Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Προβολή: "Please Come Back for Christmas"

 

Παιδιά: Λύνουμε τα προβλήματα με 3 κινήσεις

Αν έχετε προσπαθήσει ποτέ να δώσετε συμβουλές σε παιδιά για το πώς να λύσουν ένα πρόβλημα θα έχετε διαπιστώσει ότι συνήθως κάνουν του κεφαλιού τους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα παιδιά σας δεν σας υπολογίζουν ή απορρίπτουν τη γνώση σας. Απλώς δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λύσεις σας. Γιατί; Επειδή είναι δικές σας.

Τα παραμύθια θα σώσουν τον πλανήτη

Ακούγεται µίζερο και αναξιόπιστο και όσες/οι από εμάς είμαστε φύσεις αισιόδοξες αντιδρούμε ενστικτωδώς· ίσως, όμως, χρόνο τον χρόνο η ένταση και των δικών μας ακόμη αντιδράσεων να φθίνει, καθώς ολοένα και συχνότερα τα έτη του 21ου αιώνα γέρνουν προς το τέλος τους φορτωμένα αγωνίες αντί υποσχέσεων, απειλές αντί ελπίδων και μια διάχυτη, γενικευμένη αίσθηση υποθηκευμένου μέλλοντος. Ο θερινός καύσωνας και οι καταστροφές που έπληξαν με ιδιαίτερη δριμύτητα την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2023 έκαναν απτό το φάσμα της κλιματικής κρίσης (ας σταματήσουμε, επιτέλους, να χρησιμοποιούμε τον παρελκυστικό εις βάρος της άμεσης ανάγκης για ανάληψη δράσης όρο «κλιματική αλλαγή»!).

Ενα σχολείο από το μέλλον στο Αγρίνιο

Κατατάσσεται στην κατηγορία Α+ μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, έχει πλήρη ενεργειακή αυτονομία, μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα και μηχανισμό που αποθηκεύει και εκμεταλλεύεται το βρόχινο νερό.

Η παραπάνω περιγραφή δεν αφορά κάποιο νέο υπερσύγχρονο κτίριο μίας εταιρείας, αλλά ένα δημόσιο σχολείο εκτός Αθηνών και πιο συγκεκριμένα το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του στους μαθητές με το νέο έτος.

Επιχειρηματικές δεξιότητες για εφήβους: Online workshop από το ΠΑΜΑΚ

Έπειτα από 14 απόλυτα επιτυχημένους κύκλους, το «Teen Business School» ένα πρωτοποριακό σχολείο επιχειρηματικότητας για εφήβους, που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, προχωρά στο επόμενό του βήμα, αυτή τη φορά διαδικτυακά.

Και στο τατουάζ, τι λέμε;

Δευτέρα πρωί. Φιλόξενο δωμάτιο με αναπαυτικούς καναπέδες κυκλικά. Ζέστη, θαλπωρή, καφές και τα πρώτα μελομακάρονα των ημερών περιμένουν τους «μαθητές» – γονείς που φτάνουν σιγά σιγά και παίρνουν θέση. Το γκρουπ αποτελείται από δεκαπέντε άτομα, δεκατρείς μαμάδες και δύο μπαμπάδες. Κάποιοι ανοίγουν φυλλάδια με σημειώσεις, άλλοι πιάνουν κουβέντα με τον διπλανό τους. Eνας ενημερώνει ότι πουλάει ένα επταθέσιο αυτοκίνητο. «Να πάρεις μικρό πουλμανάκι», αστειεύονται οι υπόλοιποι… Ο εξοπλισμός του πολυτέκνου. Δύο – τρεις τσεκάρουν απλώς το κινητό τους, περιμένοντας να ξεκινήσει το μάθημα.

Στις 21 Δεκεμβρίου ο δήμος Καλαμαριάς χαρίζει... βιβλία

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Καλαμαριάς αγκάλιασε την πρωτοβουλία της ELNIPLEX και οργανώνει χαριστικό bazaar βιβλίου την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στον χώρο της Βιβλιοθήκης από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι.

Πρόσκληση σε Γεύμα (16.12.2023): Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023, 13:00-14:00 ώρα Ελλάδας, η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» της Φωνής της Ελλάδας με την Ελένη Καραλή ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

«Στο δικό μας ΑΕΙ δεν θα φοβάσαι να μιλήσεις»

Οι πρόσφατες φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις σε κάποια από τα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια ήταν η αρχή. Ισχυροί χρηματοδότες και απόφοιτοι, μέλη της διοίκησης των πανεπιστημίων, ακόμη και κάποιοι φοιτητές, αντέδρασαν έντονα ισχυριζόμενοι πως τα πλακάτ και οι αφίσες συνιστούν ρητορική μίσους και αντισημιτισμό. Το θέμα γρήγορα πήρε τεράστιες διαστάσεις. Εφτασε μέχρι το Κογκρέσο και η πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια παραιτήθηκε.

Συνάντηση Διαλόγου «Επιβάτες με Οπτική Αναπηρία και Αστικές Συγκοινωνίες»: ΠΣΤ, ΕΣΑμεΑ και ΙΝ-ΕΣΑμεΑ