Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Γιατί το να ονομάζουμε τα συναισθήματα των παιδιών μας μπορεί να αποδειχθεί λανθασμένη/μη αποτελεσματική στρατηγική (και τι μπορούμε να κάνουμε).


Βλέπετε το παιδί ή τον έφηβό σας να δυσκολεύεται με μια κατάσταση και προσπαθείτε να το βοηθήσετε να καταλάβει τα συναισθήματά του. «Μου φαίνεσαι θυμωμένο», «πρέπει να είσαι πραγματικά πολύ ανασταστωμένο». Αλλά αντί να ηρεμήσει το παιδί, τα λόγια σας φαίνεται να πυροδοτούν ακόμα πιο έντονη αντίδραση. «Δεν είμαι» απαντάει το παιδί. «Δεν ξέρεις πώς νιώθω» ή πιο απλά «Σκάσε!». Όταν πρόσφατα ρώτησα πολλούς γονείς για αυτό το φαινόμενο, 4 στους 5 παραδέχτηκαν πως όντως συμβαίνει συχνά. Γιατί όμως; Δείτε μερικούς πιθανούς λόγους.

Πανελλήνιες 2023: Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η βαθμολόγηση των γραπτών – Πού δυσκολεύτηκαν οι υποψήφιοι

Στο τέλος τους, οδεύουν οι πανελλήνιες εξετάσεις μετους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων, να «δίνουν» το τελευταίο μάθημά τους, τη Δευτέρα 12 του μήνα.

Θα εξεταστούν στα μαθήματα κατεύθυνσης Ιστορία, Φυσική και Οικονομία. Στο μεταξύ, όπως δηλώνουν στελέχη του υπουργείου Παιδείας, η βαθμολόγηση προχωρά με εντατικούς ρυθμούς στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και βρίσκεται σε ικανοποιητικό στάδιο, ενώ σήμερα ξεκινά και η βαθμολόγηση των μαθημάτων της δεύτερης μέρας εξετάσεων (Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία). Στόχος είναι η βαθμολόγηση να ολοκληρωθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου, ώστε οι βαθμοί να δοθούν στους υποψήφιους στο τέλος του μήνα.

Ψηφιακή Συμπερίληψη: Πόσο Προσβάσιμα Είναι τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης;

Προσβάσιμες πόλεις, προσβάσιμος τουρισμός, προσβάσιμες αίθουσες, ακόμη και εκλογικές αίθουσες και πολιτικά debate. Τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα μεγαλύτερη προσπάθεια εκπαίδευσης και εξοικείωσης της ελληνικής κοινωνίας στη συμπερίληψη ατόμων με αναπηρία.

Τι γίνεται όμως με τα μέσα που έχουν κατακλύσει τη ζωή μας, που έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε και αλληλεπιδρούμε, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Το μοντέλο αξιολόγησης στην Βρετανία και 8 ερωτήματα για την Ελλάδα Πηγή: Protagon.gr

Η αξιολόγηση στην εκπαίδευση στην Βρετανία πραγματώνεται από μια ανεξάρτητη αρχή, το λεγόμενο OFSTED (Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills) που θεμελιώθηκε το 1992. Τα δύο τελευταία -Children’s Services and Skills- προστέθηκαν το 2007 έτσι ώστε όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται σε παιδιά να αξιολογούνται από την συγκεκριμένη ανεξάρτητη αρχή που λογοδοτεί στο Κοινοβούλιο. 

Βιβλίο: Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θυμάμαι να ήρθα σε επαφή όταν το παιδί μου ήταν περίπου 2 ετών, σε φουλ κινητικότητα και περιέργεια στα ύψη, ήταν οι ανακαλύψεις της από τα βάθη της… μύτης της, μεταξύ άλλων! Και σίγουρα δεν ήταν μόνο το δικό μου βλαστάρι, αν κρίνω από τον ρυθμό επώασης των μικροβίων, την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων των ιώσεων, ειδικά την περίοδο του παιδικού σταθμού, την ανάρρωση και την αρχή της επόμενης. Επίσης, ας μην κρυβόμαστε, τα πιτσιρίκια ό,τι ανακαλύπτουν θέλουν πρώτα από όλα να το μοιραστούν με κάποιον που αγαπούν πολύ και, μαντέψτε ποιοι είναι αυτοί: ναι, οι γονείς.

Η Ελλάδα παρέδωσε τη «Φλόγα της Ελπίδας» για τους Special Olympics 2023

Η «Φλόγα της Ελπίδας» παραδόθηκε στις 7 Ιουνίου στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και στη συνέχεια ταξίδεψε στο Βερολίνο για τους «Special Olympics World Games», που θα πραγματοποιηθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο της γερμανικής πρωτεύουσας από τις 17 έως τις 25 Ιουνίου.

Σε αργία ιερέας που έκανε «παπαδάκια» δύο κορίτσια

Σε αργία τέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ιερέας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών – που για πρώτη φορά στην Ελλάδα έθεσε δύο κορίτσια- στην «υπηρεσία» της Εκκλησίας κάνοντας τους παπαδάκια, όπως συμβαίνει επί αιώνες με τα αγόρια.

“Η κουήρ αναπαράσταση στα παιδικά βιβλία είναι πιο σημαντική από ποτέ”

Ο Seamus Kirst δείχνει στα παιδιά ότι μπορούν να αγαπήσουν και να αποδεχτούν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους, όπως ακριβώς είναι, με το νέο παιδικό του βιβλίο, “Dad and Daddy’s Big, Big Family.”

Το “Dad and Daddy’s Big, Big Family.” ακολουθεί την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας, που ονομάζεται Harper, η οποία έχει δύο μπαμπάδες. Ο Kirst δήλωσε στη Sonia Baghdady του Advocate Now ότι το βιβλίο «διερευνά τι συνιστά οικογένεια», ενώ γιορτάζει «την διαφορετικότητα που μπορεί να υπάρχει ακόμη και μέσα σε μια οικογένεια».

Βραζιλία: Γιατρός απολύθηκε γιατί συνταγογράφησε παγωτό και video games σε παιδί με πονόλαιμο

Γιατρός από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας οδηγήθηκε στην απόλυση, μετά τη συνταγογράφηση σε παιδί με οξύ πονόλαιμο παγωτών και video games.

Ο πατέρας του παιδιού το πήγε στην κλινική που εργαζόταν ο εν λόγω γιατρός, προς αναζήτηση της κατάλληλης θεραπείας για τον πόνο. Ο γιατρός, ο οποίος είναι γνωστός για τις αντισυμβατικές μεθόδους του, φέρεται, αντί της τυπικής φαρμακευτικής αγωγής, να πρότεινε παγωτά και video games.

Σύμβουλος, ψυχοθεραπευτής, ψυχαναλυτής με μια απλή δήλωση στην Εφορία

«Για χρόνια άκουγα από το περιβάλλον μου για μια συγκεκριμένη “ψυχολόγο”. Όταν ένιωσα ότι τη χρειάζομαι και εγώ, έκλεισα ραντεβού χωρίς να την ψάξω. Τη συναντούσα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δε φορούσε ποτέ μάσκα, δεν υπήρχαν πουθενά στον χώρο αντισηπτικά, ενώ με τον καιρό άρχισε να μου κάνει αντιεμβολιαστική προπαγάνδα. Όταν της είπα ότι σκέφτομαι να μείνω έγκυος, προσπάθησε μάλιστα να μου δημιουργήσει αμφιβολίες για το εμβόλιο και την επιρροή του στο μωρό.