Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωτάκια! Συμβουλές για γονείς

Προετοιμάστε το παιδί σας για την πρώτη μέρα στο σχολείο

Ιστότοπος: Μama Power


Γυναίκες από όλον τον κόσμο μοιραζονται τις σκέψεις τους πώς η μητρότητα άλλαξε τον τρόπο που βλέπουν τον κόσμο και το ρόλο τους σε αυτόν. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο  Mama Power!

Εικαστικό Εργαστήρι για παιδιά προσχολικής & σχολικής ηλικίας

Το Τμήμα Νεολαίας, για δεύτερη συνεχή περίοδο, διοργανώνει σειρά δωρεάν μαθημάτων με τίτλο «εικαστικό εργαστήρι».
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-6 ετών & σχολικής ηλικίας 7-12 ετών και είναι συνολικής διάρκειας 30 ωρών.

Βραδιά ερευνητή στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Μια βραδιά αφιερωμένη στους ερευνητές και το επιστημονικό και κοινωνικό τους έργο θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα) την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση εντάσσεται στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βραδιά του Ερευνητή και διοργανώνεται από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (EΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο.

Άρθρο: Learning Together: Teachers and Families as Learning Communities

Η μελέτη "Learning Together: Teachers and Families as Learning Communities" των Lisa M. Handyside, Mary M. Murray και Mariana Mereoiu παρουσιάζει συγκεντρωμένα τα ευρήματα τεσσάρων ερευνών που είχαν διεξαχθεί στο παρελθόν από τις συγγραφείς και οι οποίες αφορούσαν την συνεργασία εκπαιδευτικών (και γενικότερα των επαγγελματιών που εμπλέκονται στην εκπαίδευση) και γονέων.

73 θέσεις εργασίας στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δύο (2) μηνών συνολικά εβδομήντα τριών (73) ατόμων για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών του Ν.Π.Δ.Δ. Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αγ. Παρασκευής

Πρέπει να μιλάμε στο παιδί για τα οικονομικά προβλήματα;

Είμαστε γονείς δύο παιδιών που πάνε στο δημοτικό. Πρέπει να σιωπούμε ή όχι για τις οικονομικές δυσκολίες που μας έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στην ποιότητα της ζωή μας αλλά και στην μεταξύ μας σχέση;

Πολλές είναι οι καταστάσεις που πυροδοτούν το μεγάλο δίλημμα «να το πω στο παιδί μου ή όχι;». Πόσο μάλλον στις μέρες μας όπου τα οικονομικά, ψυχολογικά και υπαρξιακά αδιέξοδα ανθούν.

Κατασκευή: Μηλο-καρπουζο-πορτοφολάκια

Σας αρέσουν τα μηλο-καρπουζο-πορτοφολάκια της φωτογραφίας; Για να τα κατασκευάσετε (μόνοι ή με τα παιδιά σας), δείτε εδώ τι θα χρειαστείτε και φωτογραφίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Αφιερωμένος στο παιδί ο κλασσικός Μαραθώνιος

Tη συνέχιση της συνεργασίας με την WIND Ελλάς, την παρουσία της ΕΛΕΠΑΠ στο φετινό Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά και τις σημαντικές δράσεις που περιλαμβάνει η φετινή συνεργασία ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης.

Μαθητές πρώτης τάξης μαθαίνουν να γράφουν κώδικα

Όλοι οι μαθητές της πρώτης τάξης του δημοτικού στην Εσθονία θα ξεκινήσουν να μαθαίνουν γλώσσα υπολογιστή. Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ονομάζεται ProgeTiiger και ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ματατρέψει τα παιδιά από μανιώδεις καταναλωτές της τεχνολογίας σε παράγοντες ανάπτυξης της τεχνολογίας, γράφει το VentureBeat.