Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Πάμε για μπάνιο στην... Αθήνα

Μπορεί χάρη στις υπέροχες ελληνικές ακτές να συνδέουμε την κολύμβηση με τις καλοκαιρινές διακοπές, τα νησιά και τον ήλιο, όμως το κολύμπι δεν είναι απλώς μέρος του καλοκαιρινού lifestyle. Αποτελεί ιδανική άσκηση για όλες τις ηλικίες κι όλες τις εποχές.

Καρέ κόντρα στις προκαταλήψεις στο ΟΑΚΑ

Αντί για κατασκήνωση, εικαστικά στην πόλη

Όσοι γονείς δεν έχουν τις δυνατότητες να στείλουν τα παιδιά τους σε τρίμηνες διακοπές στη διάρκεια του καλοκαιριού, και σίγουρα λίγοι θα το κάνουν με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι, μπορούν να τα βοηθήσουν ώστε να κάνουν ένα άλλο “ταξίδι” με όχημα τα χρώματα, τα πινέλα και τα χαρτιά, και όχι μόνο.

Τα δικαιολογητικά για τις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς

«Ανάσα» τόσο για τους γονείς, όσο και για τις δημοτικές αρχές χαρίζουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, που προσφέρουν αρωγή σε οικογένειες που τη χρειάζονται, τη στιγμή που η εύρεση μίας θέσης σ’ έναν από τους παιδικούς σταθμούς της χώρας είναι όλο και πιο δύσκολη. Δείτε τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τι πρέπει να προμηθευτείτε για το φαρμακείο των διακοπών

Τσούχτρες, αχινοί και σφήκες. Οι αιφνιδιαστικές συναντήσεις μαζί τους προκαλούν πόνο, αναστάτωση, ταλαιπωρία. Η γνώση για την αντιμετώπιση τσιμπημάτων, της επαφής εν γένει, συμβάλει στη γρήγορη επίλυση του προβλήματος, ενώ η προμήθεια με τα απαραίτητα του φαρμακείου ελαχιστοποιεί τους κινδύνους.

ΕΕ: Επιταχύνονται οι διαδικασίες καταβολής διατροφής

Πιο γρήγορες θα είναι οι διαδικασίες καταβολής των παροχών διατροφής στην ΕΕ για τα παιδιά χωρισμένων γονιών. Οι νέες κανονιστικές ρυθμίσεις της ΕΕ που ισχύουν από την τρέχουσα εβδομάδα, θεσπίζουν ενιαίο σύστημα σε ολόκληρη την ΕΕ, χάρη στο οποίο θα διευκολύνεται η είσπραξη των παροχών διατροφής, έτσι ώστε δεν να μην είναι πλέον δυνατόν για τους απόντες γονείς να υπεκφεύγουν των υποχρεώσεών τους.

Έρευνα: Αυξάνονται τα κρούσματα βίας στο σχολείο

Σταθερά επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, αύξηση των κρουσμάτων βίας κυρίως στο σχολείο, αύξηση του άγχους των νέων και κοινωνικοποίηση μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και internet, είναι τα βασικά ευρήματα έρευνας που πραγματοποίησε η πρώην βουλευτής Επικρατείας Φεβρωνία Πατριανάκου με θέμα «Παιδική και Νεανική Βία μέσα από τα Μάτια των Γονέων. 

Ξεκινά η "Ιατρική Απόβαση στα Νησιά"

Είσαι φοιτητής ιατρικής; Μπορεί αν σε ενδιαφέρει η καλοκαιρινή ιατρική απόβαση στα νησιά. Περισσότερα για την πρωτοβουλία αυτή θα βρείτε παρακάτω, αλλά και στην ιστοσελίδα της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας.

Η Σεξουαλική Αγωγή στο Σχολείο (μονογραφία ελεύθερη στο Διαδίκτυο)

Αγαπητές αναγνώστριες και αναγνώστες,
Το βιβλίο αυτό είναι ένα μέρος της επιστημονικής μου ενασχόλησης με θέματα της Αγωγής Υγείας και ιδιαίτερα της Σεξουαλικής Αγωγής τα τελευταία δέκα χρόνια (τέσσερα από αυτά με εκπαιδευτική άδεια από το Υπουργείο Παιδείας). Αποφάσισα να το αφήσω ελεύθερο στο Διαδίκτυο γιατί πιστεύω ότι έτσι θα φτάσει σε περισσότερους αποδέκτες και ίσως γίνει αφορμή για μια πιο ουσιαστική συζήτηση για το ζήτημα αυτό στην Ελλάδα. Επίσης είναι ο πιο οικονομικός και οικολογικός τρόπος τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Άποψη: Νίκος Σαραντάκος - Η φενάκη της "διατήρησης της αρχικής ορθογραφίας"

Το πρόβλημα είναι το εξής: έστω ότι επανεκδίδουμε σήμερα ένα κείμενο που είχε εκδοθεί πριν από αρκετές δεκαετίες. Τι κάνουμε; Διατηρούμε την ορθογραφία της αρχικής δημοσίευσης, τη μετατρέπουμε στη σημερινή ή ακολουθούμε μια μέση οδό; Βέβαια, όσοι από εμάς επανεκδίδουν σε μονοτονικό, έχουν ήδη κάνει μια βασική μετατροπή (που υποχρεώνει σε άλλες, δευτερεύουσες μετατροπές, διότι π.χ. το πολυτονικό νἄχει πρέπει να μετατραπεί, είτε σε να ’χει είτε σε κάτι άλλο)· ωστόσο, είναι λάθος να νομίζουμε ότι αν κάποιος διατηρήσει το πολυτονικό αυτομάτως διατηρεί και την ορθογραφία των αρχικών δημοσιεύσεων.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.