Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τα παιδιά σας κι εσάς!

Μετά από δύο δύσκολες σχολικές χρονιές με πολύ μεγάλα διαστήματα τηλεκπαίδευσης, είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε πίσω στα σχολικά θρανία. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία, όσο και αν προσπάθησαν οι εκπαιδευτικοί, δεν αποδείχτηκε κατάλληλη για όλους τους μαθητές. Κάποια παιδιά τελείωσαν την σχολική χρονιά με πολλά κενά, έχοντας κατανοήσει μόνο ένα μέρος της ύλης.

Κύπρος: Απόσυρση σχολικού βιβλίου- Τι έγραφε για Κεμάλ- «Εκτός» Φρίντα Κάλο και Ριβέρα

Την προσωρινή απόσυρση του σχολικού βιβλίου Αγγλικών Οxford Discover Futures Level 3 αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, το οποίο σε σχετική του ανακοίνωση κάνει λόγο για "άτοπο και απαράδεκτο απόσπασμα" που περιλαμβάνεται στο βιβλίο. Η σχετική απόφαση επήλθε έπειτα από τον εντοπισμό στη σελίδα 36 του εν λόγω βιβλίου αναφοράς στον στρατιωτικό και ηγέτη της Τουρκίας Μουστάφα Κεμάλ Ατατούρκ με τίτλο: «Ο μεγαλύτερος ήρωας της Τουρκίας».

Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία: “Δύσκολο να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά από τον Δεκέμβριο και μετά”

Η μετάλλαξη Δέλτα που “χτυπάει” περισσότερο τους νέους και προκαλεί βαριά νόσηση, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Με ανεμβολίαστα παιδιά είναι δύσκολο τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά μετά τις γιορτές, όπως δηλώνει στο iatropedia.gr, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει καταλάβει τους παιδίατρους αλλά και την κυβέρνηση για την επαναλειτουργία της εκπαίδευσης, αλλά και το ενδεχόμενο αυτή να επιφέρει αυξημένα ποσοστά νόσησης -και μάλιστα βαριάς νόσησης- ανάμεσα στα παιδιά.

Στο «κόκκαλο» φτάνει το στρες της πανδημίας στα παιδιά

Σωρευτικό είναι το στρες που προκαλεί η πανδημία στις οικογένειες και κυρίως στα παιδιά, δημιουργώντας τους προβλήματα στην καθημερινότητα και εμφανίζοντας προβλήματα συμπεριφοράς.

Η διαπίστωση αυτή ήρθε μετά από μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU) από το τμήμα του Αμπού Ντάμπι, σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου “Global TIES for Chlidren”, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ντέιβις της Καλιφόρνιας και το Χασεμιτικό Πανεπιστήμιο της Ιορδανίας.

Το Junior Achievement Greece διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης

Το Junior Achievement Greece, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνει και εγκαινιάζει ένα νέο δυναμικό και αναπτυσσόμενο θεσμό: Το EnterFest: Inspire-Prepare-Succeed «1ο Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης», που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά 17-22 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναρτήθηκαν στα Social Media, το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει δράσεις για όλα τα σύγχρονα θέματα της εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα και θα περιστρέφεται γύρω από τους 3 πυλώνες της: την Επιχειρηματική Εκπαίδευση (Entrepreneurial Education), την Εργασιακή Ετοιμότητα (Work readiness) και τον Οικονομικό Εγγραμματισμό (Financial literacy).

Άδεια σχολικής παρακολούθησης - ΓΣΕΕ: Χορήγηση από τον εργοδότη για τους γονείς παιδιών μέχρι 18 ετών τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης

Η ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, υπενθυμίζει ότι προβλέπεται η χορήγηση από τον εργοδότη άδειας σχολικής παρακολούθησης για τους γονείς παιδιών μέχρι 18 ετών, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης.

Κεραμέως: Σε αναστολή εργασίας οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί που δε θα κάνουν τεστ

«Φέτος η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά διά ζώσης» τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο OPEN, λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στο υψηλό ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών (80%), που σε συνδυασμό με ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει από το νέο κορωνοϊό «προσφέρεται μια κάλυψη του 90%».

Η Μονάδα Προσβασιμότητας (ΜοΠρο) στην Πανεπιστημιούπολη Σερρών

Η νεοσυσταθείσα ΜΟΝΑΔΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (ΜοΠρο) αποτελεί επί μέρους δράση της Δομής «Στηρίζω» της πράξης «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος» με επιστημονικά υπεύθυνη την καθηγήτρια Ευριδίκη Ζαχοπούλου.

Την Δράση εμπνεύστηκε και συντονίζει σε τοπικό επίπεδο η Καθηγήτρια του ΔΙΠΑΕ Λίλα Θεοδωρίδου.

Ζωγράφου – Βάζουν σε κοντέινερ 74 μαθητές νηπιαγωγείου

Με το άνοιγμα των σχολείων να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, 74 μαθητές προσχολικής ηλικίας θα στεγαστούν σε κοντέινερ που στήθηκαν σε ακάλυπτο πολυκατοικίας στου Ζωγράφου.

«Οι υπάρχουσες δομές στο Δήμο μας δεν αρκούν για να εφαρμοστεί η προσχολική αγωγή» δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πατέρας μαθήτριας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Δήμος Ζωγράφου πέρυσι δεν εφάρμοσε τη δίχρονη προσχολική αγωγή. Φέτος βρήκε τη λύση με τα κοντέινερ.

Self test για μαθητές: Άρχισε η διάθεση από τα φαρμακεία – Πότε πρέπει να γίνει το πρώτο τεστ

Άρχισε σήμερα, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, η διάθεση δωρεάν self test από τα φαρμακεία στους μαθητές όλων των βαθμίδων.

Όπως ανέφεραν χθες, Τρίτη, σε κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι δωρεάν self tests από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Βρετανία: Στα παιδιά ο τελευταίος λόγος για τον εμβολιασμό, αν διαφωνούν οι γονείς

Τον τελευταίο λόγο για τον εμβολιασμό τους ή μη θα έχουν τα παιδιά του Γυμνασίου στη Βρετανία, σε περίπτωση διαφωνίας με τους γονείς τους, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο Σάτζιντ Τζάβιντ είπε την Τετάρτη ότι όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες, επιζητείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων για τον εμβολιασμό των παιδιών τους, αλλά στην περίπτωση τουλάχιστον του εμβολίου κατά του κορωνοϊού εφόσον ένας ανήλικος θεωρείται ότι είναι σε θέση να λάβει την απόφαση αυτή από μόνος του, τότε «αυτό προηγείται».

Άποψη: Βίβιαν Στεργίου «Συγχαρητήρια στους παραολυμπιονίκες μας» ‒ σοβαρά τώρα;

ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΔΡΟΜΕΑ Θανάση Γκαβέλα που δεν βλέπει. Τρέχει, κερδίζει το χρυσό. Κοιτάζω το σώμα του. Με εντυπωσιάζει. «Τώρα, τι δικαιολογία έχεις για να γλιτώσεις την πρωινή γυμναστική;» μου λέω. Τι δικαιολογία έχεις γενικώς μπροστά στην πυκνή ενέργεια που εκπέμπουν οι αθλητές των παραολυμπιακών αγώνων;

Σπανίως το πιστεύω, αλλά μπροστά τους μου γίνεται πειστική η ιδέα ότι με τη θέληση οι άνθρωποι όλα τα μπορούν. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν η ζωή σού φέρθηκε σκληρά υποχρεούσαι να υποκρίνεσαι ότι δεν τρέχει τίποτα.

«Η ζωή του Χάρη με την Κυστική ΄Ινωση»: Ένα εξαιρετικό animation για να γνωρίσουμε αυτή την νόσο

Η Κυστική Ίνωση είναι το συχνότερο γενετικό νόσημα της λευκής φυλής και παγκοσμίως εκτιμάται ότι 1 στα 2.500 παιδιά γεννιέται με Κυστική Ίνωση, τα οποία στη χώρα μας υπολογίζονται σε 50-60 παιδιά κάθε χρόνο. Για να εμφανίσει ένα άτομο Κυστική Ίνωση θα πρέπει να έχει κληρονομήσει ένα ελαττωματικό γονίδιο από κάθε γονέα-φορέα. Οι φορείς είναι απολύτως υγιείς και δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα.

Σχολεία: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την καινούργια χρονιά

Σε μια εποχή εκτεταμένης αβεβαιότητας που τα δεδομένα, επιδημιολογικά και μη, αλλάζουν μέρα με τη μέρα, μία από τις απορίες στο μυαλό πολλών σχετίζεται με τα σχολεία. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, τα σχολεία –οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι γονείς τους– επηρεάστηκαν άμεσα από την πανδημία. Για ένα μεγάλο διάστημα τα σχολεία ήταν κλειστά και τα μαθήματα γίνονταν διαδικτυακά – όταν ήταν ανοιχτά, οι μαθητές βρίσκονταν στην τάξη με μάσκες, διαφορετικά τμήματα έκαναν διαφορετικά διαλείμματα, αργότερα ξεκίνησαν τα υποχρεωτικά τεστ. Αυτό το φθινόπωρο όμως της καινούργιας σχολικής χρονιάς υπάρχει μια διαφορά: τα εμβόλια.

Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για παιδιά & νέους: Δωρεάν πρόσβαση στο ντοκιμαντέρ «Η κραυγή της σιωπής»

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους αποχαιρετά κινηματογραφικά αποτίνει φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη, προσφέροντας σε όλους μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ, με δωρεάν πρόσβαση, το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ “Η κραυγή της σιωπής” του Ροβήρου Μανθούλη, παραγωγής 1974. Ένα ντοκιμαντέρ που ανιχνεύει με μοναδικό τρόπο τις ρίζες της μουσικής του μεγάλου δημιουργού.


Πηγή: Πρωινή