Κάθε παιδί έχει το δικό του μαθησιακό στυλ- ένα μοναδικό τρόπο να προσλαμβάνει και να επεξεργάζεται πληροφορίες. Τα περισσότερα παιδιά – ιδίως τα παιδιά με ΔΕΠΥ- χρησιμοποιούν και τις πέντε αισθήσεις τους για να μάθουν, αλλά συχνά μία από τις αισθήσεις χρησιμοποιείται περισσότερο. Οι «οπτικοί τύποι» προτιμούν το διάβασμα ή την παρατήρηση. Οι «ακουστικοί τύποι» τα πηγαίνουν καλύτερα όταν μιλούν και ακούνε, ενώ οι «κιναισθητικοί/απτικοί τύποι» επωφελούνται περισσότερο όταν χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να προσεγγίσουν κάτι.
Πέμπτη 10 Απριλίου 2014
Πώς θα μάθει εύκολα και γρήγορα ποδήλατο!
Καλοκαίρι δεν σημαίνει μόνο ήλιος, θάλασσα και μπάνια. Για τα απανταχού πιτσιρίκια σημαίνει και παγωτό αλλά κυρίως ποδήλατο.
Στην ηλικία των 5 ετών τα παιδιά μπορούν να κάνουν πια τα πρώτα τους πειράματα με το δίκυκλο ποδήλατο. Για να τα καταφέρουν όμως, πρέπει κατ’ αρχάς μα αισθανθούν άνεση και σιγουριά για τις ικανότητές τους, κάτι που δεν συμβαίνει με όλα τα πιτσιρίκια αυτής της ηλικίας. Παρόλο λοιπόν, που τα συνομήλικά τους μπορεί να απολαμβάνουν την βόλτα τους με το ποδήλατο, το δικό σας ίσως να μην αισθάνεται ακόμη έτοιμο να τολμήσει βόλτα με ποδήλατο χωρίς τις βοηθητικές ρόδες. Και αυτό γιατί τις περισσότερες φορές, το ποδήλατο δεν είναι ζήτημα ισορροπίας αλλά θέμα ψυχολογίας. Μην το πιέζετε, λοιπόν! Αφήστε να περάσουν μερικές μέρες και μετά συζητήστε μαζί του την πιθανότητα μιας νέας προσπάθειας σιγά σιγά.
Ecomobility 2014: ποια σχολεία διακρίθηκαν – Οι απονομές βραβείων
Γεμάτη από τις χαρούμενες φωνές των μαθητώνκαι πλημμυρισμένο από τον ενθουσιασμό των εφήβων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Απριλίου, η Τελετή Απονομής των Βραβείων της ΕκστρατείαςECOMOBILITY 2013-14, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Καλωσόρισες Άνοιξη, Καλωσήρθες Λαμπρή
Το Δημοτικό σχολείο, το Νηπιαγωγείο και ο Παιδικός σταθμός στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, με μεγάλη χαρά σας προσκαλούν σε μια ανοιχτή ανοιξιάτικη εκδήλωση με τίτλο«Καλωσόρισες Άνοιξη, καλωσήρθες Λαμπρή!» την Κυριακή 13 Απριλίου 2014 και ώρα 10.30 πμ στις εγκαταστάσεις της Σχολής (κτίρια και αύλειοι χώροι προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης).
Ποιο πιστοποιητικό είναι απαραίτητο για τους καθηγητές καλλιτεχνικών
Απαραίτητο είναι για τους εκπαιδευτικούς των Καλλιτεχνικών Μαθημάτων το πιστοποιητικό ευδόκιμης παρακολούθησης Θεωρητικών και Ιστορικών Σπουδών ή βεβαίωση ότι έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς ειδικά μαθήματα για τη διδασκαλία της τέχνης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εφόσον τούτο και για τις δύο αυτές περιπτώσεις δεν προκύπτει από τον τίτλο σπουδών. Το παραπάνω αναφέρεται σε έγγραφό που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας τόσο στις Σχολές Καλών Τεχνών όσο και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Πασχαλινό παζάρι απο το σύλλογο ΑΜΕΑ-Η ΕΛΠΙΔΑ
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες – Η ΕΛΠΙΔΑ -- σε συνεργασία με το τμήμα εργοθεραπείας, του ΚΕΦΙΑΠ Κεφ/νιάς σας προσκαλεί στο Πασχαλινό τους παζάρι που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11/04/ και το Σάββατο 12/ 04/2014 στο χώρο του παλιού ΚΤΕΛ, αγορά (παραλία Αργοστολίου) και ώρες 9πμ-12.00.
«Ηλεκτρική» θεραπεία χάρισε κίνηση σε παράλυτους
Τέσσερις Αμερικανοί, παράλυτοι από τη μέση και κάτω, κατάφεραν να κινήσουν με ελεγχόμενο τρόπο ξανά τα πόδια τους για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον δύο χρόνια, χάρη σε μια συσκευή ηλεκτρικής διέγερσης που εμφυτεύθηκε στον νωτιαίο μυελό της σπονδυλικής στήλης τους.
Ομοιοπαθητική για παιδιά: Όσα πρέπει να ξέρετε
του Νικόλα Γεωργιακώδη στο in2life
Τα τελευταία χρόνια η ομοιοπαθητική κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην προτίμηση αρκετών γονιών που αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο για να αντιμετωπίσουν και συνήθως να προλάβουν τις παθήσεις των παιδιών τους. Τι είναι όμως η «παιδική» ομοιοπαθητική και πώς μπορεί να βοηθήσει; Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται η συμβατική ιατρική και τι θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς;
Σε ασθενείς με Πάρκινσον δοκιμάζονται τα γυαλιά-υπολογιστές της Google
Βρετανοί ερευνητές για πρώτη φορά δοκιμάζουν τα γυαλιά - υπολογιστές της Google σε ασθενείς με νόσο Πάρκινσον, διερευνώντας αν και σε ποιό βαθμό αυτά είναι δυνατό να τους βοηθήσουν. Αν τα συμπεράσματα είναι θετικά, τότε τα Google Glass θα δοκιμαστούν και σε ασθενείς με άνοια και άλλες νευροεκφυλιστικές παθήσεις.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)