Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Προβολή: Μαρκ Πάγκελ "Πώς η γλώσσα μεταμόρφωσε την ανθρωπότητα"


Ποιες βεβαιώσεις χορηγούν οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ για σχολική χρήση

Με εγκύκλιο του το Υπουργείο Υγείας προσδιορίζει επακριβώς ποιες βεβαιώσεις εκδίδονται από τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ για ενδοσχολική χρήση. Συγκεκριμένα: Βεβαιώσεις υγείας για εγγραφή στο σχολείο, για συμμετοχή στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής,διενέργειας εμβολιασμών, βεβαιώσεις ασθενείας κλπ. Αναλυτικά η εγκύκλιος: Σχετικά με τη χορήγηση ιατρικών γνωματεύσεων

Ποιοι δικαιούνται τα οικογενειακά επιδόματα -Αναλυτικοί πίνακες

Οι πιο «αδύναμες» οικονομικά οικογένειες θα λάβουν τη μερίδα του λέοντος από τα 750 εκατομμύρια ευρώ που θα «μοιραστούν» φέτος μέσω του ΟΓΑ μετά την ολοκλήρωση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα νέα «οικογενειακά επιδόματα», δηλαδή το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων (από το πρώτο παιδί) και την πρόσθετη παροχή των 500 ευρώ για κάθε παιδί από το τρίτο και πάνω.

Πρόσκληση φορέων σε συνάντηση για τις «Δυσλειτουργίες των Κ.Ε.Π.Α»

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας καλεί τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας, τους Ιατρικούς Συλλόγους και όλους του αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς, στη συνάντηση – συζήτηση που διοργανώνει την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013, στο κτίριο της Περιφέρειας (περιοχή ΖΕΠ), στον 1ο όροφο και ώρα 12 μ. με θέμα: «Δυσλειτουργίες των Κ.Ε.Π.Α».
Πηγή: e-ptolemeos

Ψηφίστε για το δικαίωμα στην ενημέρωση και πληροφόρηση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Το Σωματείο Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΣΔΕΝΓ) ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ και την κατάργηση της μετάδοσης ωριαίου δελτίου ειδήσεων με ταυτόχρονη διερμηνεία σε ΕΝΓ. Διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας του ΣΔΕΝΓ για το κλείσιμο της ΕΡΤ και ψηφίστε για το δικαίωμα στην ενημέρωση και πληροφόρηση στην ΕΝΓ.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Επιθυμεί αποτελεσματικά μέτρα υπέρ όλων των ανθρώπων με αναπηρία

Τo Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τοποθετούμενο επί μιας ιταλικής υποθέσεως, αποφάνθηκε σήμερα ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ οφείλουν να επιβάλουν σε όλους τους εργοδότες να λαμβάνουν πρακτικά και αποτελεσματικά μέτρα υπέρ όλων των προσώπων με αναπηρία.

«Κινηματογράφος για Παιδιά» στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το διήμερο εργαστήριο 3D animation για εφήβους, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας. Με εκπαιδευτή τον Κώστα Κατράκη, το 8ωρο σεμινάριο δίνει τη δυνατότητα σε νέους ηλικίας από 15 έως 17 ετών να «ανταμώσουν» με την εικόνα και το οπτικό τέχνασμα. Το εργαστήρι συνδιοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και την ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ, και εντάσσεται για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του Πατρινού φεστιβάλ. Σήμερα Πέμπτη (4 Ιουλίου) γίνεται το δεύτερο και τελευταίο μέρος στην αίθουσα σεμιναρίων του Παλαιού νοσοκομείου Πάτρας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβάλλονται ταινίες για παιδιά στις 21.00, ενώ αμέσως μετά ακολουθούν στον ίδιο χώρο προβολές για το ευρύ κοινό στις 22.30.

Εκδήλωση: “Ανοιχτές Άδειες στην Εκπαίδευση”

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) σε συνεργασία με τον Ενιαίο Σύλλογο Διδασκόντων του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (galaxy.hua.gr/~sdp) διοργανώνουν την Τρίτη 9-7-2013 στις 12.00 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου, ενημερωτική συνάντηση - συζήτηση με θέμα: "Ανοιχτές Άδειες στην Εκπαίδευση"

Πρόσωπο: Κριστίνα Στέφενς

Η κατασκευή ενός διαστημόπλοιου ή ενός μικρού χωριού από τουβλάκια LEGO είναι όπως και να το κάνουμε μια αξιέπαινη προσπάθεια.

Πώς φαίνεται όμως η κίνηση μιας ακρωτηριασμένης κοπέλας που έχει χάσει το ένα της πόδι να φτιάξει ένα προσθετικό μέλος από LEGO;