Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Το «πιο δυνατά» δεν είναι πάντα καλύτερο για τα άτομα με απώλεια ακοής.

Η καθαρότητα/σαφήνεια του λόγου είναι το κλειδί για την καλύτερη κατανόηση. Πριν από μερικά χρόνια πήγα σε μια εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων για άτομα με απώλεια ακοής, όπου τραγουδούσε η Cyndi Lauper. Στην αρχή, η επιλογή της ροκ τραγουδίστριας με εξέπληξε. Δεν θα ήταν η μουσική υπερβολικά δυνατά; Αυτό το μήνυμα ήθελε να περάσει αυτή η εκδήλωση; Οι ανησυχίες μου αποδείχτηκαν ανυπόστατες.

Podcast: H καθημερινότητα ενός ατόμου με αυτισμό


Πόσα γνωρίζουμε τελικά για τα αυτιστικά άτομα και πόσο συμπεριληπτική είναι η ελληνική κοινωνία; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν με τη συγγραφέα Κατερίνα Μαλακατέ που μοιράζεται τη δική της εμπειρία ως μητέρα αυτιστικού παιδιού.

Ψηφιακές δράσεις "Παίζω και γνωρίζω το μουσείο"

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με αφορμή την έκθεση που είναι αφιερωμένη στα 60 χρόνια του, προσφέρει στους μικρούς του φίλους δραστηριότητες και παιχνίδια για να γνωρίσουν σημαντικά αντικείμενα της συλλογής του.

Διαδικτυακή παρουσίαση προγράμματος ασφαλούς κολύμβησης για παιδιά

Το  Safe Water Sports διοργανώνει διαδικτυακή ενημέρωση με θέμα "Παρουσίαση του Προγράμματος Ασφαλούς Κολύμβησης για παιδιά σε συνεργασία με την ΚΟΕ". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 15:30. 

Τράπεζα Θεμάτων: Εξεταζόμενα μαθήματα της Γ΄τάξης σε ΕΠΑΛ και ΠΕΠΑΛ

Τα «Γραπτώς εξεταζόμενα» μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ τάξης των Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. και των Πρότυπων ΕΠΑ.Λ., στο πλαίσιο της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, είναι τα ακόλουθα: 

1. Νέα Ελληνικά 
2. Άλγεβρα (Μαθηματικά) 
3. Μαθήματα Ειδικότητας 

Δήλωση συμμετοχών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Κωφών & Αγώνα Δρόμου 5χλμ Κωφών

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών - ΕΟΑΚ ανακοίνωσε την έναρξη δηλώσεων συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Κωφών & Αγώνα Δρόμου 5χλμ Κωφών
Αναλυτικότερα το κάλεσμα:
Στον αγώνα δρόμου 5χλμ μπορούν να λάβουν μερος ΟΛΟΙ αρκεί να είναι από 12 ετών και μεγαλύτεροι. 
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου μπορούν να λάβουν μέρος αθλητες γεννημένοι το 2003 και μεγαλύτεροι, εγγεγραμμένοι σε αθλητικό σωματείο της ΕΟΑΚ, προσκομίζοντας την ημέρα του αγώνα το δελτίο και την κάρτα υγειας τους.

Κάλεσμα συμμετοχής στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση

Η Οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, ανακοινώνει την έναρξη του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση (https://openedtech.ellak.gr) και καλεί ομάδες μαθητριών, μαθητών και εκπαιδευτικών να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 12/01/2024.

'Οταν οι φροντιστές της πόλης πληρώνονταν για τα μαθήματα με ...τσιγάρα και σιτάρι

Κατοχή στη Θεσσαλονίκη. Κάποια σχολεία έχουν επιταχθεί από τους Γερμανούς, όπως το 4ο λύκειο στη σημερινή Ανδρέα Συγγρού, που χρησιμοποιείται ως όρχος, αφού στον αυλόγυρό του σταθμεύουν τα φορτηγά των κατακτητών. Τα υπόλοιπα σχολεία υπολειτουργούν: τα μαθήματα διαρκούν τρεις ώρες την ημέρα και γίνονται "πλημμελώς", αφού πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν αφήσει τις σχολικές έδρες και τα βιβλία για να πιάσουν τα όπλα στα πολεμικά μέτωπα κι άλλοι έχουν ήδη χαθεί από εχθρικά πυρά.

Η Μαρίτσα είναι ο σκύλος που υιοθέτησε η σχολή Μωραΐτη

Τριγυρνάει ανάμεσα στους μαθητές που κάνουν γυμναστική, πέφτει για ύπνο μες στη μέση της τάξης, βγαίνει βόλτα με τους καθηγητές και τους γονείς, τρώει λιχουδιές που της δίνουν οι φύλακες, και εργάζεται στο τμήμα Ψυχολογίας.

Θεσσαλονίκη: Μεταφορές, εκδρομές και κενά έβγαλαν στους δρόμους τους γονείς

Σε κινητοποίηση στο υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης προχώρησαν γονείς, μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, παρά το γεγονός ότι έχει περάσει ενάμισι μήνας από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η μεταφορά περίπου 1.000 παιδιών για τα οποία δεν έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά τους από και προς τα σχολεία τoυς, καθώς και οι ημερήσιες σχολικές εκδρομές που δεν πραγματοποιούνται εξαιτίας των αυξημένων κομίστρων που ζητούν οι τουριστικές πράκτορες, όπως υποστηρίζουν οι γονείς, προκειμένου να δέχονται να υπόκεινται σε ελέγχους από την Τροχαία, έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των γονέων.