Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Η δύναμη ενός θετικού τηλεφωνήματος στο σπίτι

Όταν άρχισα να διδάσκω, ένιωσα πραγματικά να πνίγομαι από τις απαιτήσεις και την πολυπλοκότητα της δουλειάς μου. Για να επιβιώσω, άκουγα τις συμβουλές που μου έδιναν και τις εφάρμοζα. Έτσι, όταν ο μέντοράς μου μου πρότεινε μετά το τέλος της πρώτης μέρας της σχολικής χρονιάς να πάρω τηλέφωνο τους γονείς όλων των μαθητών μου, το έκανα. 

Παρά τη μεγάλη μου κούραση, πήρα κάθε οικογένεια και συστήθηκα. Ρώτησα μερικά πράγματα για το παιδί τους. Τους είπα ότι τα πήγε πολύ καλά την πρώτη μέρα και ότι ανυπομονώ να δουλέψουμε όλοι μαζί. 

«Αν τα μάτια σου μπορούσαν να μιλήσουν, τι θα έλεγαν;». Ακουστική περιγραφή και άλλες μορφές συμπερίληψης για τα ΑμεΑ

Κλεισμένος σ’ ένα σκοτεινό υπόγειο, ο νεαρός Εβραίος Μαξ, ο οποίος κρύβεται από τους ναζί, ζητάει από την 11χρονη Λίζελ να τού περιγράψει τη μέρα, με την παρότρυνση να βρει τις κατάλληλες λέξεις. «Αν τα μάτια σου μπορούσαν να μιλήσουν, τι θα έλεγαν;», τη ρωτάει σε μια σκηνή της ταινίας «Η κλέφτρα των βιβλίων», που είναι βασισμένη στο βιβλίο του Μάρκους Ζούσακ, και το κορίτσι περιγράφει μια χλωμή μέρα, με όλα να έχουν σταματήσει πίσω από τον ήλιο «που μοιάζει με ασημένιο στρείδι».

Οδηγός επικοινωνίας των αστυνομικών Αρχών με κωφούς και βαρήκοους

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος - HFD, δημιούργησαν το νέο οδηγό επικοινωνίας των αστυνομικών Αρχών με κωφούς και βαρήκοους συμπολίτες μας. 
Το περιεχόμενο του οδηγού αποσκοπεί, τόσο στη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.
Διαβάστε τον οδηγό: https://bit.ly/3GcrP0H
Κατεβάστε τον οδηγό: https://bit.ly/3pj3kbf

To Σύνταγμα της Ελλάδος και ο Κανονισμός της Βουλής σε ηχητικά βιβλία

Ολοκληρώθηκε η ακουστική παραγωγή του Συντάγματος της Ελλάδος και του Κανονισμού της Βουλής, μια συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διαβάζω για τους άλλους».

Με την ευκαιρία της 3ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία παραδίδονται για πρώτη φορά στους εντυποανάπηρους πολίτες δύο καταστατικά κείμενα της ελληνικής Πολιτείας σε μορφή ηχητικού βιβλίου, διαθέσιμα μέσω της ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Συμβουλές για σωστή και ασφαλή προπόνηση με βάρη, για εφήβους

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης σε νεαρή ηλικία, συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη των μυών και τενόντων, με σκοπό την πρόληψη των τραυματισμών. 

Συμβουλές για σωστή και ασφαλή προπόνηση με βάρη, για εφήβους:

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: Τα παιδιά νομίζουν πως είμαι κολλημένη στο αναπηρικό αμαξίδιο

Εκανε μπαλέτο, καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο, διέψευσε γιατρούς και φυσικοθεραπευτές, έγινε Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμια πρωταθλήτρια και κάνει πρωταθλητισμό στην κολύμβηση. Μοιράζει αγάπη και γνώση στα παιδιά, δύναμη και ελπίδα στους συνανθρώπους της. Γεννημένη πρωταθλήτρια μέσα και έξω από τις πισίνες η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου είναι η προσωποποίηση της μαχητικότητας, της ευγένειας και της αισιοδοξίας αλλά για την ίδια η ελληνική κοινωνία και οι νόμοι με... ειδικές ανάγκες δεν της ανταποδίδουν απλόχειρα ότι η ίδια προσφέρει με χαμόγελο και ανιδιοτέλεια.

Podcast του Μητσοτάκη με τη μητέρα του αυτιστικού Γιάννη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Άδα Σταματάτου διατηρεί τη σελίδα στο Facebook «Η ζωή μου με τον Γιάννη» περιγράφοντας την καθημερινότητα του 19χρονου αυτιστικού γιου της - Ο πρωθυπουργός της είπε ότι η συζήτηση του «φέρνει στη μνήμη πολύ έντονα προσωπικά βιώματα» λόγω της μητέρας του

Πολύχρωμο Σχολείο - Θέλω να σου πω κάτι


Το Πολύχρωμο Σχολείο είναι ένας εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελείται από ανθρώπους που οραματίζονται ένα συμπεριληπτικό σχολείο και για τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά στην Ελλάδα. 

KIDOT meets the world | Inclusive Art Edition: Τα παιδιά συναντούν τον χορευτή Παναγιώτη Παράσχου


Πανεπιστήμια – Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους προπτυχιακούς φοιτητές σε σχέση με τον πληθυσμό

Η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά φοιτητικού πληθυσμού σε σχέση με τον πληθυσμό της, παρόλα αυτά οι φοιτητές και φοιτήτριες που τελικά αποφοιτούν παραμένουν στο χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών της Ευρώπης. Βεβαίως ένας παράγοντας που επηρεάζει τα παραπάνω, είναι ότι μεγάλο ποσοστό των φοιτητών ή φοιτητριών της θεωρούνται μη ενεργοί, οπότε οι συγκρίσεις με άλλες χώρες της ΕΕ συχνά «θολώνουν» τα συμπεράσματα.

Δείτε το ντοκιμαντέρ «3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» στο Ertflix

Η Ζωή και ο Χρήστος ζουν με τους γονείς τους και τον σκύλο τους σ’ ένα διαμέρισμα στην Καλλιθέα. Το πρωί, τα παιδιά πάνε σχολείο, το απόγευμα παίζουν επιτραπέζια και βιντεοπαιχνίδια και δέχονται επισκέψεις από τα ξαδέλφια. Το βράδυ τρώνε όλοι μαζί. Κάποιες ημέρες, όλη η οικογένεια συμμετέχει σε μια θεατρική ομάδα και τα Σαββατοκύριακα πάντα βρίσκονται με φίλους και πάνε βόλτες στο πάρκο.

KEAT - 3η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Η ρύπανση του αέρα και του νερού μπορεί να επηρεάσει το φύλο του μωρού που θα γεννηθεί

Η ρύπανση του αέρα και του νερού μπορεί να επηρεάσει το φύλο του μωρού που θα γεννηθεί σε μία περιοχή, σύμφωνα με μία νέα αμερικανο-σουηδική επιστημονική έρευνα. Μερικοί ρύποι «ευνοούν» τα αγόρια και άλλοι τα κορίτσια.

Στα μέρη με υψηλά επίπεδα PCB (πολυχλωριωμένων διφαινυλίων) στην ατμόσφαιρα και στο νερό υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να γεννηθούν αγόρια, από ό,τι σε περιοχές με χαμηλά επίπεδα τέτοιων ρύπων όπου η πιθανότητα γέννησης κοριτσιού είναι μεγαλύτερη. Οι εν λόγω χημικές ουσίες, πριν αποκαλυφθεί η επίπτωσή τους στην υγεία, χρησιμοποιούνταν παλαιότερα ευρέως ως ψυκτικά σε ηλεκτρικές συσκευές και ακόμη υπάρχουν στο περιβάλλον.