Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με Lego

childhood101
Τα περισσότερα παιδιά στο ΚΕΑ λατρεύουν τα LEGO. Μεταξύ μας, το ίδιο και εμείς. Τυχαία εντοπίσαμε αυτά τα τρία σχέδια που μπορούμε να κάνουμε με τουβλάκια: ο Άγιος Βασίλης, ο Ρούντολφ και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στις υπόλοιπες προτάσεις του ιστοτόπου https://childhood101.com

"Γίνε τα μάτια μου": Δάνεισε τα μάτια σου στους τυφλούς!

“Γίνε τα μάτια μου” – Μία εφαρμογή που όλοι πρέπει να κατεβάσουμε! - Δάνεισε τα μάτια σου στους τυφλούς!

Το Be My Eyes είναι μια νέα εφαρμογή που απευθύνεται σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα όρασης, η οποία έρχεται να τους διευκολύνει σημαντικά στην διεκπεραίωση μικρών ή μεγαλύτερων καθημερινών θεμάτων φέρνοντας τους σε επαφή με ανθρώπους που βλέπουν κανονικά.

Οι ανήλικοι Γάλλοι ίσως χρειαστούν γονική συγκατάθεση για το facebook

Όλοι οι ανήλικοι κάτω των 16 ετών θα πρέπει να έχουν τη συγκατάθεση των γονεών τους για να ανοίξουν λογαριασμό στο Facebook ή σε οποιοδήποτε άλλο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, με βάση το προσχέδιο ενός νόμου που παρουσιάστηκε σήμερα στο Παρίσι.

Ψυχολόγοι και εναλλακτική διδασκαλία στα σχολεία

Προσλήψεις ψυχολόγων στα επαγγελματικά λύκεια για την ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών και τη σύνδεση των σχολείων με υφιστάμενες ψυχοκοινωνικές δομές δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑ.Λ».

Διχάζουν τα διετή προγράμματα σπουδών

Σε νέα τροχιά θέτει το υπουργείο Παιδείας την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στην Ελλάδα. Με δέλεαρ πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ έως το 2020, τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα αναλάβουν να εισέλθουν στο πεδίο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης, προκαλώντας αναταράξεις στον χώρο των δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ αλλά και στα τμήματα ΤΕΙ που θα υποβαθμισθούν σε διετή προγράμματα σπουδών. Είναι χαρακτηριστικές οι διαμαρτυρίες του Τμήματος Εργοθεραπείας Αθηνών, για το οποίο ένα εκ των σχεδίων είναι η μετατροπή του σε πρόγραμμα διετούς φοίτησης.

Ε.Ε.Π.Α.Α.: Χριστουγενιάτικο Βazaar Παραρτήματος Θεσσαλονίκης

Το Δ.Σ του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων , που αποτελείται από γονείς παιδιών , εφήβων και ενήλικων ατόμων με Αυτισμό σας προσκαλεί στο χριστουγεννιάτικο Bazaar που θα λάβει χώρα στις 16 &17 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, Βερατίου 5 (πίσω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό) και ώρα 10:00 π.μ. έως 09:00 μ.μ.
Πηγή: Ε.Ε.Π.Α.Α.