Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Άρθρο: The Effects of Market-based School Reforms on Students with Disabilities

Διαβάστε το άρθρο "Τhe Effects of Market-based School Reforms on Students with Disabilities" των Curt Dudley-Marling και Diana Baker, στο οποίο διερευνάται η σχέση αγορών και εκπαιδευτικών πρακτικών που αφορούν μαθητές με αναπηρίες. Σύμφωνα με τα διαθεσιμα στοιχεία, οι μαθητές με αναπηρία δεν εξυπηρετούνται από τις μεταρυθμίσεις που εισηγούνται οι αγορές και υποστηρίζεται ότι η ελεύθερη αγορά είναι ασύμβατη με τις ανάγκες τους.

Αλλαγές στα κριτήρια ένταξης σε παιδικούς σταθμούς

Σε τροποποίηση των κριτηρίων ένταξης στο πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς σταθμούς για την περίοδο 2012-2013, προχωρά το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Η δημόσια εκπαίδευση υπό απειλή

Η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται υπό απειλή, επισημαίνει ο Noam Chomsky σε άρθρο του. Οι ολοένα και μεγαλύτερες αυξήσεις των διδάκτρων «παγιδεύουν τους φοιτητές σε ένα μακροπρόθεσμο χρέος και ως εκ τούτου στην υποταγή τους στην ιδιωτική εξουσία».

Ο καφές στην εγκυμοσύνη δεν προκαλεί παιδικά προβλήματα συμπεριφοράς

Αν το παιδί σας είναι υπερδραστήριο δεν φταίει η καφεΐνη που καταναλώνατε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αποφαίνεται νέα ολλανδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.

Διεθνής Διαγωνισμός Μονόλεπτου Φιλμ για το Περιβάλλον

Ο διαγωνισμός του Tve Biomovies για ένα μονόλεπτο βίντεο με θέμα το περιβάλλον ξεκίνησε και φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι άνω των 9 ετών και να έχουν μια κάμερα και μια ιδέα για ένα βίντεο ενός λεπτού με θέμα το περιβάλλον ώστε να κερδίσουν το βραβείο των $300 με σκοπό να πραγματοποιήσουν την ιδέα τους.