Τρίτη 2 Απριλίου 2013

2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου 2007 και αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, αρχής γενομένης από το 2008. Σκοπός της είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία. Η καθιέρωσή της αποτελεί σημαντικό βήμα αναγνώρισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό, και στοχεύει στη δημιουργία μιας ευαισθητοποιημένης και ενημερωμένης κοινωνίας, που θα είναι σε θέση να κατανοήσει τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ατόμων με αυτισμό.
Διαβάστε περισσότερα εδώ, εδώ και εδώ.

Απρίλιος στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Δράσεις για παιδιά
Δευτέρα 1 Απριλίου - Τετάρτη 3 Απριλίου, τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης. 

Η Βιβλιοθήκη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με μια σειρά από δράσεις: 

Βιβλίο: Η βιβλιοθηκάριος της Βασόρας

Η εισβολή στο Ιράκ έφτασε μέχρι τη Βασόρα στις 6 Απριλίου του 2003. Με τη βοήθεια φίλων και γειτόνων, η Αλία Μοχάμεντ Μπέικερ, υπεύθυνη βιβλιοθηκάριος στην κεντρική βιβλιοθήκη της Βασόρας, κατάφερε να διασώσει το εβδομήντα τοις εκατό των βιβλίων της βιβλιοθήκης, προτού αυτή παραδοθεί στις φλόγες εννέα μέρες αργότερα. 

Ο πρώιμος εμβολιασμός δεν αυξάνει τον κίνδυνο αυτισμού

Καμιά σχέση δεν υφίσταται μεταξύ του πρώιμου εμβολιασμού των παιδιών και του αυτισμού, αποφαίνεται αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Journal of Pediatrics

Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες από το πανεπιστήμιο Αθηνών

Στο πλαίσιο της πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος - Η Πολιτεία και ο Πολίτης» διοργανώνεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο τρίτος (3ος) κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων βραχείας διάρκειας για ενήλικες πολίτες με αντικείμενο τη φιλοσοφία, το ρόλο της στην καθημερινή ζωή και το αξιακό σύστημα της κοινωνίας. 

Εξετάσεις πιστοποίησης Β’ Επιπέδου

Γίνεται γνωστό στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς που έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου και επιθυμούν να πιστοποιηθούν, ότι οι εξετάσεις πιστοποίησης προβλέπεται να διεξαχθούν αμέσως μετά το Πάσχα, στο διάστημα Μαΐου – Ιουνίου 2013 (σε 4 Σαββατοκύριακα), σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕΠΙΣ) σε όλη τη χώρα. Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν παρακολουθήσει και ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου.

Ημερίδα: "Ο θησαυρός της φιλαναγνωσίας"

Η Δ/νση Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης και το τμήμα Φιλαναγνωσίας «Βιβλία και Βιβλιοφιλία» διοργανώνει ημερίδα Φιλαναγνωσίας: "Ο θησαυρός της φιλαναγνωσίας" την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013,στο αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη, ώρες 10:00-15:00.

Καταργεί τα μεικτά σχολία αγοριών - κοριτσιών με νόμο η Χαμάς

Η Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, προτίθεται να εισάγει νόμο με τον οποίο θα απαγορεύεται η λειτουργία μεικτών σχολείων για παιδιά άνω των εννέα ετών.

Σχεδόν σε όλα τα σχολεία στη Γάζα όπου φοιτούν παιδιά πάνω από εννέα ετών είναι μόνο αρρένων ή θηλέων.