Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Σύνδρομο Down και κώφωση στη βρεφική και παιδική ηλικία.

Πολλά παιδιά με σύνδρομο Down έχουν κάποιο βαθμό απώλειας ακοής. Συχνά αυτό προκαλείται από εκκριτική ωτίτιδα («κολλώδες αυτί», από συσσώρευση δηλαδή υγρού στο μέσο αυτί), αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλες αιτίες.

Νομίζω ότι το παιδί μου έχει απώλεια ακοής. Τι πρέπει να κάνω;

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα αν ένα παιδί έχει βαρηκοϊα/κώφωση προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και να μην επηρεαστεί αρνητικά η κοινωνική και γλωσσική ανάπτυξή του. 

«Το πιάτο»: Η ιστορία της Ελληνικής Μετανάστευσης στην Αμερική του ’50 κ του ‘60

Γιατί μετανάστευαν οι άνθρωποι τη δεκαετία του 1950 στην Αμερική; Τι ανάγκασε τον προπάππο του μικρού αφηγητή να φύγει μακριά από την οικογένειά του; Πώς ήταν το ταξίδι με το υπερωκεάνιο και οι συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στη Νέα Υόρκη; Η συγγραφέας Κωνσταντίνα Τασσοπούλου έγραψε ένα τρυφερό και συγκινητικό μυθιστόρημα για παιδιά από 8 ετών και πάνω γύρω από το θέμα της μετανάστευσης και της ελληνικής παροικίας στην Αμερική.

«Ραντεβού με τα παιδιά»: Επικοινωνήστε 1 – 10 Νοεμβρίου για προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους

Το «Ραντεβού με τα παιδιά» διοργανώνεται από το 2017 στον Δήμο Παύλου Μελά, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, εστιάζοντας στην πρόληψη και την ενημέρωση για την υγεία των παιδιών.

Καλαμαριά: Mαθητής με οπτική αναπηρία θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στη μαθητική παρέλαση

Ο Λέανδρος Παπαχαραλαμπίδης είναι ένας μαθητής με οπτική αναπηρία και με την αφοπλιστική του ειλικρίνεια και την εξωστρέφεια του, αποτελεί πηγή δύναμης για ολόκληρη την μαθητική κοινότητα και όχι μόνο.

Ο Λέανδρος θα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στη μαθητική παρέλαση και με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στέλνει το δικό του μήνυμα συμπερίληψης, για να ακουστεί σε όλα τα σχολεία, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη!

Διαδικτυακό σεμινάριο “Ασφάλεια στο διαδίκτυο για γονείς Γυμνασίου και Λυκείου”

Ενημερωτικό webinar για γονείς παιδιών Γυμνασίου και Λυκείου από το SaferInternet4Kids.gr. Πώς θα εκπαιδεύσουμε τους εφήβους να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το διαδίκτυο; Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς και ποιοι οι κυριότεροι κίνδυνοι που ελλοχεύουν; Ποια εργαλεία είναι διαθέσιμα δωρεάν για την προστασία των παιδιών; Θα θιχτούν θέματα όπως η προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών, οι επαφές με αγνώστους, το online gaming, η ασφάλεια στα κοινωνικά δίκτυα κ.α.

Ημέρα 01.11.2023

Σεμινάριο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Σκάκι Στα Σχολεία

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει σεμινάριο για τη διδασκαλία του σκακιού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου και το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στο 80ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης (Βαλτετσίου 17). 

Υπουργείο Παιδείας: Σε ποιες ειδικότητες υπάρχουν τα μεγαλύτερα κενά στα σχολεία

Η Υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου στις ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | 24/10/2023 | ΕΡΤ αναφερόμενη στα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία, σημείωσε πως τα περισσότερα εντοπίζονται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση για παράδειγμα στις ειδικότητες οικονομολόγοι και πληροφορικάριοι, ενώ στην πρωτοβάθμια σε ειδικότητες όπως στα Αγγλικά στο νηπιαγωγείο αλλά και στη στήριξη του ολοήμερου.

Το πληγωμένο σχολείο του Πικιώνη

Καμένα θρανία και βιβλία, κατεστραμμένα παιχνίδια. Οσα άφησαν πίσω τους οι εξωσχολικοί που εισέβαλαν σε δύο αίθουσες του 14ου Δημοτικού Σχολείου «Δημήτρης Πικιώνης», στην οδό Σίνα. Το ιστορικό εκπαιδευτικό συγκρότημα παραμένει στο έλεος του χρόνου και των βανδάλων εδώ και χρόνια.

Ναύπλιο: Το ωτοστόπ του κρατούμενου στην καθηγήτρια, που άνοιξε τις πόρτες της φυλακής

Μόλις εκλέχτηκα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το 2010 στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, ένας νέος άντρας έπεσε στο αυτοκίνητό μου μπροστά, πολύ κοντά στις φυλακές της Τίρυνθας, το κτήριο που έχτισε κάποτε ο Καποδίστριας. Σταμάτησα, άνοιξε την πόρτα και με ρώτησε ευγενικά:

– Μπορείτε να με πάρετε;