Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Κάλεσμα στα σχολεία για δημιουργία Μετεωρολογικών Σταθμών με Raspberry Pi

Το Oracle Academy και το ίδρυμα Raspberry Pi Foundation ξεκινούν ένα διεθνές επιστημονικό πείραμα για σχολεία που συνδυάζει την Πληροφορική και τη Φυσική. Το έργο «Μετεωρολογικοί σταθμοί για σχολεία» (Weather Station for Schools) αποσκοπεί στο να εφοδιάσει τους μαθητές με δεξιότητες στους τομείς της δικτύωσης υπολογιστών και των βάσεων δεδομένων.

Worldventures Foundation: Εθελοντικός τουρισμός στο Ηράκλειο

Για τη στήριξη του κέντρου αποκατάστασης και ημερήσιας φροντίδας παιδιών με αναπηρία «Δικαίωμα Στη Ζωή»

Η Worldventures δείχνει έμπρακτα, για άλλη μία φορά, τον κοινωνικό της χαρακτήρα, αυτή τη φορά μέσα από το Ίδρυμα Worldventures (Worldventures Foundation), το οποίο συνεργάζεται με τοπικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με στόχο να προσφέρει έναν καλύτερο τρόπο ζωής σε παιδιά από όλον τον κόσμο.

Η επιρροή της απομόνωσης ως μέσο πειθαρχίας

Το τάιμ-άουτ (διάλειμμα) είναι η πιο δημοφιλής τεχνική πειθαρχίας που χρησιμοποιείται από τους γονείς και η πιο συχνά προτεινόμενη από τους παιδίατρους και τους ειδικούς στην ανάπτυξη παιδιών. Είναι όμως καλό για τα παιδιά; Είναι αποτελεσματικό; Σύμφωνα με τα πορίσματα των τελευταίων ερευνών σχετικά με τις σχέσεις και την ανάπτυξη του εγκεφάλου, δεν είναι.

Εγκύκλιος γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων: «Οικονομικά βοηθήματα προς ΑμεΑ δεν φορολογούνται»

Εγκύκλιο εξέδωσε η γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με την οποία, μεταξύ άλλων, «τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται ως οικονομικό βοήθημα - ενίσχυση, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (π.χ. άτομα με αναπηρία) δεν εμπίπτουν σε καμία κατηγορία εισοδήματος του άρθρου 7 και επομένως δεν φορολογούνται».
Πηγή: Ε.Σ.Α.ΜΕ.Α