Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Βιβλιοκριτική: Ο Βάτραχος της Τζέννιφερ Μέρντλι

Μια μέρα, καθώς πέφτει θύμα κοροϊδίας και εκφοβισμού στο σχολείο της, τρέχοντας για να ξεφύγει από μια παρέα κοριτσιών που την κυνηγάει, μπαίνει σε ένα μαγαζι με μαγικά είδη. Αποφασίζει να αγοράσει ένα βάτραχο για κατοικίδιο, για να μπορέσει να γράψει την εργασία της για το σχολείο. Και τότε η περιπέτεια αρχίζει. Ο Μπούφος, βάτραχος με ισχυρή προσωπικότητα, είναι ιδιαίτερος: μιλάει, μιμείται φωνές και έχει σαφέστατη γνώμη σχετικά με το τι του αρέσει και τι όχι. Οι μπελάδες για την Τζέννιφερ αρχίζουν αμέσως! Δεν φτάνουν οι δυσκολίες της συγκατοίκησης με έναν βάτραχο που αρνείται να δει τον εαυτό του σαν κατοικίδιο, μια μάγισσα με ένα μεγάλο μυστικό τον κυνηγάει…

Κατασκευή: Κουκουβαγιοθηκούλα

Όπου ακούς πολλές κουκουβάγιες, κράτα το κατάλληλο καλαθάκι. Για να φτιάξετε την κουκουβαγιοθηκούλα της φωτογραφίας, θα χρειαστείτε χαρτόνι (πολύχρωμο ή λευκό), έναν εκτυπωτή, κόλλα, λίγη κορδελίτσα και  αυτό το πατρόν. Σημείωση: Η φωτογραφία προέρχεται από την ίδια πηγή, το ιστολόγιο miri-d.blogspot.it/. Καλή διασκέδαση!

Μια πρωτεΐνη των οστών επηρεάζει τη μνήμη

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα κόκαλα με τις γνωστικές λειτουργίες; Σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, μια πρωτεΐνη που συμβάλλει στη βελτίωση της οστικής μάζας επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου και τις γνωστικές λειτουργίες στο έμβρυο.

Προβολή: To This Day Project - Shane Koyczan (σχολικός εκφοβισμός)



Πρόσωπο: Roy Frank ''R.J'' Mitte

Ο Roy Frank ''R.J'' Mitte (γεν. στις 21-8-1992) είναι Αμερικανός ηθοποιός, γνωστός για το ρόλο του ως Walter ''Flynn'' White στην αμερικάνικη σειρά ''Βreaking bad". Ο χαρακτήρας που υποδύεται στη σειρά έχει εγκεφαλική παράλυση? μέτριου βαθμού ενώ ο ίδιος ο ηθοποιός έχει στην πραγματικότητα ήπια εγκεφαλική παράλυση. Ο Mitte γεννήθηκε στη Λουιζιάνα και μετακόμισε με την οικογένειά του στο Λος Άντζελες το 2006, όπου και άρχισε ιδιαίτερα μαθήματα με τον μάνατζερ ταλέντων, Α. Witt, o oποίος έχει επίσης μια μορφή εγκεφαλικής παράλυσης. Οι δυο τους άρχισαν να ψάχνουν ρόλους όπου η αναπηρία του θα χρησίμευε για να ενημερωθούν οι θεατές επάνω σε θέματα αναπηρίας. Έτσι πέρασε οντισιόν για το Breaking Bad και πήρε το ρόλο. 

Ανακαλύφθηκε το σημείο του εγκεφάλου που ευθύνεται για την υπογονιμότητα

Ελπίδα για την πραγματική θεραπεία της υπογονιμότητας δίνει η ανακάλυψη επιστημόνων από τη Ν. Ζηλανδία και τη Γερμανία, οι οποίοι εντόπισαν τον ακριβή τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το τμήμα του εγκεφάλου που ευθύνεται για αυτήν.

Βιβλία και Πολιτισμός στο Βιβλιοπωλείο Νους και Γνώση

Το βιβλιοπωλείο «Νους & Γνώση» στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης με συνέπεια και αγάπη για το βιβλίο και το παιδί παρουσιάζει και σας καλεί στις φετινές του εκπαιδευτικές & πολιτιστικές δράσεις.

Δωρεάν μαθήματα Μαθηματικών στο Ηράκλειο Κρήτης

Φροντιστήριο-προετοιμασίας του μαθήματος των μαθηματικών ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου της Αγίας Αικατερίνης. Το φροντιστήριο θα αφορά στους μαθητές που κατοικούν στην Συνοικία Αγίας Αικατερίνης και στα γειτονικά Προάστια και είναι φέτος στην Γ΄ Λυκείου. Το πρόγραμμα των μαθημάτων ξεκινά την Δευτέρα 7/10/2013 και ώρα 8.30μ.μ.

Μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για την Ειδική Αγωγή το Σάββατο 5/10

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, με αίσθημα ευθύνης και αισιόδοξη ματιά στο μέλλον, σε συνεργασία με φορείς της εκπαίδευσης διοργανώνει μεγάλη ανοικτή εκδήλωση το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, με στόχο την ανάδειξη της αναγκαιότητας ύπαρξης αξιοπρεπούς Δημόσιας Ειδικής Εκπαίδευσης και την προβολή του σημαντικού έργου που επιτελείται στο χώρο από τους Εκπαιδευτικούς, το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας πίστας και Πετοσφαίρισης Καθιστών 2013

Δυο Πανελλήνια Πρωταθλήματα διοργανώνει στην Αθήνα η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013.