Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

12 πράγματα που δεν ξέρετε για μένα και τη ΔΕΠΥ.

Οι ενήλικες με ΔΕΠΥ είναι δεξιοτέχνες στη δημιουργία πλαστών εικόνων. Μπορούμε να σας πείσουμε ότι τα έχουμε όλα υπό έλεγχο, ενώ στην πραγματικότητα νιώθουμε ότι ζούμε ριψοκίνδυνα σε ένα χάος όλες τις φορές. Ενεργούμε σαν ενήλικες ενώ μέσα μας νιώθουμε σαν 5χρονα. Αυτές είναι οι αλήθειες σχετικα με την ΔΕΠΥ μας που δεν θα σας πούμε ποτέ.

Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Κω

Για 6η συνεχόμενη χρονιά πρόκειται να λειτουργήσει η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Κω!
Η αρχή γίνεται στο Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού , το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 (5.15 - 6.45 μ.μ.):
1ο τμήμα: Νηπιαγωγείο - Α' Β' Δημοτικού
2ο τμήμα: Γ' Δ' Ε' Στ' Δημοτικού

Ασκήσεις για τον εγκέφαλο προστατεύουν έναντι της άνοιας

Aπίστευτο όσο και αληθινό. Πρόσφατη μελέτη απέδειξε ότι ένα είδος γνωσιακής εξάσκησης μπορεί να αποτελέσει μια πολύ αποτελεσματική προστατευτική ασπίδα έναντι της γεροντικής άνοιας. Η ταχύρρυθμη εκγύμναση, μια σειρά ασκήσεων στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, μας εκπαιδεύει να επεξεργαζόμαστε οπτικά τις πληροφορίες με μεγαλύτερη ταχύτητα. Ταυτόχρονα φαίνεται ότι καταγράφει καλύτερα αποτελέσματα από άλλους τύπους γνωσιακών γυμνασμάτων όπως είναι τα τεστ απομνημόνευσης και λογικής, αμφότερα ιδιαίτερα δημοφιλείς τρόποι εξάσκησης της σκέψης. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 11 έως 14 ώρες του νέου τύπου ταχύρρυθμης εκγύμνασης μπορούν να περικόψουν τον κίνδυνο εμφάνισης γεροντικής άνοιας ακόμα και κατά 48%.

Τη χαμένη τους όραση θα ανακτούν στο μέλλον, όσοι τυφλώθηκαν από γλαύκωμα

Τη χαμένη τους όραση θα ανακτούν στο μέλλον, οι άνθρωποι που τυφλώθηκαν από γλαύκωμα, με αναγέννηση των προσβεβλημένων κυττάρων του οπτικού νεύρου!

Η ευχάριστη και συνάμα επαναστατική εξέλιξη έρχεται από την Αμερική όπου ερευνητές από το διάσημο πανεπιστήμιο Στάνφορντ ανάκτησαν, εν μέρει , σε ποντίκια την χαμένη τους όραση με αναγέννηση των προσβεβλημένων νευρικών κυττάρων του οπτικού νεύρου!

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και εφήβους από τη ΔΕΘ

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κορυφαίος θεσμός κύρους και προβολής της πόλης συμπληρώνει 81 χρόνια λειτουργίας και με αγάπη και σεβασμό για την τέχνη και το παιδί, διοργανώνει το «4ο Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και εφήβους» με διαγωνιστικό χαρακτήρα. Από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2016 οι επισκέπτες της ΔΕΘ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μέρες θεάτρου στην υπαίθρια σκηνή του μεγάλου Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Δήμος Αθηναίων: Συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά που τα έχουν ανάγκη

Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς στα σχολεία της Αθήνας, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) υπενθυμίζει ότι 5.000 παιδιά, οι οικογένειες των οποίων ενισχύονται από τις κοινωνικές δομές του δήμου, χρειάζονται σχολικά είδη.

Είδος υπό εξαφάνιση η σιωπή στον πλανήτη

Δεκαπέντε λεπτά: τόσος είναι ο μέγιστος χρόνος που μπορεί να περάσει σήμερα κανείς στα περισσότερα σημεία του πλανήτη χωρίς να ακούσει κάποιον ήχο που να είναι προϊόν της ανθρώπινης δραστηριότητας. Κι αν λάβει υπόψη του, ότι πριν από είκοσι χρόνια αυτό το χρονικό διάστημα ήταν μερικές ώρες, δεν μπορεί παρά να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα: η σιωπή είναι είδος υπό εξαφάνιση. 

Η «σχεδία» της προσχολικής εκπαίδευσης

Προβάρουμε σχολική ποδιά εν όψει της πρώτης μας μέρας στα θρανία, πουλάμε τη γερμανική «σχεδία» και διαπιστώνουμε ότι οι Γερμανοί είναι, τελικά, φίλοι μας, παίρνουμε μαθήματα ανθρωπιάς από έναν ψαρά από τη Λέσβο, ακούμε μουσική και νιώθουμε λιγότεροι μόνοι, κρατάμε τις πόρτες μας ανοιχτές για του κόσμου τους κατατρεγμένους, διοργανώνουμε το καλύτερο συνέδριο του κόσμου, στριμωχνόμαστε στις εξέδρες και φωνάζουμε ρυθμικά συνθήματα υπέρ της αγαπημένης μας ομάδας. Αυτά και άλλα πολλά μόνο στη «σχεδία» Σεπτεμβρίου 2016 (τεύχος #40).

Ποια πανεπιστήμια «εκκολάπτουν» τους περισσότερους εκατομμυριούχους

Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έχει στις λίστες των αποφοίτων του τους περισσότερους εκατομμυριούχους από οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο στον κόσμο, σύμφωνα τα στοιχεία της συμβουλευτικής εταιρείας διαχείρισης μεγάλων περιουσιών, WealthInsight, που χρησιμοποίησε για την έρευνά της, τις προσωπικές πληροφορίες των χιλιάδων πελατών της.

Έρευνα: Οι έξυπνοι δεν γίνονται απαραίτητα και πλούσιοι

Ο δείκτης νοημοσύνης μας και το πώς αυτός συμβάλλει στο να κάνουμε τις συνθήκες της ζωής μας καλύτερες μπήκε στο μικροσκόπιο των ειδικών, οι οποίοι κατέρριψαν το μύθο ότι για να γίνει κανείς πλούσιος πρέπει να έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης.

Υπάρχουν ακόμη κενές θέσεις στους παιδικούς σταθμούς λέει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Υπάρχουν ακόμη κάποιες κενές θέσεις για νήπια, άνω των δυόμισι ετών, σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ωστόσο οι περισσότερες θέσεις για βρέφη στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς έχουν «κλείσει» καθώς είναι και λιγότερες.

Ωστόσο, οι γονείς καλό θα είναι να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης thessaloniki.gr, όπου υπάρχουν τηλέφωνα επικοινωνίας και από τους 17 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Καλώντας τα θα μπορούν να ενημερώνονται για το ενδεχόμενο να υπάρχει κάπου μια ακόμη κενή θέση.

Μαθήματα ξένων γλωσσών σε παιδιά με δυσλεξία-αναγνωστικές δυσκολίες

Στο Εργαστήριο Δίγλωσσης Εκπαίδευσης του ΠΤΕΑ πραγματοποιούνται μαθήματα ξένων γλωσσών (αγγλικών, γαλλικών & ελληνικών ως δεύτερη/ξένη γλώσσα) από εξειδικευμένους διδάσκοντες με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης ή Ph.D. στη Μεθοδολογία-Διδασκαλία ξένης γλώσσας σε παιδιά με δυσλεξία-αναγνωστικές δυσκολίες

Συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο οι εκδηλώσεις του Ιδρύματος Νιάρχος

Συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο οι εκδηλώσεις του Ιδρύματος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού, με σκοπό να καταστεί το έργο άμεσα προσιτό για το κοινό καθόλη τη διαδικασία παράδοσής του στο ελληνικό Δημόσιο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την έναρξη του νέου έτους.

Η υπερβολική χρήση υπολογιστή δεν ευθύνεται για το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Η υπερβολική χρήση υπολογιστή δεν δημιουργεί - σύμφωνα με τους ειδικούς - σοβαρά προβλήματα στα χέρια, όπως το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε 257 εργαζόμενους στην κλινική Mayo των ΗΠΑ, όσοι χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο 6 ώρες υπολογιστή καθημερινά, επειδή το απαιτεί η εργασία τους, παρουσιάζουν μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα, στα χέρια, αδυναμία και πόνο στον καρπό ή στο αντιβράχιο και σε κάποιες περιπτώσεις ατροφία των μυών στον αντίχειρα.