Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Παιδιά με Διαταραχές Αισθητηριακής Επεξεργασίας και κινηματογράφος: 7 συμβουλές για να τα καταφέρετε!

Ο κινηματογράφος μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη δοκιμασία για τα παιδιά με Διαταραχές Αισθητηριακής Επεξεργασίας: δυνατοί ήχοι, σπέσιαλ εφέ, πλήθος κόσμου, μυρωδιές φαγητών. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μια εμπειρία που θα πρέπει να στερούνται. Δείτε επτά συμβουλές για να πάτε μαζί με το παιδί σας στον κινηματογράφο και να περάσετε υπέροχα. 

Ξεκίνησε το πρόγραμμα αναδοχής ασυνόδευτων παιδιών στη Θεσσαλονίκη

Ενημερωτικές συναντήσεις για άτομα που ενδιαφέρονται να γίνουν ανάδοχοι γονείς - Μέχρι σήμερα 70 οικογένειες συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Εβδομήντα οικογένειες έχουν ανοίξει από τις αρχές του 2016 μέχρι σήμερα την αγκαλιά τους και έγιναν ανάδοχοι γονείς 84 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων μέσω του προγράμματος αναδοχής που υλοποιεί ο φορέας ΜΕΤΑδραση.

Οι πιο συνηθισμένες μορφές του σχολικού εκφοβισμού

Από την πρώτη φορά που το αφήσατε στον παιδικό σταθμό και μετά, το παιδί σας περνά όλο και περισσότερο χρόνο χωρίς εσάς. Τώρα, που έχει φτάσει πλέον στη σχολική ηλικία, έχει μια ολόκληρη ζωή εκτός σπιτιού! Και, δυστυχώς, η εικόνα σας για αυτή δεν είναι πάντα τόσο ολοκληρωμένη όσο θα έπρεπε. Πολλά παιδιά που υφίστανται περιστατικά σχολικού εκφοβισμού διστάζουν να μιλήσουν στους γονείς τους, από φόβο ότι θα χαρακτηριστούν «καρφιά» ή θα αντιμετωπίσουν αντίποινα. Πώς, λοιπόν, θα μπορέσετε να καταλάβετε αν το μικρό σας σάς κρύβει κάτι τόσο τραυματικό; Και μπορείτε να κάνετε κάτι για να βελτιώσετε την κατάσταση;

Το ΕΒΕΑ στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο

Να υποστηρίξουν την Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο καλεί τις επιχειρήσεις - μέλη του, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, μετά και τη μεγάλη διάκριση της ομάδας τον περασμένο Αύγουστο. Η ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών επικρατώντας της ομάδας της Σερβίας με 54-44.

Ταχύτερο ίντερνετ για πάνω από ένα εκατ. μαθητές

Σε ενέργειες για την άμεση αναβάθμιση των συνδέσεων των σχολείων με το διαδίκτυο μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) προχωρούν τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενόψει της ολοκλήρωσης των διαγωνισμών για το «Σύζευξις ΙΙ» -το οποίο θα παρέχει το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στους φορείς του Δημοσίου-, αναβαθμίζονται άμεσα οι υφιστάμενες συνδέσεις ADSL που χρησιμοποιούν οι σχολικές μονάδες σε σύγχρονες ευρυζωνικές συνδέσεις τεχνολογίας VDSL, με μέριμνα του σημερινού αναδόχου και χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση για το Δημόσιο. Με την ολοκλήρωση του «Σύζευξις ΙΙ» όλες οι σχολικές μονάδες της χώρας θα έχουν στη διάθεσή τους συνδέσεις FTTx.

Διημερίδα: "Η Κλειώ πάει σχολείο ΙΙ. Η διδασκαλία της Ιστορίας και η Δημόσια Παιδαγωγική"

"Η Κλειώ πάει σχολείο ΙΙ. Η διδασκαλία της Ιστορίας και η Δημόσια Παιδαγωγική".
Διημερίδα του Ομίλου για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη. 1-2 Νοεμβρίου 2019.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Η ιστορία της Ιλιάδας σε 3D κινούμενα σχέδια προβάλλεται στην ΕΡΤ3

H ΕΡΤ3 εξασφάλισε και θα προβάλλει κάθε Σάββατο στις 22:30 μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά ντοκιμαντέρ 3D κινουμένων σχεδίων 10 μόλις επεισοδίων με τίτλο «Ιλιάδα» παραγωγής ARTE 2019.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα σειρά ντοκιμαντέρ που αποτελεί προσαρμογή της Ιλιάδας του Ομήρου, του κορυφαίου έπους για τον Τρωικό πόλεμο.

ΕΛΕΠΑΠ: Λαχειοφόρος Αγορά 2019

Η ΕΛΕΠΑΠ, διενεργεί Λαχειοφόρο Αγορά, με πλούσια δώρα, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τις απαραίτητες θεραπείες των γενναίων παιδιών της.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.