Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Τρόποι αντιμετώπισης των ξεσπασμάτων θυμού (tantrums) και της αισθητηριακής κατάρρευσης (meltdowns).

 Οι εκρήξεις θυμού αποτελούν τις περισσότερες φορές μέρος της ζωής των ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού. Υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη εκρήξεων: τα tantrums που μπορεί να αποδοθούν στα ελληνικά ως «ξεσπάσματα θυμού» και τα meltdowns που μπορούν να αποδοθούν ως «αισθητηριακή κατάρρευση». Τα ξεσπάσματα θυμού λαμβάνουν χώρα όταν το παιδί δεν παίρνει αυτό που θέλει, όταν «δεν γίνεται το δικό του» και τελειώνει όταν ικανοποιηθεί το αίτημά του (ή όταν απλά εξαντληθεί).

Ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες, ο νέος εφιάλτης στα σχολεία

Η νέα αποκρουστική τάση στις ΗΠΑ - «Βάζουν» πρόσωπα μαθητριών σε γυμνά σώματα με τη βοήθεια εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης - Τα θύματα, εκτός από την ντροπή που νιώθουν, υφίστανται επικρίσεις και εκφοβισμό.

Google Chrome: Βοηθός περιήγησης στο διαδίκτυο για άτομα με προβλήματα όρασης

Το γνωστό πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome μόλις απέκτησε ένα βασικό χαρακτηριστικό στην έκδοση για Android. Σύμφωνα με το 9to5Google μια νέα επιλογή «ακρόαση σελίδας» ενεργοποιήθηκε.

Αυτισμός: Έξι ερωτήσεις που απασχολούν τους γονείς με παιδιά στο φάσμα

Εμμονές, ελλείμματα στην επικοινωνία, πιστή ακολουθία μιας ρουτίνας. Ενα στα 36 παιδιά εμφανίζει τα παραπάνω χαρακτηριστικά, κατατάσσοντάς τα στη διαταραχή του αυτιστικού φάσματος, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Το ygeiamou αναζήτησε τη βοήθεια της αναπτυξιακής παιδιάτρου δρος Δέσποινας Μπαστάκη για να απαντήσει σε καίριες ερωτήσεις που απασχολούν κάθε γονιό σχετικά με τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ).

Ο αρχίατρος των ΗΠΑ ζητά να προστεθεί προειδοποιητική σήμανση στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για την προστασία των εφήβων

Ο αρχίατρος των ΗΠΑ Βίβεκ Μούρθι ζήτησε προχθες Δευτέρα να προστεθεί προειδοποιητική σήμανση στις εφαρμογές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η οποία να υπενθυμίζει τις βλαπτικές συνέπειες που μπορεί να έχουν για τους νέους, κυρίως τους εφήβους.

Καλοκαίρι στις βιβλιοθήκες του δήμου Καλαμαριάς: «Από τη γη ως τον ουρανό…» με ένα βιβλίο παιδικό…

Τα βιβλία, κατά τη γνωστή φράση του Νικηφόρου Βρεττάκου, είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο. Και αυτό το καλοκαίρι, αμέσως μετά το χτύπημα του τελευταίου κουδουνιού της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές της Καλαμαριάς θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά του κόσμου μας, αλλά και από τη γη ως τον ουρανό…

Μαθήματα αποδοχής

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ η ισότητα και η αποδοχή δεν είναι πάντα αυτονόητες έννοιες. Το σχολείο μπορεί να είναι ένας χώρος ανάπτυξης, αλλά είναι και χώρος δυσκολιών και τραυματικών εμπειριών για κάποιους μαθητές. Για τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας τα πράγματα δεν είναι (σχεδόν ποτέ) απλά.

Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής και Παραθλητισμού Ατόμων με Αναπηρία

Ο Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πηνειού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει στο Βαρθολομιό του Νομού Ηλείας (παραλία Θίνες) αθλητική εκδήλωση το Σάββατο 22 & την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024.

Τα έσοδα από την αθλητική διοργάνωση θα διατεθούν για την ενίσχυση του συλλόγου ΙΩΝΑΣ ΑμεΑ.
Πρόγραμμα αγώνων

Τα παιδιά τραγουδούν για τα αδέσποτα – Μαθητική συναυλία στο Αττικό Άλσος για τους τετράποδους φίλους μας

Μία συναυλία κορυφαίοι καλλιτέχνες για τα αδέσποτα ζώα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 19:30, στο θέατρο «Κατίνα Παξινού», στο Αττικό Άλσος.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Λυκείου ΙΒ – Κολλεγίου Ψυχικού και τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Παρκών, Αλσών & Υγείας Ζώων, κ. Ελευθερίας (Ρίτας) Πικρού-Μωραϊτάκη.

Πειραιάς: Φύτευση 150 δένδρων σε σχολεία στο πλαίσιο SDG7 των Ηνωμένων Εθνών

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών, ενώ παράλληλα προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη στην τοπική κοινότητα.