Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Θα το πω στη μαμά!

Μήπως τα παιδιά σας τσακώνονται; Δεν είναι τα μόνα. Μάθετε πότε πρέπει να παρεμβαίνετε και πότε να αφήνετε τη διαφωνία να ξεθυμάνει. Έτσι κι αλλιώς, μετά από λίγο θα τα δείτε πάλι να παίζουν αγαπημένα και να γελάνε. Είναι κι αυτό μια ανακούφιση.

Τεστ αίματος για τη διάγνωση του συνδρόμου Down

ΛΟΝΔΙΝΟ Ενα απλό, φθηνό τεστ αίματος το οποίο θα διενεργείται από την έκτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης ελπίζεται ότι θα προσφέρει μελλοντικά διάγνωση του συνδρόμου Down καταργώντας την ανάγκη αμνιοκέντησης, της συμβατικής παρεμβατικής εξέτασης.

Μια κατασκήνωση μετράει τ΄ άστρα

Από πάνω τους μόνον ο έναστρος ουρανός. Εξοπλισμένοι με σκηνές, θερμός, αδιάβροχα και υπνόσακους, δεκάδες κατασκηνωτές και ερασιτέχνες αστρονόμοι συμμετέχουν από τις 15 Ιουλίου στο 2ο Αstrocamping της Θάσου, την αστρονομική κατασκήνωση για φανατικούς του τηλεσκοπίου και όχι μόνο.

Πρόβλημα ασφάλειας με παιδικά καθίσματα

Τα παιδικά καθίσματα χωρίς πλάτη, που χρησιμοποιούνται για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να γίνουν αιτία για τραυματισμούς κατά τη σύγκρουση αυτοκινήτων, αν χρησιμοποιηθούν με λάθος τρόπο. Αυτό παρατήρησαν ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, αναφέροντας ότι πολλοί γονείς προτιμούν τα καθίσματα αυτά προκειμένου να μην έχουν παράπονα και διαμαρτυρίες από τα παιδιά τους. Οι δοκιμές έδειξαν ότι αν παιδιά μέχρι 4 ετών κάθονται στα καθίσματα αυτού του τύπου, που δεν διαθέτουν πλευρική στήριξη, είναι πιθανόν σε πλάγια πρόσκρουση να χτυπήσουν το κεφάλι τους στα πλάγια τοιχώματα της καμπίνας.

Πηγή: DRIVE Magazine

Ξεκινούν τα δωρεάν μαθήματα beach volley του ΔΑΟΡ

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΔΑΟΡ στην παραλία του Ρεθύμνου ξεκινούν τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010 τα δωρεάν μαθήματα εκμάθησης Βeach Volley τα οποία καθημερινά θα απασχολούν παιδιά που φοίτησαν φέτος στην Δ’, Ε’, ΣΤ’ δημοτικού και Α’ Γυμνασίου.

Ποιητικό Εργαστήρι του Ιδρύματος "Τάκης Σινόπουλος"

Εάν είσαι νέος ή νέα από 18 έως 30 ετών, αγαπάς την ποίηση και γράφεις ποιήματα δήλωσε συμμετοχή στο Ποιητικό Εργαστήρι του Ιδρύματος «Τάκης Σινόπουλος» που θα λειτουργήσει από το Φθινόπωρο του 2010 έως την Άνοιξη του 2011.

Κάμπινγκ. Διακοπές στη φύση!

Το να ζήσει όλη η οικογένεια μαζί την εμπειρία του κάμπινγκ είναι κάτι μοναδικό, που θα μείνει αξέχαστο στη μνήμη τη δική σας, αλλά και των παιδιών σας. Εξοπλιστείτε κατάλληλα, οργανωθείτε σωστά και απολαύστε αξέχαστες διακοπές στη φύση μαζί με τα παιδιά σας.

Τι σπουδάζεις; Οικογένεια!

Τι είναι αυτό που κάνει μια οικογένεια να μένει ενωμένη στο πέρας των χρόνων και άλλες να διαλύονται γρήγορα; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας δημόσιος λειτουργός όταν έχει να κάνει με μια οικογένεια μεταναστών ή με μια μεικτή οικογένεια; Πώς μπορεί ένας εκπαιδευτικός να βοηθήσει ένα παιδί μεταναστών να ενταχθεί καλύτερα στη σχολική τάξη;

Το τέλος της αθωότητας;

Το θυμό μιας 25χρονης μητέρας αντιμετώπισε η εταιρία Google, όταν, ψάχνοντας να βρει την εικόνα του σπιτιού της με την εφαρμογή GoogleMaps, είδε στη φωτογραφία και το γιο της που έπαιζε αμέριμνος και γυμνός στην αυλή του σπιτιού της γιαγιάς του. Τη φωτογραφία του τρίχρονου γιού της συνέλαβε ο φακός του αμαξιού της Google, το οποίο κατέγραφε όλους τους βρετανικούς δρόμους (περισσότερα εδώ ή εδώ).

Θεσσαλονίκη-Προωθώντας την ένταξη των παιδιών με αναπηρίες-Μη κερδοσκοπικό σωματείο "Αγιος Αναστάσιος ο Πέρσης"

Σκοπός τους είναι να άρουν την απομόνωση των ατόμων με αναπηρίες, να βοηθήσουν στην κοινωνική ένταξή τους και επαγγελματική τους αποκατάσταση για να μπορέσουν στη συνέχεια να αυτονομηθούν. Τα μέλη του μη κερδοσκοπικού σωματείου γονέων και φίλων ατόμων με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες «Άγιος Αναστάσιος ο Πέρσης» προσπαθούν τα τελευταία 5 χρόνια να βοηθήσουν τα παιδιά με αναπηρίες προσφέροντάς τους κάθε απόγευμα, από τις 5 έως τις 9, πλήθος δραστηριοτήτων στο χώρο του σωματείου, που λειτουργεί στο προκατασκευασμένο κτίριο, 80 τ.μ., στον αύλειο χώρο του 2ο Γυμνασίου Μίκρας στον Τρίλοφο.

Συνεπιμέλεια: Δικαίωμα του παιδιού ή «υποχρέωση» των γονέων;

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία ένας στους τέσσερις γάμους καταλήγει στο διαζύγιο, με επίκεντρο της συζυγικής «διαμάχης» την επιμέλεια των παιδιών, το ύψος της διατροφής που καταβάλλει ο πατέρας και τη συχνότητα της επικοινωνίας του τελευταίου με τα παιδιά. Το «Σύμφωνο κοινής επιμέλειας του παιδιού» ρυθμίζει την κατάσταση χωρίς δικαστικές διαμάχες.

Αρχίζει πόλεμος για τα πτυχία των κολεγίων

«Πόλεμος» ξεκινά μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και των ιδιοκτητών ιδιωτικών κολεγίων στη χώρα μας. Η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου και η αρμόδια υφυπουργός κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου παρουσίασαν χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τη Διά Βίου Εκπαίδευση στην Ελλάδα, το οποίο και περιλαμβάνει το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων βάσει του οποίου θα κατηγοριοποιηθούν στην αγορά εργασίας της χώρας τα διπλώματα, οι τίτλοι σπουδών και τα πιστοποιητικά που θα διαθέτουν οι πολίτες.

Ερευνα: Εσπασε το μυστικό κώδικα του Πλάτωνα

Στο δαιδαλώδες «σπήλαιο» των ιδεών του Πλάτωνα εισχώρησε Βρετανός ερευνητής, που κατάφερε να σπάσει ένα μυστικό μαθηματικό και μουσικό κώδικα, ο οποίος φαίνεται ότι κρυβόταν στα έργα του αρχαίου Ελληνα φιλοσόφου. «Ηταν σαν να ανοίγαμε έναν τάφο και να εντοπίζαμε μέσα του καινούργια έργα του Πλάτωνα», λέει ο δρ Τζέι Κένεντι, ιστορικός της Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Νέος Διαδικτυακός τόπος του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Ύστερα από 9 χρόνια λειτουργίας του διαδικτυακού τόπου: www.ypepth.gr, το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προχωράει σήμερα, στην πλήρη ανανέωση του διαδικτυακού του τόπου.