Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Καλά Νέα... Παιδαγωγοί έκτακτης ανάγκης στο Δήμο Πατρέων

Παιδαγωγοί έκτακτης ανάγκης είναι η νέα υπηρεσία που προσφέρει στους δημότες του ο Δήμος Πατρέων. Συγκεκριμένα, οι γονείς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη συμπεριφορά των παιδιών τους, θα μπορούν να καλούν στην κοινωνική υπηρεσία της δημοτικής αρχής και να δέχονται την επίσκεψη ειδικών παιδαγωγών στο σπίτι τους για μια συζήτηση. Η υπηρεσία «Παιδαγωγός στο Σπίτι» ήταν μια ιδέα του αντιδήμαρχου Κοινωνικής Πολιτικής της Πάτρας Αμπετ Χασμάν.

Στόχοι της πρωτοβουλίας σύμφωνα με τον κ. Χασμάν, είναι:
  • Η εξομάλυνση των συγκρούσεων των γονέων με τα παιδιά και των αδελφών μεταξύ τους.
  • Η ανάδειξη εναλλακτικών τρόπων που διευκολύνουν την επικοινωνία και τη διαχείριση της συμπεριφοράς των παιδιών.
  • Η οριοθέτηση των παιδιών και η εκπαίδευση σε εξειδικευμένα θέματα, όπως ύπνος, διατροφή, ατομική φροντίδα, ασφάλεια κ.λπ.

Οι ενδιαφερόμενοι τα παιδιά των οποίων είναι ηλικίας 4 έως 8 χρόνων, μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2610-390.962-3 από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.


πηγή: Καλά Νέα

Πυρετός 38? Μείνε καλύτερα σπίτι...



Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε νέα εγκύκλιο με οδηγίες για την πρόληψη της νέας γρίπης στα σχολεία, σύμφωνα με την οποία όταν ένας μαθητής ή ένας εκπαιδευτικός έχει πυρετό μεγαλύτερο ή ίσο με 38 βαθμούς Κελσίου και ένα σύμπτωμα γρίπης (βήχα, πονόλαιμο, μυαλγίες, συνάχι, πονοκέφαλος, ρίγος, αίσθημα κόπωςσης, διάρροια, εμετοί), πρέπει να παραμένει σπίτι του. Μπορούν να επιστρέψουν στο σχολέιο 24 ώρες μετά την υποχώρηση του πυρετού χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών (δεν είναι υποχρεωτική η χρήση ιατρικής βεβαίωσης).
Επίσης, σε κάθε σχολείο πρέπει να συγκροτηθεί τριμελής ομάδα με επικεφαλής ένα "συντονιστή γρίπης", ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την παραμονή του παιδιού που ασθενεί σε ειδικό χώρο, για την καταγραφή των απουσιών, την επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, την ενημέρωση των γονέων των υπολοίπων παιδιών και για την εποπτεία του προσωπικού καθαριότητας.
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα επισημαίνονται οι κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται στο σχολικό περιβάλλον, αναφορικά με τους χώρους του σχολείου, τον καθαρισμό τους και τα σχολικά λεωφορεία.