Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Οικογενειακό σχέδιο έκτακτης ανάγκης: Πρακτικός οδηγός κατάρτισης από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Γιατί είναι σημαντικό το Οικογενειακό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης

Οι φυσικές καταστροφές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι κάτι το αναπόφευκτο, που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και που κανείς μας δεν μπορεί να αποφύγει, μπορεί όμως να προετοιμαστεί για αυτό.

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Το 95% των παιδιών «σερφάρουν» από το κινητό – Στο μπούλινγκ υπάρχει θύμα, θύτης και παρατηρητής

Απαντήσεις στο κρίσιμο ερώτημα πώς μπορούν οι γονείς να ελέγξουν την περιήγηση των ανήλικων παιδιών τους στο διαδίκτυο σε μια εποχή που η νεανική παραβατικότητα είναι στο «κόκκινο» μίλησε στην ΕΡΤ ο Βασίλης Παπακώστας, διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλώντας του γονείς να αποκτήσουν σχέση εμπιστοσύνης με τα τέκνα τους

Στο Ίδρυμα «Η Θεοτόκος» πραγματοποιήθηκε ο γαστρονομικός διαγωνισμός για άτομα με αναπηρία Cupi’s Spoon

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, ο γαστρονομικός διαγωνισμός Cupi’s Spoon, στην Αθήνα, που στόχο έχει να μεταδώσει το μήνυμα για «Μια κοινωνία ισότητας και ίσων ευκαιριών». Η διοργάνωση έγινε από το Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών και Νέων με Αναπτυξιακές Διαταραχές «Η Θεοτόκος», σε συνεργασία με τον οργανισμό UNUO, με έδρα το Ζάγκρεμπ, για την προβολή των ατόμων με αναπηρία μέσα από τη μαγειρική και την παρασκευή κοκτέιλ. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 21 νέοι και νέες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους και να κερδίσουν την κριτική επιτροπή.

Η συνάντηση μιας δασκάλας Φλαμένκο με μια τυφλή γυναίκα – «Μια έκφραση ψυχής χωρίς περιορισμούς»

Ένα μήνυμα αισιοδοξίας στέλνει η συνάντηση της δασκάλας χορού/χορεύτριας/χορογράφου και ειδικής παιδαγωγού Στεφανίας Μαρίας Σίδερη με την Εύη, τη μαθήτρια της, μια γυναίκα που είναι τυφλή και μαθαίνει φλαμένκο στη σχολή της πρώτης. Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά είναι 100% αλήθεια ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδεικνύεται ότι όλα είναι δυνατά όταν δεν υπάρχουν προκαταλήψεις και όταν η διάθεση για ζωή είναι τόσο δυνατή που υπερνικά εμπόδια και δυσκολίες.

Το παιδί με εγκεφαλική παράλυση που, ενάντια σε όλες τις προβλέψεις, έμαθε να γράφει τέλεια στην α’ δημοτικού

Μια ιστορία που γεμίζει ελπίδα όλους τους γονείς, για την εξέλιξη των παιδιών τους, όποια ιδιαιτερότητα κι αν έχουν αυτά, μοιράστηκε ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης, ενόψει της νέας σχολικής σεζόν που αρχίζει σε λιγότερο από δύο εβδομάδα. Την ιστορία ενός μικρού αγοριού με εγκεφαλική παράλυση που έμαθε να γράφει στην α’ δημοτικού, όπως και όλοι οι συμμαθητές του, παρόλο που οι ειδικοί που τον είχαν παρακολουθήσει στο παρελθόν δεν το περίμεναν. Γιατί όπως σχολιάζει ο εκπαιδευτικός στην ανάρτησή του, «η μάθηση είναι κυρίως ζήτημα αγκαλιάς και όχι νοημοσύνης, εξάσκησης ή ιστορικού».

1η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αστικής εταιρείας ψυχοκοινωνικών μελετών "ΠΛΟΕΣ"

Η αστική εταιρεία ψυχοκοινωνικών μελετών "ΠΛΟΕΣ" προσκαλεί άτομα με νοητική υστέρηση να υποβάλλουν αίτηση με σκοπό την κάλυψη μίας (1) κενής θέσης και άνευ ορίου επιλαχόντων για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα: Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση.

Marilee Talkington: Η ακτιβίστρια ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ θα τιμηθεί με το βραβείο Χέλεν Κέλερ

Στην ηθοποιό του Μπρόντγουεϊ Μάριλι Τόκινγκτον θα απονεμηθεί το βραβείο Επιτεύγματος Ζωής Χέλεν Κέλερ 2024 από την Αμερικανική Ομοσπονδία Τυφλών (AFB).

«Είναι αναγνωρισμένη ηθοποιός και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των καλλιτεχνών με αναπηρία. Η Αμερικανική Ομοσπονδία Τυφλών τιμά την Τόκινγκτον για τη συνεχή συνεισφορά της στην άρση των εμποδίων για τα άτομα με αναπηρία στις τέχνες του θεάματος» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας.

"Πρέπει να αποκτήσουμε κουλτούρα οδηγικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Η παραβατική συμπεριφορά του γονέα, περνάει και στο παιδί"


Το Εθνικό Θέατρο στο δρόμο για την καθολική προσβασιμότητα

Από το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου μέχρι και τα μέσα Απριλίου, το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τέσσερις παραστάσεις – δύο παραγωγές του για δύο ημερομηνίες η καθεμιά – σε συνθήκη καθολικής προσβασιμότητας. Τι σημαίνει αυτό; Πως το Εθνικό Θέατρο για τέσσερις παραστάσεις θα μετατραπεί σε αυτό που πρέπει να είναι: Ένα θέατρο για όλες και όλους.

Αυτά είναι τα δύο νέα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν τα παιδιά στις εξετάσεις της PISA

Σε δύο επιπλέον πεδία, που είναι η «Ξένη Γλώσσα - αγγλικά (FLA)» και «Μαθαίνοντας για έναν Ψηφιακό Κόσμο», θα εξεταστούν οι 15χρονοι μαθητές στις επόμενες εξετάσεις της Διεθνούς Έρευνας PISA, σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα για την Παιδεία esos.gr.