Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί τα αγόρια χρειάζονται και φίλες;

Η Daisy Buchanan στο άρθρο της "Why boys need girls as friends" στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας The Guardian, με αφορμή μία μελέτη του Πανεπιστημίου του Cardiff και του  NSPCC που κατέληξε στο συμπερασμα ότι νεαρά αγόρια και κορίτσια δεν μπορούν να είναι εύκολα φίλοι εξαιτίας των πειραγμάτων που δέχονται από το περιβάλλον τους, υποστηρίζει ότι τα αγόρια δεν θα πρέπει να φοβούνται να φανερώνουν τα συναισθήματά τους και καλό θα ήταν να έχουν τόσο φίλους όσο και φίλες.
Ακολουθεί το άρθρο στα αγγλικά.

Γιατί το παιδί μου είναι επιθετικό;

Γράφει η Δρ. Λίζα Βάρβογλη, Ph.D., Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια στο ιστολόγιο greekpsychologypages

Γιατί μερικά παιδιά φέρονται επιθετικά; Ανάλογα με την ηλικία και το εξελικτικό στάδιο του παιδιού, υπάρχουν διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους ένα παιδί μπορεί να έχει επιθετική συμπεριφορά.

Προβολή: ετικέτες...


Ακόμη μία διαφήμιση που προβάλλουμε μέσα από το ιστολόγιό μας, όχι για να προωθήσουμε το διαφημιζόμενο προϊόν/εταιρία, αλλά επειδή το μήνυμα που περνάει μας αφορά. Οι εκπαιδευτικοί μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα καλοφτιαγμένα διαφημιστικά μηνύματα για να θίξουμε ποικίλα θέματα.

Όσες περισσότερες αναμνηστικές φωτογραφίες τραβάμε, τόσο λιγότερο θυμόμαστε ένα γεγονός

Αν το είχατε υποψιαστεί, φαίνεται πως δεν πέσατε έξω: όσες περισσότερες αναμνηστικές φωτογραφίες τραβάει κανείς από ένα γεγονός, όπως γενέθλια, γάμο ή μια συναυλία, τόσο περισσότερο δυσκολεύεται μετά να θυμηθεί το ίδιο το συμβάν, σύμφωνα με Αμερικανούς ψυχολόγους. Με δεδομένο ότι, χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία, η λήψη φωτογραφιών και βίντεο, ιδίως από τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων, έχει γίνει συχνότατο φαινόμενο, μπορεί να υποθέσει κανείς εύλογα πως η νεότερη γενιά θα έχει λιγότερες πραγματικές αναμνήσεις από τα γεγονότα που ζει και καταγράφει γύρω της.

Χαρισματικά παιδιά

Πολλές φορές δάσκαλοι και καθηγητές αναφέρουν στους γονείς ότι τα παιδιά τους είναι απρόσεκτα κατά τη διάρκεια του μαθήματος, βαριούνται πολύ εύκολα τη ρουτίνα της τάξης, επικεντρώνουν την προσοχή τους σε ένα συγκεκριμένο μάθημα που τραβά το ενδιαφέρον τους και παραμελούν τα υπόλοιπα. Ακόμη ότι αρνούνται ή δυσανασχετούν να συνεργαστούν με συμμαθητές τους που δεν έχουν τόσο ανεπτυγμένες ικανότητες, διορθώνουν ενηλίκους θεωρώντας ότι τους δίνουν ημιτελείς πληροφορίες, ενώ χρησιμοποιούν ανεπτυγμένο για την ηλικία τους λεξιλόγιο.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από γάλα θα στηθεί και φέτος στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

Ένα δέντρο διαφορετικό από τα άλλα θα στηθεί και φέτος στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από γάλα θα δημιουργηθεί για να έχουν κι αυτά τα Χριστούγεννα όλα τα παιδιά ένα ποτήρι ζεστό γάλα. Μια μικρή αλλά σημαντική χειρονομία αγάπης και αλληλεγγύης για να κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μια περίοδο που η χώρα μας βιώνειανθρωπιστική κρίση και όλοι έχουμε ανάγκη να κάνουμε κάτι μαζί.

ΟΜΚΕ: Να αναγνωριστεί η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα στο Ελληνικό Σύνταγμα!

Μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης σε όλη τη χώρα ξεκινά η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜ.Κ.Ε.), για την προώθηση του αιτήματός της να αναγνωριστεί η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (Ε.Ν.Γ.) στο Σύνταγμα της χώρας μας, στην επόμενη σύνθεση του Ελληνικού Κοινοβουλίου που θα έχει την ευθύνη της Αναθεώρησης του Συντάγματος. Η αναγνώριση της Ε.Ν.Γ. είναι απαραίτητη για να δοθεί στους Κωφούς και Βαρήκοους η προσβασιμότητα σε όλους τους τομείς του κοινωνικού βίου (εκπαίδευση, εργασία, πολιτισμός, αθλητισμός, κ.ά.).

Ο αυτισμός της Susan Boyle

Την 52χρονη σήμερα Susan Boyle τη γνωρίσαμε το 2009 από τη συμμετοχή της στο show “Britain’s got talent” όπου έκανε την έκπληξη με την υπέροχη φωνή της. Η γυναίκα με τα χαρακτηριστικά που μόνο star δεν θυμίζουν, πριν από λίγες ώρες, έκανε την αποκάλυψη ότι πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ. Πρόκειται για μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού με τη διαφορά της σχετικής γλωσσικής και γνωστικής ανάπτυξης σε σχέση με τις άλλες μορφές αυτισμού.

10 ιδέες για να αγαπήσουν τα παιδιά το βούρτσισμα των δοντιών

Το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών είναι τόσο σημαντικό για τα παιδιά, όσο και η καλή διατροφή και η καθαριότητα του υπόλοιπου σώματος. Το να μάθεις στο παιδί σου να βουρτσίζει τα δόντια του, μπορεί να αποδειχτεί δύσκολη αποστολή. Θέλει τρόπο. 

Τα παιδιά μαθαίνουν για τον ρατσισμό γύρω τους...

Μια φορά και έναν καιρό ένα λιοντάρι αποφάσισε να χαρίσει τη ζωή σε ένα μικρό ποντικάκι αντί να το φάει, με την υπόσχεση να του ανταποδώσει κάποια στιγμή την καλοσύνη του. Αργότερα όταν το λιοντάρι έπεσε σε παγίδα το ποντίκι ήταν εκείνο που έκοψε με τα δόντια του το σχοινί που κρατούσε δεμένα τα πόδια του και έτσι του έσωσε τη ζωή. 

Ίδρυμα για να σπουδάζουν παιδιά Ρομά μουσική προωθεί ο Μπρέγκοβιτς

Ο συνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς, το τελευταίο έργο του οποίου, η «Σαμπάνια για Τσιγγάνους», αποτελεί έναν φόρο τιμής στην παραδοσιακή τσιγγάνικη μουσική, ανακοίνωσε σήμερα από το Σαράγεβο ότι θα συστήσει ένα ίδρυμα, αποστολή του οποίου θα είναι να βοηθήσει τους ταλαντούχους Ρομά της Βοσνίας να αποκτήσουν μουσική παιδεία.

Ακούστε την κραυγή του Javier Bardem για τον πόνο του άλλου

O Iσπανός ηθοποιός Javier Bardem και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μας καλούν να ουρλιάξουμε για την καμπάνια «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου», ώστε να ενώσουμε τις φωνές μας με τα εκατομμύρια των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία. Ο Μπαρδέμ που πέρυσι έμαθε ελληνικά προκειμένου να μιλήσει για την πρωτοβουλία αυτή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, φέτος καλείται να ξεσπάσει. «Υπάρχει μια επιδημία για τον πόνο του άλλου στη χώρα μας», εξηγεί μια φωνή όσο ο Bardem ουρλιάζει επί της οθόνης. «Αν κι εσύ πονάς επειδή εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία, ούρλιαξε! Ούρλιαξε τώρα!».