της σχολικής εκπαίδευσης οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις, στις οποίες θα πρέπει να ανταπεξέλθουν. Η αναγκαστική και απότομη χρήση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης γέννησε ένα καινούργιο όρο: Tην παιδαγωγική της πανδημίας. Ταυτόχρονα τα media άλλοτε μιλούν για μειώσεις μισθών των εκπαιδευτικών και άλλοτε τονίζουν τη σημαντική και υπεύθυνη στάση τους.