Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Προβολή: What's Virgin Mean?


Το πρωί αναρτήσαμε ένα άρθρο για τα παιδικά "γιατί;" και τον τρόμο που ενδεχομένως να προκαλέσουν στους γονείς. Δείτε συμπληρωματικά το παραπάνω βίντεο... (εδώ θα το βρείτε με ελληνικούς υπότιτλους).

Η υγεία των παιδιών προοιωνίζεται την μελλοντική υγεία των γονιών

Αν τα παιδιά έχουν υψηλή χοληστερόλη ή αρτηριακή πίεση, τότε είναι πιθανό ότι οι γονείς τους θα αντιμετωπίσουν αυξημένο κίνδυνο καρδιολογικού προβλήματος ή διαβήτη τις επόμενες δεκαετίες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που συμπέρανε ότι η τωρινή κατάσταση της υγείας των παιδιών συνιστά προγνωστικό δείκτη για τη μελλοντική υγεία των γονιών.

Ο Δορυφόρος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ» … έτοιμος να εκτοξευθεί

Η Αναστασία Παναγιωτακοπούλου από την Αθήνα, μαθήτρια της ΣΤ’ Τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης είναι η νικήτρια του Διαγωνισμού σύμφωνα με την απόφαση της εθνικής κριτικής επιτροπής. Οι νικητές σε κάθε χώρα μέλος της Ε.Ε. θα δώσουν το όνομά τους στο δορυφόρο της χώρας τους που θα εκτοξευθεί στο διάστημα.

Διαγωνισμός «Οδύσσειες Καινοτομίας 2012»

Tο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Επιστημονικό και το Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου ανακοίνωσαν την προκήρυξη διαγωνισμού «Οδύσσειες Καινοτομίας 2012», στοχεύοντας στη βράβευση και υποστήριξη του καλύτερου επιχειρηματικού σχεδίου που βασίζεται σε ερευνητική καινοτομία.

Θέατρο Λαμπιόνι: Ο Μικρός Πρίγκιπας

Μπορεί οι καιροί να μην είναι για πρίγκιπες… αλλά αυτόν τον πρίγκιπα όλοι τον αγαπάμε μέχρι λατρείας! Για τον λόγο αυτό και το θέατρο Λαμπιόνι τον ανεβάζει στη μικρή του σκηνή. Πρεμιέρα Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 11:30 το πρωί με την παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Αννίτας Γκαϊτατζή.

Σχολή Γονέων στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βεροιας

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής Γονέων του ΙΔΕΚΕ θα επαναληφθούν στους χώρους της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας και για την Άνοιξη & το Καλοκαίρι του 2012.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πώς σας ήλθε κατά νου να σπουδάσετε επιστήμη;»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πώς σας ήλθε κατά νου να σπουδάσετε επιστήμη; »

Με αφορμή μια ερώτηση που έγινε στη Σεβαστή Καλλισπέρη, μια από τις πρώτες Ελληνίδες φοιτήτριες στο Παρίσι τον 19ο αιώνα, ξεκινά ένα φανταστικό ταξίδι στο χρόνο με τη βοήθεια του κουκλοθεάτρου και του θεατρικού παιχνιδιού. Tο ταξίδι αυτό έχει σαν στόχο την εξοικείωση των μικρών επισκεπτών με φωτεινές στιγμές της ιστορίας των επιστημών και με την ιστορία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πλοκή της ιστορίας βασίζεται στην ιδέα της πρωτοπορίας στην επιστήμη και των ανθρώπων που αφιέρωσαν τη ζωή τους σε αυτή.

Θέματα αξιοποίησης της Ομάδας στην σχολική τάξη

Αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο στην τελική του μορφή το επιμορφωτικό υλικό που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης με τίτλο: "Θέματα αξιοποίησης της Ομάδας στην σχολική τάξη". Είναι διαθέσιμο στην διεύθυνση www.epimorfosi.edu.gr (Βασικό Επιμορφωτικό Υλικό – Τόμος Δ).

Οδηγίες για τη διδασκαλία της ερευνητικής εργασίας της Α τάξης γενικού λυκείου

Ο βαθμός της Ερευνητικής εργασίας θα λαμβάνεται υπόψη στη προαγωγή των μαθητών και η βαθμολογία του κάθε μαθητή στο μάθημα της Ερευνητικής Εργασίας προκύπτει ως ο μέσος όρος της αντίστοιχης βαθμολογίας του στα δυο τετράμηνα και εκφράζεται με προσέγγιση δέκατου, ξεκαθαρίζει διευκρινιστική εγκύκλιος του Ειδικού Γραμματέα του υπ. Παιδείας Μ. Κοντογιάννη, προς τα Γενικά Λύκεια .
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τρόμος για τους γονείς τα παιδικά «γιατί;»

Από μια απλή ερώτηση "ο καρχαρίας θα νικούσε τον δεινόσαυρο σε μια μάχη;" μέχρι την πιο δύσκολη "γιατί ο ουρανός είναι γαλανός;" και την ακόμη δυσκολότερη "πόσο ζυγίζει η Γη;", οι γονείς βομβαρδίζονται καθημερινά από ερωτήσεις των παιδιών τους που συχνά τους προκαλούν μεγάλη αμηχανία.

Ομιλία «Ο χρυσός στην Μακεδονία και Θράκη, μια ιστορική διαδρομή»

Το Παράρτημα Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, οργανώνει την ομιλία του καθηγητή κ. Μιχάλη Βαβελίδη, του Γεωλογικού Τμήματος, με θέμα "Ο ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ. ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ" που θα πραγματοποιηθεί, την 11.00 πμ, την 29η Ιανουαρίου 2012, στο ΜΕΤΕΩΡΟΣΚΟΠΕΙΟ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την αιγίδα του Κοσμήτορα, καθηγητού κ. Παυλίδη Σπύρου της Σχολής Θετικών Επιστημών.

4o Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Λάρισας

Ξεκινάει στις 27 Ιανουαρίου το «4ο Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Λάρισας». Το «Αrtfools Video Festival 2012» τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και τη στήριξη του τοπικού ΤΕΙ

Χημικός κίνδυνος για το ανοσοποιητικό των παιδιών

Παιδιά που εκτίθενται σε χημικά τα οποία περιέχονται σε συσκευασίες τροφίμων και υφάσματα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο προβλημάτων στο ανοσοποιητικό σύστημα. Ειδικοί από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ στη Βοστόνη ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα υπερφθοριωμένων υδρογονανθράκων (PFCs) στο αίμα τους έχουν και περισσότερες πιθανότητες να μην αποκρίνονται επαρκώς στα εμβόλια.

Πάτρα: Ανοίγει Ξενώνας Κακοποιημένων Γυνακών στην πόλη

O Δήμος Πατρέων, εντάχθηκε στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, με θέμα «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας. Ανάπτυξη και λειτουργία ξενώνων φιλοξενίας».