Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Γιατί πρέπει οι μαθητές με οπτική αναπηρία να ζωγραφίζουν;

Το συγκεκριμένο άρθρο έχει στόχο να πείσει τον αναγνώστη ότι αξίζει η προσπάθεια και ο χρόνος για να εισάγουν ένα μαθητή με οπτική αναπηρία στην τέχνη της ζωγραφικής με τη βοήθεια ειδικά κατασκευασμένων εργαλείων. 

Γιατί ζωγραφική;

Γιατί οι διακοπές είναι ευεργετικές για τη σωματική και την ψυχική υγεία

Yπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι οι άνδρες oι οποίοι επί πέντε χρόνια δεν είχαν κάνει καθόλου διακοπές, είχαν 20% υψηλότερο ποσοστό εμφάνισης καρδιακών παθήσεων , και αντίστοιχα οι γυναίκες, που δεν απολάμβαναν καλοκαιρινό διάλειμμα εμφάνιζαν συχνότερα συμπτώματα κατάθλιψης, περισσότερο άγχος και δυσκολίες στον ύπνο.

Ερευνα: Τα δεύτερα παιδιά είναι πιο πιθανό να έχουν παραβατική συμπεριφορά

Μελέτες έχουν δείξει πως τα μεγαλύτερα αδέλφια είναι πιο επιτυχημένα και τα νεότερα πιο αστεία, με μια έρευνα, ωστόσο, να πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα σχετικά με τον χαρακτήρα των αδελφών.

Μελέτη, λοιπόν, διαπίστωσε πως τα δεύτερα αδέλφια είναι πιθανόν να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα και να έχουν μπλεξίματα.

Εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία μέσω του Skype in the Classroom

Τα μαθήματα με τίτλο "Μαθαίνω να τρέφομαι σωστά" μέσω του "Skype in the Classroom" εντάσσονται στις δράσεις προώθησης υγιεινής διατροφής που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Refugee Code Week: Εκπαιδεύοντας τους πρόσφυγες να γράφουν κώδικα

Το Refugee Code Week είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που έχει στόχο να διδάξει βασικές αρχές προγραμματισμού σε νέους πρόσφυγες. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2016 και κατά τη διάρκειά του εκπαιδεύτηκαν περισσότεροι από 10.000 νέοι στην Αίγυπτο, την Ιορδανία, τον Λίβανο και την Τουρκία. Από τις 15 έως τις 22 του ερχόμενου Οκτωβρίου, το πρόγραμμα θα επαναληφθεί και για πρώτη φορά θα διοργανωθεί σε τρεις Ευρωπαϊκές χώρες: την Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Σουηδία.

Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Κατέγραφαν παιδιά και έφηβους πρόσφυγες ως ενήλικες στη Λέσβο

Εσφαλμένη καταγραφή ασυνόδευτων παιδιών ως ενηλίκων διαπιστώνει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) στη Λέσβο.

Όπως αναφέρει η οργάνωση σε σχετική έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα, κατά τις επισκέψεις της στο νησί τα χρονικά διαστήματα 22-28 Μαΐου και 27-30 Ιουνίου, πραγματοποίησε συνεντεύξεις με 20 παιδιά, κάποια από τα οποία ηλικίας ως 15 ετών, που είχαν καταγραφεί από τις ελληνικές αρχές λανθασμένα ως ενήλικoι. Το Παρατηρητήριο διαπίστωσε ότι οι αξιωματούχοι που καταχωρίζουν τις νέες αφίξεις, μερικές φορές καταχωρίζουν αυθαίρετα ηλικίες μεγαλύτερες εκείνων που δίνουν τα ίδια τα παιδιά. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές διαβεβαίωσαν την οργάνωση ότι ακολουθείται μια κατάλληλη, πολυδιάστατη διαδικασία.

Γνώρισαν την εκπαίδευση στις φυλακές του Βελγίου

Μια γεμάτη εμπειρίες εβδομάδα έζησαν ο διευθυντής, ο υποδιευθυντής και τέσσερις εκπαιδευτές του 2ου Σ.Δ.Ε. Λάρισας, του σχολείου που λειτουργεί στη φυλακή της Λάρισας.

Στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ συμμετείχαν σε ευρωπαϊκή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Mechelen του Βελγίου, στο οποίο συμμετείχαν εκπαιδευτές ενηλίκων κρατουμένων από τη Νορβηγία, τη Γεωργία, την Γαλλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και το Βέλγιο. Σ

«Δεν θέλω λουλούδια, θέλω βιβλία» λέει ο πρωθυπουργός της Ινδίας

Λάτρης των βιβλίων είναι ο πρωθυπουργός της Ινδίας, ο οποίος δηλώνει πως στα ταξίδια του μέσα στην Ινδία δεν θέλει να λαμβάνει λουλούδια, αλλά βιβλία.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών τονίζει προς τους τοπικούς κυβερνήτες, ότι ο πρωθυπουργός δεν θα δεχτεί μπουκέτα κατά τη διάρκεια των περιηγήσεών του στην Ινδία.