Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα - Εκπαιδευτικά προγράμματα

Στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα κατά τον Σεπτέμβριο 2011 έως τον Ιούνιο 2012 εκτός των καθιερωμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρονται, προγραμματίζονται και νέες εκπαιδευτικές δράσεις και εκθέσεις με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (1912-2012). Αναλυτικότερα, τα προσφερόμενα στο κοινό είναι τα εξής:

Προβολή: To Web 2.0 στην Εκπαίδευση


Ιστολόγιο: Πειραματισμοί στην Τάξη της Μουσικής

Επισκεφτείτε το ιστολόγιο για το μάθημα της Μουσικής στο Γυμνάσιο, που έχει δημιουργηθεί από το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Όπως σημειώνουν και οι δημιουργοί του:

Η Μουσική είναι ένα πολύτιμο δώρο για όλες τις ηλικίες. Μια δύναμη που μπορεί να πλουτίσει την παιδική ψυχή σε συναισθήματα, συγκινήσεις, εμπειρίες, έκφραση και δημιουργικότητα αλλά και να αναδειχθεί σε ένα ζωτικό εργαλείο μάθησης στα χέρια του εκπαιδευτικού – εμψυχωτή.Το σχολείο είναι ο κατάλληλος χώρος που θα βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν μια σημαντική αντίληψη, κατανόηση και συναίσθηση της μουσικής τέχνης ώστε να εκτιμήσουν την αξία της μουσικής στη ζωή τους.

Μαθητές μετανάστες στη δική τους γη

Ο Γιανγκ Κιν είναι εξοργισμένος. Πρέπει να είναι κανείς πολύ μοχθηρός για να αφήσει ένα σχολείο χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα! Αυτός ο 64χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός είναι διευθυντής του σχολείου στην Ντόγκμπα, ένα «αστικό χωριό» του Πεκίνου, ανατολικά του τέταρτου περιφερειακού της πρωτεύουσας. Οι μαθητές του Γιανγκ Κιν είναι όλοι παιδιά «μεταναστών», χωρικών δηλαδή από τις φτωχές επαρχίες της Κίνας που έρχονται να δουλέψουν στο Πεκίνο και συνωστίζονται κατά δεκάδες χιλιάδες στα όρια της μεγαλούπολης.

Aila Wang: Τοπ μόντελ ετών 3!

Μήπως η μόδα δεν είναι για όλες τις ηλικίες; Πρόσφατα έγινε πολύ μεγάλος ντόρος όταν για τη γαλλική Vogue φωτογραφήθηκαν κορίτσια κάτω των 10 ετών με έντονο μακιγιάζ και σέξι ρούχα

Μπαζάρ με σχολικά είδη από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Με σχολικά είδη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλούνται να εγκαινιάσουν τη νέα σχολική χρονιά οι γονείς, συμβάλλοντας στη συλλογική χρημάτων για το έργο που επιτελεί εδώ και 16 χρόνια η οργάνωση.

Προσλήψεις αναπληρωτών κλάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει την πρόσληψη εξακοσίων τριάντα επτά (637) αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ14.04, ΠΕ18.02, ΠΕ18.04, ΠΕ18.09, ΠΕ18.12,ΠΕ18.13, ΠΕ18.15, ΠΕ18.16, ΠΕ18.17, ΠΕ18.20, ΠΕ18.30, ΠΕ18.35, ΠΕ18.36 και ΠΕ18.38 ΕΑΕ, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2011-2012.

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης

Η Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών, απευθυνόμενη στα μέλη της και τους φίλους της Mετάφρασης, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μετάφρασης, την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου στις 18.30 στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Goethe (Βασ. Όλγας 66, Θεσσαλονίκη).