Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

"Ο δάσκαλος δεν είναι μόνο γράμματα..." (Διεθνής Ημέρα για την Εκπαίδευση)

Σχολικός κήπος Βρασνών (1957)

Εκπαιδευτικό σεμινάριο: Το Ολοκαύτωμα: από τη Λογοτεχνία στα Graphic Novel

 

Πηγή: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

ChatGPT: Οι εκπαιδευτικοί προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα που φέρνει η νέα τεχνολογία

Το ChatGPT που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο και έγινε σχεδόν αμέσως viral προσελκύοντας εκατομμύρια χρήστες, έχει χρησιμοποιηθεί για τη συγγραφή δημοσιογραφικών άρθρων, ή στίχων στο ύφος διαφόρων καλλιτεχνών και τη σύνταξη περιλήψεων ερευνητικών εργασιών που κατάφεραν να ξεγελάσουν ορισμένους επιστήμονες.

Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου: Διπλασιάστηκαν σε ένα χρόνο οι καταγγελίες για παιδική πορνογραφία

Δραματική ετήσια αύξηση κατά 133% καταγράφει η ανοιχτή γραμμή Safeline.gr στις καταγγελίες που δέχτηκε το 2022 για υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Αύξηση 35% καταγράφηκε το ίδιο διάστημα στον συνολικό αριθμό καταγγελιών για παράνομο περιεχόμενο, οι οποίες έφτασαν τις 12.000 αναφέρει η υπηρεσία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το σχολείο ως ασφαλής χώρος φυλομετάβασης για τους τρανς έφηβους

Η Jessica Bradshaw ανακάλυψε ότι το 15χρονο παιδί της αναγνωρίστηκε ως τρανς στο σχολείο αφού είδε μια εργασία ένα άγνωστο όνομα γραμμένο στο πάνω μέρος της σελίδας.

Όταν ρώτησε για το όνομα, ο έφηβος αναγνώρισε ότι, κατόπιν αιτήματός του, οι δάσκαλοι και οι διευθυντές στο γυμνάσιό του στη Νότια Καλιφόρνια τον άφηναν για έξι μήνες να χρησιμοποιήσει το μπάνιο των αγοριών και τον αποκαλούσαν με τις αντίστοιχες αντωνυμίες.

Γιατί μερικές μαμάδες δεν αρρωσταίνουν ποτέ;

Μήπως η μητρότητα σας δίνει υπερδυνάμεις για να καταπολεμήσετε τα μικρόβια; Οι νοσηλευτές, οι γιατροί και οι δάσκαλοι συχνά ανήκουν στην ίδια ομάδα υπερηρώων που δεν αρρωσταίνουν ποτέ.

Τα παιδιά αγαπούν να μοιράζονται όταν πρόκειται για μικρόβια. Φέρνουν μια ποικιλία βακτηρίων στο σπίτι στη μαμά. Ενώ οι μαμάδες αρρωσταίνουν μερικές φορές, φαίνεται ότι είναι ανθεκτικές σε πολλά.

Ο 3χρονος Τέντι είναι μέλος της Mensa -Διαβάζει και μετρά μέχρι το 100 σε 7 γλώσσες

Για τον Τέντι Χομπς, η περίοδος της καραντίνας, ήταν μια ευκαιρία να μάθει να διαβάζει. Πριν κλείσει τα τρία του χρόνια, έμαθε να μετρά μέχρι το 100 σε επτά γλώσσες, μεταξύ αυτών τα μανδαρινικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά.

Ο Τέντι, σήμερα τεσσάρων ετών, διαβάζει βιβλία του Χάρι Πότερ, όταν του επιτρέπουν οι γονείς του, ενώ φαίνεται να χαλαρώνει αναζητώντας λέξεις.

Παρά Χειμερινά Αθλήματα: Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Νίκου

Επιτυχιών συνέχεια για την Εύα Νίκου, η οποία με Guide (Οδηγό) τον Δημήτριο Προφέντζα ανέβασαν την Ελλάδα και την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, για πρώτη φορά στο βάθρο ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι. 

27-28/1: Επιστημονική Διημερίδα για το μάθημα των Θρησκευτικών

Επιστημονική Διημερίδα
«Ταυτότητα και ετερότητα στο δημόσιο σχολείο. Το μάθημα των Θρησκευτικών σήμερα»
27-28 Ιανουαρίου 2023
Αμφιθέατρο «Α. Τρίτσης» (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50)
Διοργάνωση: Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος για την αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης «ΚΑΙΡΟΣ»