Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

"Ψηφιακό σύμπαν" για τη διδασκαλία και εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας

"Η δημιουργία ενός 'ψηφιακού σύμπαντος', στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλα εκείνα τα εργαλεία για τη διδασκαλία και την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα κληθεί να φέρει σε πέρας, στο άμεσο μέλλον, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ), στο πλαίσιο της πρόθεσης του υπουργείου Παιδείας να ενισχύσει τη γλωσσική αγωγή και να προωθήσει την ελληνομάθεια στο εξωτερικό.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 25-8-2010 θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Κατασκευή για παιδιά

Τα παιδιά μπορούν να φυλάξουν τους μικρούς τους θησαυρούς (αυτοκόλλητα, κοχυλάκια, σκαλιστά κ.α.) με πρωτότυπο τρόπο σε κουτιά που θα φτιάξουν μόνα τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κουτί σε κατάλληλο μέγεθος (για παράδειγμα, εάν πρόκειται για αυτοκόλλητα ενα κουτί σε μέγεθος τράπουλας αρκεί) και ένα χαρτόνι με το αγαπημένο μας χρώμα. Διπλώνουμε το χαρτόνι σαν φισούνα ακορντεόν και κολλάμε τις ακριανές επιφάνειες στον πάτο του κουτιού και στο εσωτερικό μέρος από το καπάκι. Κολλάμε τους θησαυρούς μας στις πτυχώσεις (φροντίζουμε να υπάρχουν κενές και για τα νέα μας αποκτήματα). Ζωγραφίζουμε στο καπάκι του κουτιού μια σχετική με τη συλλογή μας εικόνα και είμαστε έτοιμοι!

Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού

Το βιβλιάριο υγείας παιδιού σε ηλεκτρονική μορφή και τα αντίστοιχα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για αγόρια και για κορίτσια

Κάθε γλώσσα έχει τη δική της ιστορία

Το χάος είναι...η τάξη τους. Αποτελούν σύνθετο σύστημα βασισμένο στη διαφορετικότητα το οποίο έχει επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες - πολιτισμό,ιστορία, γενετική.Αυτό προτείνουν δύο ερευνητές αμφισβητώντας την ύπαρξη καθολικών κοινών κανόνων των γλωσσών και επισημαίνουν ότι διάφορες τάσεις διαμορφώνουν τη δομή του εγκεφάλου,τη βιολογία της ομιλίας και τον βαθμό αποδοτικότητας της επικοινωνίας