Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Οι 50 καλύτερες στρατηγικές για την πειθαρχία των παιδιών με ΔΕΠΥ

1) Βρείτε έναν καλύτερο τρόπο: μετατρέψτε τις στιγμές πειθαρχίας σε ευκαιρίες μάθησης. Θυμήστε στο παιδί σας ότι όλοι κάνουμε λάθη και μετά καλέστε το να σκεφτεί καλύτερους τρόπους για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων/ προβλημάτων στο μέλλον. Ακούστε τις ιδέες του προσεκτικά. Δεν είναι μόνο ο δικός σας τρόπος σωστός και κατάλληλος. 

2) Συζητήστε γιατί είναι λάθος: Βεβαιωθείτε ότι το παιδί καταλαβαίνει πως οι πράξεις του πλήγωσαν κάποιον ή έρχονται σε αντίθεση με τις προσδοκίες σας. Στη συνέχεια ρωτήστε το αν νομίζει ότι θα ήταν καλή ιδέα να ζητήσει συγγνώμη, εξηγώντας του ότι και εκείνο θα ήθελε πιθανώς να του ζητήσουν συγγνώμη αν είχαν πληγώσει τα συναισθήματά του. 

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να προσαρμοστεί

Έφτασε ο καιρός, που τα παιδιά θα αρχίσουν το σχολείο. Για κάποια είναι η πρώτη φορά (παιδικός σταθμός ή νηπιαγωγείο), ενώ για άλλα μια μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό ή στο γυμνάσιο ή το λύκειο ή μία αλλαγή σε νέο σχολείο. 

Τη Δευτέρα οι επαναληπτικές εξετάσεις για Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου ξεκινούν φέτος οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους υποψήφιους που δεν μπόρεσαν για λόγους υγείας ή άλλους να συμμετάσχουν στα πανελλαδικά διαγωνίσματα του Ιουνίου για την εισαγωγή στα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας. 

Θέσεις μαθητείας «άνοιξαν» στον ΑΔΜΗΕ

Για το σχολικό έτος 2017-2018, ο ΑΔΜΗΕ προσφέρει 30 θέσεις μαθητείας που απευθύνονται σε μαθητευόμενους και σπουδαστές των Επαγγελματικών Λυκείων, των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ και των ΙΕΚ.

Την ένταξη του ΑΔΜΗΕ στις επιχειρήσεις/φορείς που θα συμμετάσχουν στα Προγράμματα Μαθητείας που υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) αποφάσισε το ΔΣ της εταιρείας. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλέγμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Διαχειριστή, προωθώντας παράλληλα την ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) και τη διασύνδεσή της με τις ανάγκες της οικονομίας, που αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης.

Ο θαυμαστός κόσμος των «μαθηματικών της Σανγκάης»

Η αγγλική έκδοση ενός δημοφιλούς βιβλίου μαθηματικών της Σανγκάης έκανε την εμφάνισή της στην Έκθεση Βιβλίου της κινεζικής αυτής μεγαλούπολης, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων Κινέζων αναγνωστών. 

Οι εκδότες και οι επιστήμονες στην Κίνα εμπνεύσθηκαν από το γεγονός οτι το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και ήδη το βλέπουν ως «καρπό» αυτών των ανταλλαγών.

Η Disneyland δεν άφησε ένα αγόρι να συμμετάσχει στην εκδήλωση «Πριγκίπισσα για μία Ημέρα»

Απολογήθηκαν οι υπεύθυνοι της Disneyland στη μητέρα ενός 3χρονου αγοριού καθώς του απαγόρευσαν να συμμετάσχει στην εκδήλωση «Πριγκίπισσα για μία Ημέρα» επειδή είναι αγόρι.

Η μητέρα του, Hayley McLean-Glass ανέφερε ότι έστειλε το αίτημά της ώστε ο γιος της Noah να διασφαλίσει μία θέση ως χριστουγεννιάτικο δέντρο, καθώς είναι φανατικός θαυμαστή της ταινίας Frozen και του αρέσει να ντύνεται σαν την πριγκίπισσα Έλσα.

Αντιδράσεις επιστημονικών ενώσεων για το νέο εξεταστικό σύστημα

Αντιδράσεις και στις επιστημονικές Ενώσεις της χώρας έχει προκαλέσει η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το εξεταστικό σύστημα, που αλλάζει ...μέρα με τη μέρα, καθώς ο κ. Κ. Γαβρόγλου την μια στιγμή συζητάει για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και την άλλη δηλώνει ότι ποτέ δεν πρότεινε την κατάργηση τους.

Το νέο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Ανακοινώθηκε το περίγραμμα για νέο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πριν από 4 χρόνια ακριβώς τον Αύγουστο του 2013 ανακοινώθηκε από τον τότε Υπουργό Παιδείας το Νέο Λύκειο. Σε μόλις 4 χρόνια ήταν απαραίτητη η αλλαγή, καθώς το ισχύον σύστημα εισαγωγής έχει χτυπητές αδυναμίες. Όταν η προχειρότητα θριαμβεύει δεν υπάρχει διάρκεια και η αλλαγή της αλλαγής είναι απαραίτητη.

Ποιες δυνατότητες για σπουδές προσφέρουν ΕΠΑΛ και ΙΕΚ

Για τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών σε ΕΠΑΛ και σε ΙΕΚ ενημερώνει τους αποφοίτους Λυκείου το υπουργείο Παιδείας. Πότε γίνονται οι εγγραφές σε ΕΠΑΛ και ΙΕΚ

Το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης προσφέρει δυο δυνατότητες συνέχισης σπουδών σε απόφοιτους λυκείων για την απόκτηση πτυχίου επαγγελματικής ειδικότητας, μέσα απο σπουδές σε ΕΠΑΛ και ΙΕΚ, σε περίπτωση που δεν επιθυμούν την εισαγωγή απευθείας στην Ανώτατη εκπαίδευση.

Σ. Σαβελίδης: Απαγορευτικές οι μετεγγραφές σε σχολεία του κέντρου της πόλης (Βόλος)

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησία συζητήθηκαν θέματα που αντιμετωπίζουν οι διευθυντές για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολείων. Μεταξύ των θεμάτων και οι μετεγγραφές μαθητών η κατανομή σε σχολεία των οποίων από την περασμένη Άνοιξη δεν ικανοποιεί τους γονείς.

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού

Το Άσυλο Ανιάτων ανοίγει τις πόρτες του την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου για μια σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την 2η Παγκόσμια Ημέρα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού. Οι ομιλίες και τα βίντεο που θα προβληθούν θα είναι προσανατολισμένα στην επανένταξη των ασθενών στην κοινωνία, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στον τρόπο επανάκτησης της αυτονομίας τους. 

Ποιοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν ανά πίνακα και βαθμίδα

Έως και την Πέμπτη, 31 Αυγούστου, θα πραγματοποιούνται δηλώσεις περιοχών από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ενώ στις 5 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Εσπερινό Λύκειο και Ειδικό Ενιαίο Γυμνάσιο-Λύκειο για πρώτη φορά στη Ροδόπη

Δύο νέες σχολικές μονάδες θα τεθούν σε λειτουργία από τη νέα φετινή σχολική χρονιά!
Πρόκειται για το Εσπερινό Γενικό Λύκειο και το Ειδικό Ενιαίο Γυμνάσιο-Λύκειο, οι οποίες αποτελούσαν πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και έρχονται να καλύψουν κενά στην εκπαίδευση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής για το θέμα η Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Μαίρη Κοσμίδου, κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να σπεύσουν να κάνουν τις εγγραφές τους. Ειδικά για το Εσπερινό Λύκειο, ανάλογα με το μορφωτικό επίπεδο των υποψηφίων, μπορούν να εγγραφούν στην πρώτη ή στην τέταρτη τάξη του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου.