Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Τα οφέλη του τραμπολίνο για τα παιδιά με Αυτισμό.

 Θυμάστε πόσο διασκεδαστικό ήταν όταν ήσασταν παιδιά και πηδούσατε πάνω και κάτω στο τραμπολίνο; Τα παιδιά και οι ενήλικες σε όλο τον κόσμο τρελαίνονται να κάνουν τραμπολίνο- είναι μια ατελείωτη πηγή χαράς και ένας τρομερός τρόπος σωματικής άσκησης. Δεν προκαλεί απογοήτευση σε κανέναν και είναι κάτι που μπορούν να απολαύσουν όλοι σχεδόν κάθε στιγμή.

Πώς όμως το τραμπολίνο βοηθάει τα παιδιά με αυτισμό:

Ο Ryan Zaman είναι μοντέλο με εγκεφαλική παράλυση. Η εντυπωσιακή καριέρα του αλλάζει τα δεδομένα στη μόδα

Ο Ryan Zaman δεν περίμενε ποτέ ότι θα ασχοληθεί επαγγελματικά με το μόντελινγκ. Είναι μικρόσωμος, με κοκαλιάρικα πόδια και δεν θεωρεί τον εαυτό του ιδιαίτερα ελκυστικό. Και έχει εγκεφαλική παράλυση. Γεννήθηκε τρεις μήνες πρόωρα και πέρασε τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του σε θερμοκοιτίδα. Κι όμως σήμερα γίνεται εξώφυλλο σε περιοδικά όπως το «Perfect», ποζάροντας στο ίδιο editorial με την Kate Moss.

Παιδιά: Τυπικές συμπεριφορές και δεξιότητες ανάλογα με την ηλικία τους

Ανάλογα με το αναπτυξιακό τους στάδιο, τα παιδιά μοιράζονται κοινά στοιχεία ως προς τον τρόπο που συμπεριφέρονται και ως προς τις δεξιότητες που αποκτούν και εξελίσσουν. Κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους για παράδειγμα, παρουσιάζουν έναν αριθμό κοινών ορόσημων στη γνωστική, σωματική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Ομοίως, υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές και ικανότητες που είναι αναμενόμενες σε παιδιά σχολικής ηλικίας και εφήβους.

Νήπιο κοιμάται και «σκρολάρει» κλαίγοντας στον ύπνο του - Βίντεο που προβληματίζει

Το βίντεο ενός νηπίου κάπου στην Ασία που κάνει ανήσυχο ύπνο, κινώντας τα χέρια του σαν να «σκρολάρει» σε μια αόρατη οθόνη τάμπλετ και κλαίγοντας, έχει κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας τύψεις στους γονείς όλου του κόσμου που κάποια στιγμή έχουν ενδώσει την κούραση και την απελπισία τους και έχουν δώσει στο παιδί τους μια οθόνη για να καθίσει ήσυχο έστω και για λίγο.

Κορυφαίο επιστημονικό βραβείο σε 15χρονη – Δημιούργησε φιλικό προς το περιβάλλον αντηλιακό

Μια 15χρονη μαθήτρια από το Londonderry στέφθηκε Νεαρή Επιστήμονας της Χρονιάς στη Βρετανία για τη δημιουργία ενός φιλικού προς το περιβάλλον αντηλιακού.

Η Kaycee Deery σχεδίασε ένα αντηλιακό, το οποίο αποφεύγει τη χρήση επιβλαβών χημικών ουσιών που μπορούν να βλάψουν το περιβάλλον, όπως μεταδίδει το BBC.

Τήλος: Επιστροφή στα θρανία

Ένα νέο κεφάλαιο για την Τήλο ανοίγει για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της με την ίδρυση σχολείου δεύτερης ευκαιρίας.

Σκοπός του Δήμου Τήλου είναι να ανοίξει νέους ορίζοντες ευκαιριών και να προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους έχουν διακόψει την εκπαίδευσή τους.

Ορκωμοσία φοιτητών σε γραφή braille και στη νοηματική γλώσσα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές/τριες με οπτική αναπηρία, καθώς και σε κωφούς και βαρήκοους φοιτητές, να ορκιστούν σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο με όρκους που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το Πάντειο σε γραφή braille και στη νοηματική γλώσσα. 

Το Δάσος των Μουριών με τα αιωνόβια δέντρα γίνεται ξανά επισκέψιμο μετά από 20 χρόνια- με μονοπάτια και για ΑΜΕΑ

Ένα δάσος με αιωνόβια δέντρα, δίπλα στη λίμνη Δοϊράνη, περιφραγμένο επί 20 χρόνια για να διασωθεί από την αθρόα επέλαση των επισκεπτών, αναμένεται μετά τις κατάλληλες παρεμβάσεις, να γίνει ξανά «ορατό» και προσβάσιμο και σε άτομα με αναπηρία.