Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Approaches, τεύχος 4 (2) 2012

Το τέταρτο τεύχος (αριθμός 2 για το 2012) του περιοδικού "Approaches: Μουσικοθεραπεία & Ειδική Μουσική Παιδαγωγική" είναι διάθεσιμο και μπορείτε να το μεταφορτώσετε από  εδώ. Δείτε τα περιεχόμενα ή μεταφορτώστε μεμονωμένα άρθρα από εδώ.

Οι παραδόσεις της οικογένειας και η ψυχική υγεία.

Γυρνώντας το χρόνο πίσω, ίσως μπορούμε να ανακαλέσουμε πολύτιμες μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια που αφορούν τις παραδόσεις που τιμούσαμε στην οικογένεια μας.

Το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, η νηστεία στο Πάσχα, οι συγκεντρώσεις της οικογένειας γύρω από το Κυριακάτικο τραπέζι.

Χριστουγεννιάτικα παζάρια «Αμυμώνης - Θεσσαλονίκης»

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, από το πρωί στις 10.00 μέχρι το απόγευμα, γονείς και φίλοι της «Αμυμώνης - Θεσσαλονίκης» θα λειτουργούν υπαίθριο χριστουγεννιάτικο παζάρι στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, μπροστά από το πολιτιστικό κέντρο.

Το πολύ αλάτι οδηγεί τα παιδιά στην παχυσαρκία

Τα αλμυρά σνακ μπορεί να ενθαρρύνουν την παχυσαρκία των παιδιών, καθώς τα ωθούν να πίνουν αναψυκτικά με ζάχαρη για να σβήσουν τη δίψα τους, αναφέρουν αυστραλοί ερευνητές.

Βιβλιοδρομίες 2013

Οι Βιβλιοδρομίες, που προκηρύσσονται για 15η χρονιά φέτος και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, είναι στην πραγματικότητα ένα παιχνίδι, μια δραστηριότητα που απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών και τα οδηγεί στη χαρά και την απόλαυση.

Το Access4Kids βοηθάει παιδιά με αναπηρίες

Εδώ και πολλά χρόνια ο τεχνολογικός χώρος προσπαθεί να εφεύρει τρόπους, ώστε άτομα με αναπηρίες να μπορέσουν να χειριστούν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όμως η εμφάνιση των tablets δημιούργησε επιπλέον προβλήματα στην επίλυση του θέματος. Πλέον, δημιουργήθηκε η ανάγκη για καινοτόμες ιδέες που θα δώσουν λύση στην κατάσταση.

4ος Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός για την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου

Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και το Ερευνητικό Κέντρο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» ανακοίνωσαν ότι διοργανώνουν τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα την ιστορική πορεία των Ελλήνων του Πόντου .

«Οι καλικάντζαροι στον μύλο»

Το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη) προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε μια παράσταση αφήγησης χριστουγεννιάτικων παραμυθιών με τίτλο «Οι καλικάντζαροι στον μύλο», την Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012, στις 7 μ.μ.

Τα καλύτερα και δωρεάν εργαλεία του 2012

Κάνοντας μία ανασκόπηση στη χρονιά του 2012 και με τις γιορτές να πλησιάζουν, παρουσιάζουμε τα καλύτερα και κυρίως δωρεάν εργαλεία τα οποία σχετίζονται με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Στηρίζει τις μονογονεϊκές οικογένειες ο δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΜΟΝΗ.ΓΕΝΙΑ», μέλος της οποίας αποτελεί ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, υλοποιούν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο(ΕΚΤ), την Πράξη με τίτλο: «Μονογονεϊκές Οικογένειες: Απασχόληση και Τοπική Κοινωνία στη Δυτική Θεσσαλονίκη».

Τα παιδιά στην κουζίνα

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι και πάλι κοντά μας με νέες εκδηλώσεις και δράσεις που προσεγγίζουν τη γευστική ταυτότητα της πόλης.