Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Τι μπορεί να μάθει ένα παιδί στην τάξη


Δύο ελληνικά σχολεία μεταξύ των 10 καλύτερων παγκοσμίως

Τα βραβεία του καλύτερου σχολείου του κόσμου για την καινοτομία και την περιβαλλοντική δράση διεκδικούν δύο ελληνικά σχολεία που κατάφεραν να ενταχθούν στην πρώτη δεκάδα των «World’s Best School Prizes» αξίας 250.000 δολαρίων. Πρόκειται για το σχολείο EFL “I love dyslexia”, ένα ανεξάρτητο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Αθήνα, εξειδικευμένο στη διδασκαλία των αγγλικών ως ξένη γλώσσα (EFL) σε μαθητές με δυσλεξία και ειδικές ανάγκες. Και για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αγίου Δημητρίου, ενός δημόσιου σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Ο Τυφλός που δεν Ήθελε να Δει τον Τιτανικό»: Μα τι Γίνεται με τους Φινλανδούς;

[Μία από τις ταινίες που θα δούμε τις επόμενες ημέρες. Αν γνωρίζετε Braille, ρίξτε μια ματιά στην ελληνική αφίσα της ταινίας. Ίσως κάτι ξέφυγε στην επιμέλεια]

Η νέα φινλανδική ταινία με τον περίεργο τίτλο «Ο Τυφλός που δεν Ήθελε να Δει τον Τιτανικό» είναι μια πολύ ευχάριστη κινηματογραφική έκπληξη. Παρότι το θέμα της είναι άκρως καταθλιπτικό –ένας τυφλός ανάπηρος άντρας αποφασίζει να διανύσει μόνος του μερικά χιλιόμετρα προκειμένου να δώσει χαρά στην άρρωστη αγαπημένη του– το φιλμ ισορροπεί με μαεστρία ανάμεσα στη θλίψη και το χαμόγελο. Ανάμεσα στην απελπισία και την αξιοθαύμαστη πίστη στην αισιοδοξία. Χωρίς μελοδραματισμούς και ωραιοποιήσεις. Με χιούμορ. Με σαρκασμό.

Τα «αγκάθια» της μετάβασης στο Γυμνάσιο – Τι αποκαλύπτει η «Pisa»

Σε αναζήτηση σύγχρονων διδακτικών πολιτικών εν όψει της σύνταξης των νέων αναλυτικών προγραμμάτων στα σχολεία της χώρας βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας, έχοντας συγκεντρώσει τα αποτελέσματα της περίφημης ελληνικής «PISA», του προγράμματος ερευνών, δηλαδή, που έγινε εφέτος και επικεντρώθηκε στα προβλήματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Ειδικά μαθήματα: Το ΦΕΚ με την ενισχυτική διδασκαλία

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ Β 4753/8-9-2022, της υπ. αριθμ. πρωτ. 107791/ΓΔ4 απόφαση της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττας Μακρή, που αφορά την οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων για το σχολικό έτος 2022-2023.

Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για το κολατσιό από τα σχολικά κυλικεία - Οι νέες τιμές

Αλλάζουν οι ανώτατες τιμές πώλησης σε προϊόντα που διατίθενται στα σχολικά κυλικεία, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ημερήσια και νυχτερινά), σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης που τροποποιεί την προηγούμενη που βρισκόταν σε ισχύ.

Γονείς Flat Earthers Διδάσκουν στα Παιδιά τους Ότι η Γη Είναι Επίπεδη και Γίνονται Viral

Τα τελευταία χρόνια το κίνημα των ανθρώπων που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη έχει τραβήξει την προσοχή - κυρίως μέσω διαδικτύου. Πλέον, φτάσαμε σε σημείο γονείς που είναι flat earthers και διδάσκουν στα παιδιά του από μικρή ηλικία πως η Γη είναι επίπεδη, πηγαίνοντας κόντρα σε κάθε επιστημονική απόδειξη για το αντίθετο.

Βόλος: Στους δρόμους 23χρονη ΑμεΑ – Την έδιωξε η μητέρα της από το σπίτι

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στα Τρίκαλα, με μία 23χρονη ΑμεΑ να κυκλοφορεί στους δρόμους, επειδή η μητέρα της δεν άντεχε να την φροντίζει άλλο.

Η μητέρα συνελήφθη για έκθεση σε κίνδυνο και εξύβριση, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί.

H «Πλατεία» κυκλοφορεί με σχολική ποδιά και μπάλα!

Κυκλοφόρησε η μεγάλη σχολική και φθινοπωρινή «Πλατεία» που φέτος υπόσχεται να σας βρει ένα άθλημα: Είτε για σας, είτε για τα καμάρια σας με έναν μεγάλο χρηστικό οδηγό για όλα τα αθλήματα σε όλη τη Λέσβο.

Πάμε σχολείο λοιπόν φέτος κάνοντας αθλητισμό.

Καθηγητής συνελήφθη επειδή αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει ουδέτερη αντωνυμία σε μαθητή – «Είναι παραφροσύνη»

«Αγαπώ το σχολείο μου, αλλά βρίσκομαι εδώ σήμερα επειδή δεν θα αποκαλούσα ένα αγόρι κορίτσι» είπε ο Enoch Burke που συνελήφθη για παραβίαση δικαστικής εντολής.

Η εντολή του απαγόρευε να διδάσκει ή να είναι παρών στο σχολείο του στο Westmeath. Η διαμάχη ξεκίνησε εξαιτίας της άρνησής του να απευθύνεται σε έναν μαθητή σε μεταβατικό στάδιο ως «αυτοί» όπως ζητούσαν ο μαθητής και οι γονείς του τον Μάιο

Αργότερα τέθηκε σε διαθεσιμότητα αλλά ο καθηγητής αρνήθηκε να μείνει μακριά από το σχολείο.