Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Τα χέρια είναι...


Το βίντεο απευθύνεται σε γονείς με κωφά παιδιά και υπογραμμίζει την αξία που έχει η χρήση των χεριών για επικοινωνία και όχι για πειθαρχία/ τιμωρία.

Φεστιβάλ Προσβασιμότητας

Παιδικό εργαστήρι "Κυριακές με φαντασία"

"Κυριακές με φαντασία" στο Μουσείο Ηρακλειδών για παιδιών 7 έως 12 ετών. 
Κυριακή, 15 Μαΐου 2011- Κυριακή, 29 Μαΐου 2011.
Τεχνικές: Ψηφιδωτό, Κολάζ, Λαδοπαστέλ και... πολλή φαντασία!
Επιμέλεια/ διεξαγωγή: Βερονίκη Δαμιανίδου.

50 παιδιά έκαναν σπίτι τους το Μουσείο

Εξοπλισμένα με υπνόσακους, οδοντόβουρτσες και την καλύτερη διάθεσή τους, 50 πιτσιρίκια πέρασαν όλο το βράδυ τους στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, αναζητώντας ως επίδοξοι Ιντιάνα Τζόουνς τον... κρυμμένο θησαυρό ανάμεσα στα εκθέματα. Η μοναδική νυχτερινή εμπειρία ονομάστηκε «sleepover» και διοργανώθηκε από την αντιδημαρχία Πολιτισμού στο πλαίσιο της 8ης Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για 40 παιδάκια, ηλικίας 6 - 12 χρόνων, όμως τελικά συμμετείχαν 50 και αρκετά έμειναν εκτός.

Θεσσαλονίκη: Αρχίζει στις 20 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για εγγραφή σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Από τις 20 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις γονέων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί δέχονται παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως και 4 ετών. Για τις αιτήσεις εγγραφής οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και στα κατά τόπους Δημοτικά Διαμερίσματα.

Αυξημένα τα κρούσματα αυτισμού στη Ν. Κορέα

Ένα στα 38 παιδιά στη Νότια Κορέα μπορεί να πάσχει από αυτισμό, με βάση μία νέα ερευνητική προσέγγιση, η οποία υποστηρίζει ότι ο αυτισμός είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που υποδιαγιγνώσκεται σε μεγάλο βαθμό, ανακοίνωσαν επιστήμονες.

Πιθανή προσφυγή εκπαιδευτικών στο ΣτΕ για το «διπλό απολυτήριο»

«Στον αέρα» είναι πιθανό να βρεθεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για απολυτήριο ισότιμο μεταξύ των τελειοφοίτων του Λυκείου που δίνουν μόνο ενδοσχολικές εξετάσεις και εκείνων που δίνουν πανελλαδικές. Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΙΕΛΕ), κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτησης αναστολής και αναίρεσης της σχετικής απόφασης, χαρακτηρίζοντας την ως παράνομη καθώς δεν έχει επικυρωθεί με νόμο και δεν έχει δημοσιευθεί σε φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Η αίτηση ακύρωσης της ΟΙΕΛΕ θα συζητηθεί στις 9 Ιουνίου. 

See The Music: Όταν ο ήχος γίνεται εικόνα και οι στίχοι «νοήματα»!!

Το «See The Music» είναι μία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19 Ιουνίου στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη της Οδού Πειραιώς με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για μία συναυλία σαν όλες τις άλλες, που όμως Κωφοί και ακούοντες αλληλεπιδρούν και συμμετέχουν ισότιμα στη μουσική εμπειρία.