Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Η φυσική/ σωματική δραστηριότητα βασικό συστατικό για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

Βοηθήστε τα παιδιά σας να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους διασφαλίζοντας ότι εμπλέκονται σε δραστηριότητες στα συνιστώμενα επίπεδα για κάθε ηλικία.

Διαβάστε τις οδηγίες και βάλτε την άσκηση και την κίνηση στην καθημερινή σας ζωή!

Να απαγορευτούν τα social media στα παιδιά κάτω των 16 ετών;

Ας υποθέσουμε ότι μια όμορφη μέρα, στα γενέθλια του 13χρονου παιδιού σας, κάποιος φίλος σας του προσφέρει ως δώρο ένα λαμπερό προϊόν, λέγοντάς σας: «Κοίτα, πρέπει να ξέρεις μερικά πράγματα. Είναι ό,τι πιο προηγμένο και διασκεδαστικό υπάρχει, κάνει θραύση παγκοσμίως σε όλα τα παιδιά, αν και είναι φτιαγμένο για μεγάλους. Έχει τρομερές δυνατότητες, το παιδί δεν θα θέλει να κάνει τίποτε άλλο απ’ τη στιγμή που θα το πάρει στα χέρια του κι ότι είναι εκατό τοις εκατό νόμιμο. Βέβαια, υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι, το οποίο είμαι υποχρεωμένος να σου πω, για να μη με κατηγορήσεις μετά.

Ξενώνας «Μελίτη»: Το πρώτο καταφύγιο για «δύσκολα» κορίτσια

Την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, στην κουζίνα του ξενώνα «Μελίτη», μια γυναίκα και τέσσερα κορίτσια έφηβες μαγείρευαν μεξικάνικο. Ηταν όλες χαρούμενες, συζητούσαν και γελούσαν ακατάπαυστα.

«Κυρία, θα ήθελα να ξέρω ότι αυτό τώρα το κάνετε με αγάπη», είπε ξαφνικά ένα από τα κορίτσια. Η γυναίκα κατάπιε το δάκρυ που πήγε να ξεμυτίσει, τη διαβεβαίωσε πως ναι, και όλες μαζί συνέχισαν τη δουλειά που είχαν ξεκινήσει.

Φίλιππος Ράπτης: Από τον Πειραιά και το Χαϊδάρι στην Αργεντινή και τη Βραζιλία

Είναι μόλις 16 ετών και δεν θεωρείται ταλέντο είναι ταλέντο. Άλλωστε στην παγκόσμια κολύμβηση υπάρχουν «αστέρες» σε αυτή την ηλικία. Ο λόγος για τον 16χρονο Φίλιππο Ράπτη, που γεννήθηκε κωφός, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε σε τίποτα να βρει τον αθλητικό του δρόμο και να βρίσκεται ήδη στην πρώτη 4άδα της παγκόσμιας κολύμβησης.

Στην ουρά για σύνταξη οι εκπαιδευτικοί

Αυξάνονται διαρκώς οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για συνταξιοδότηση και τα τελευταία τρία χρόνια σημείωσαν ρεκόρ, κάτι που αναμένεται να σημειωθεί και κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Ειδικότερα για φέτος, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί έχουν προθεσμία από την Πέμπτη 1-2-2024 έως και τη Δευτέρα 12-2-2024 για την υποβολή αιτήσεων παραίτησης 2023-24.

Ανησυχία για την έξαρση της βίας ανηλίκων – Έρχεται panic button για παιδιά

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει πλέον η νεανική παραβατικότητα. Στην Καλλιθέα, τέσσερις ανήλικοι ξυλοκόπησαν 13χρονο για να του πάρουν το κινητό και τον απείλησαν ότι θα σκοτώσουν τον πατέρα του. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην ΕΡΤ χαρακτήρισε το πρόβλημα ως το σημαντικότερο της σύγχρονης εποχής και προανήγγειλε τη χρήση τεχνολογίας για την αντιμετώπισή του, με ένα πρόγραμμα αντίστοιχο του λεγόμενου panic button.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Ασφαλές Άγγιγμα»

Το «Ασφαλές Άγγιγμα» είναι ένα αποτελεσματικό, επιστημονικά αξιολογημένο πρόγραμμα πρόληψης της σεξουαλικής κακοποίησης για παιδιά 5 – 9 ετών.

Το πρόγραμμα έχει ενταχθεί στα εργαστήρια δεξιοτήτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και είναι διαθέσιμο προς υλοποίηση από όλους τους εκπαιδευτικούς της Ελλάδας μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας asfalesaggigma.gr.

Κύπρος: Ο ήχος της επιτυχίας


Τηλεοπτικό σποτ του ΓΤΠ για την ένταξη των ατόμων με απώλεια ακοής στην αγορά εργασίας.

‘‘Έρικα’’: αφηγηματική διαδρομή στο παρελθόν,

Με αφορμή την 27η Ιανουαρίου, αφιερωμένη ως «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος», το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Κ.Ι.Θ.) του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει τιμητική εκδήλωση με μια αφηγηματική διαδρομή στο παρελθόν, την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2024, στις 6.00 το απόγευμα, στη Βιβλιοθήκη του Κ.Ι.Θ.
‘‘Έρικα’’
Ruth Vander Ζee/Roberto Innocenti (μτφρ. Μαρίζα Ντεκάστρο)

Πειράματα, εργαστήρια και ομιλίες στην Ημέρα Φυσικών Επιστημών των Αρσακείων Ιωαννίνων

«Φυσικές Επιστήμες εν δράσει: Παρατηρώ ̶ Συζητώ ̶ Δρω» είναι ο τίτλος της Ημέρας Φυσικών Επιστημών που διοργανώνει από το 2017 η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία με σκοπό να αναδείξει τον κεντρικό προσανατολισμό και τις κατευθύνσεις αιχμής των σύγχρονων Φυσικών Επιστημών, συνδέοντάς τες με την εκπαιδευτική πραγματικότητα και την καθημερινή σχολική τάξη.

Το τέλος των Πανελλαδικών – Τα σενάρια που εξετάζονται και το Ακαδημαϊκό Απολυτήριο

Με «πυρήνα» την περίφημη Τράπεζα Θεμάτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), πάνω στην οποία στήνεται ένας νέος, εθνικός, αδιάβλητος τρόπος εξέτασης των μαθητών στο Λύκειο, το υπουργείο Παιδείας ανοίγει θέμα Ακαδημαϊκού Απολυτηρίου. Ακολούθως, η συζήτηση που ξεκινάει τώρα στην εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας τοποθετεί στο κέντρο των – προς ανατροπή – αναχρονιστικών θεσμών τις πανελλαδικές εξετάσεις.