Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Το ψυγείο της Maddi: Ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο για τη φιλία, την αλληλεγγύη και τη φτώχεια.

Η Sofia και η Maddi ζουν στην ίδια γειτονιά, παίζουν στο ίδιο πάρκο και πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο. Ενώ όμως το ψυγείο στο σπίτι της Sofia είναι πάντα γεμάτο, της Maddi είναι άδειο – τελείως άδειο- με ένα μικρό κουτάκι γάλα για το μικρό της αδερφό. 

«Γιατί δεν πηγαίνει η μαμά σου για ψώνια;» ρωτάει η Sofia. 
«Δεν έχουμε αρκετά λεφτά»
«Και αν πεινάσετε;»
«Έχουμε λίγο ψωμί» λέει η Maddi. «Σε παρακαλώ, μην το πεις σε κανένα». 

Ίδρυση δικτύου σχολικών βιβλιοθηκών στα Δημοτικά Σχολεία (ΦΕΚ)

Απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ εγκρίνει τη λειτουργία Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών, στο οποίο δύνανται να ενταχθούν όλες οι Βιβλιοθήκες των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα προετοιμάζονται για τη Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2018!

Για μία ακόμα χρονιά, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε σχολεία ολόκληρης της χώρας, στην Εβδομάδα Εθελοντισμού "Let's do it Greece 2018", που θα διεξαχθεί από τις 23 - 27 Απριλίου.

Μάρτιος 2018: Εκδηλώσεις για παιδιά της Περιφερειακής Βιβλιοθήκης Τριανδρίας

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018, ώρα 6:30 -8:00μ.μ.
«Ο γιoς της Αστερόσκονης, η ιστορία του σύμπαντος» / Σ. Αυγολούπης
Αφήγηση παραμυθιού με τις τελειόφοιτες του τμήματος του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης: Τριανταφύλλου Ειρήνη και Μιχοπούλου Αρετή.
Ελάτε να πάμε ένα ταξίδι στο διάστημα και να γνωρίσουμε μαζί τ’ αστέρια!

Ερευνα αποκαλύπτει γιατί τα σημερινά παιδιά «παλεύουν» να κρατήσουν σωστά το μολύβι

Τα παιδιά δεν ξέρουν πλέον πώς να πιάσουν σωστά το μολύβι τους. Σε αυτό κατέληξε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στον Guardian. 

Το σωστό κράτημα του μολυβιού είναι μια σημαντική συνήθεια που τα παιδιά πρέπει να κατακτήσουν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Νηπιαγωγείο. 

«Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας»

Το ταξίδι της κινητής βιωματικής έκθεσης του WWF Ελλάς για τη διατροφή συνεχίζεται στην Κρήτη, με την περιβαλλοντική οργάνωση να προσκαλεί γονείς και παιδιά να παίξουν και να ανακαλύψουν μαζί τα μυστικά μιας καλύτερης διατροφής.

Έχοντας ήδη ταξιδέψει σε 12 πόλεις της χώρας, από τη Σύρο μέχρι την Αλεξανδρούπολη, το WWF Ελλάς ξεκινάει από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο το ταξίδι του και στην Κρήτη. Πρώτη στάση της εκστρατείας στην Κρήτη θα είναι το Ηράκλειο στις (5 - 6/3), ενώ οι δύο επόμενοι σταθμοί θα είναι το Ρέθυμνο (8-9/3) και τα Χανιά (12-13/3 ).

H Ντόλι Πάρτον έχει δωρίσει 100 εκατομμύρια βιβλία στα παιδιά

Η πρωτοβουλία της ονομάζεται Φανταστική Βιβλιοθήκη. Η αειθαλής σταρ της κάντρι μουσικής δημιούργησε αυτή τη βιβλιοθήκη σαν φόρο τιμής στοναναλφάβητο πατέρα της και έχει δωρίσει 100 εκατομμύρια βιβλία στα παιδιά.

Ιδέες, συλλογικότητες και διεκδικήσεις του φεμινισμού στα χρόνια της μεταπολίτευσης

Μια έκθεση ντοκουμέντων από το 1974 μέχρι το 1990 -θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη, στο φουαγιέ του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής- για το κίνημα που έγραψε τη δική του ιστορία στην ελληνική κοινωνία

Ενα ρομπότ, «αντιπρόσωπος» στο σχολείο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Το μόνιμο αίσθημα πόνου δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες. Η απουσία από το σχολείο και την παρέα αποτελεί και αυτή σοβαρή απώλεια για τα παιδιά αυτά. Την ίδια ώρα, οι γονείς ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχουν στην εκπαίδευση των παιδιών τους οι πολλές απουσίες. Το πρόβλημα αυτό καλείται να αντιμετωπίσει πρωτοποριακό ρομπότ, με όνομα AV1. Αποστολή του είναι να λειτουργεί σαν τα μάτια, τα αυτιά και τη φωνή παιδιών, των οποίων οι χρόνιες ασθένειες εμποδίζουν να παρακολουθήσουν μαθήματα.

ΚΕΑΤ: Τμήματα εκμάθησης Braille στη Θεσσαλονίκη

Τον Απρίλιο 2018 θα ξεκινήσουν τα νέα μαθήματα εκμάθησης της γραφής και ανάγνωσης Braille, τα οποία θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο 2018. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων οι συμμτέχοντες μπορούν να λάβουν τη μοναδική και αναγνωρισμένη πιστοποίηση του ΚΕΑΤ.