Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

10 διαφορές που έχει το σπίτι μου από το δικό σας.

Από έξω, το σπίτι μου μπορεί να φαίνεται ίδιο με το δικό σας. Ωστόσο, αν το παρατηρήσετε προσεκτικά, θα δείτε ότι εσωτερικά είναι πολύ πολύ διαφορετικό – και δεν αναφέρομαι απλώς στη διακόσμηση. Ο γιος μου ο Jackson, 9 ετών, έχει Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού (βαριάς μορφής) και κάποιες ιατρικές καταστάσεις. Εξαιτίας αυτής της ιδιαιτερότητας της οικογένειάς μου, έπρεπε να προσαρμόσουμε και το σπίτι μας στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς μας.

Ελάτε μέσα για μια γρήγορη ματιά!

Πανελλήνιες εξετάσεις 2021: Oλες οι αλλαγές με το νέο νόμο για ΑΕΙ και Γ' Λυκείου

Οι νέες ρυθμίσεις έχουν άμεσο αντίκτυπο από τον Ιούνιο για τους μαθητές της Γ΄λυκείου, που θα διεκδικήσουν μια θέση στα ΑΕΙ, ενω κάθε χρόνο η εισαγωγή αλλά και η φοίτηση στα πανεπιστήμια θα γίνεται όλο και δυσκολότερη

Σημαντικές αλλαγές όσον αφορά στην εισαγωγή στα ΑΕΙ στις Πανελλήνιες, στην φοίτηση στα πανεπιστήμια αλλά και στη φύλαξη των ιδρυμάτων φέρνει ο νέος νόμος, που πέρασε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή. Οι νέες ρυθμίσεις θα έχουν άμεση εφαρμογή και οι πρώτες «επιπτώσεις» θα είναι ορατές κατά κύριο λόγο στους μαθητές οι οποίοι αυτή τη στιγμή φοιτούν στη Γ΄ λυκείου και τον Ιούνιο θα λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια.

Πρόγραμμα: Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου

Tο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ σε συνεργασία με την Google εγκαινιάζει μια σειρά διαδικτυακών μαθημάτων για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κάθε ειδικότητας προκειμένου να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητές τους σε καίρια θέματα ασφαλούς πλοήγησης για τα παιδιά. O κύκλος μαθημάτων Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου, είναι ένα πολύπλευρο πρόγραμμα που παρέχει στους εκπαιδευτικούς τα εργαλεία και τις μεθόδους που χρειάζονται για να διδάξουν τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας και ψηφιακής ιθαγένειας στο περιβάλλον της σχολικής τάξης. Τα μαθήματα συνεπικουρούνται από τεχνικές «παιχνιδοποίησης» (gamification) με τη χρήση του Ίντερλαντ (Interland), ενός διαδικτυακού παιχνιδιού δράσης και περιπέτειας που κάνει την εκμάθηση της ψηφιακής ασφάλειας και ιθαγένειας διαδραστική και διασκεδαστική – όπως ακριβώς είναι και το ίδιο το διαδίκτυο.

Τι μαθαίνει το παιδί μέσα από το παιχνίδι;

Πολλοί γονείς με παιδιά σχολικής ηλικίας παραπονιούνται ότι το παιδί τους «σπαταλάει» την ώρα του παίζοντας αντί να μελετάει. Κι ενώ είναι υποχρέωση του κάθε γονιού να βάζει όρια στο παιδί του, να εξασφαλίζει το καλό του και να μεριμνά για το μέλλον του, οι ειδικοί τονίζουν ότι μέσω του παιχνιδιού το παιδί μαθαίνει διασκεδάζοντας.

Περιβαλλοντική εκπαίδευση στα Πομακοχώρια από τον εξερευνητή του National Geographic Θοδωρή Αναγνωστόπουλο

Για ένα σημαντικό καινοτόμο πρόγραμμα στα Πομακοχώρια που θα ξεκινήσει τον επόμενο Σεπτέμβριο ετοιμάζεται ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος που εντάχθηκε πρόσφατα στην οικογένεια των Explorers του National Geographic.

Στο νέο του εγχείρημα, μαζί με την ομάδα της SciCo (Science Communication) την οποία έχει ιδρύσει ο ίδιος, το British Council Greece και εκπαιδευτικούς STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) από την Ξάνθη, ξεκινά ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών στα Πομακοχώρια της Θράκης. H National Geographic Society θα υποστηρίξει το εγχείρημα.

Podcast: Transgender παιδιά

Ναι, κάποια παιδιά νιώθουν κορίτσια, ενώ έχουν γεννηθεί αγόρια και κάποια αγόρια νιώθουν κορίτσια. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις, αλλά τουλάχιστον αποδέξου το. Το Sex Education podcast είναι μία παραγωγή του pod.gr σε συνεργασία με την Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
Ακούστε το podcast εδώ.

Το ιατρικό μυστικό της βασίλισσας Αμαλίας

Γερή, με πληθωρική διάπλαση και σιδερένια υγεία. Οψη όμορφη και χαμογελαστή, αλλά με κάτι άκαμπτο και τραχύ, βλέμμα χωρίς πραότητα. Το πρωί έτρεχε στον κήπο της και επέβλεπε τις εργασίες των κηπουρών. Μετά το μεσημεριανό γεύμα και τον ύπνο που ακολουθούσε ανέβαινε στο άλογό της και κάλπαζε κάμποσες λεύγες, για να ξεσκάσει. Το καλοκαίρι ξυπνούσε στις 3 το πρωί και κατέβαινε στο Φάληρο για να κολυμπήσει στη θάλασσα – μία ώρα συνεχόμενη χωρίς να κουραστεί. Την εποχή κατά την οποία γίνονταν οι χοροί δεν έχανε βαλς ούτε καντρίλια και δεν έδειχνε ποτέ ότι κουράστηκε ούτε ότι χόρτασε. Ηταν των γρήγορων αποφάσεων, είχε προσόντα στρατηγού.

Συμμετοχή σε έρευνα για άτομα με αναπηρίες σχετικά με την εμπειρία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19

Η International Disability Alliance, διεξάγει έρευνα για άτομα με αναπηρίες σχετικά με την εμπειρία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.
Αυτή η έρευνα είναι διαθέσιμη σε πολλές γραπτές γλώσσες και κυρίως στα Διεθνή Νοήματα (International Sign). Η WFD και το Sign Links σας ενθαρρύνουν να ανταποκριθείτε και να μοιραστείτε την εμπειρία σας ως κωφοί.

2ο Σεμινάριο ΕΕΔΑ: Το Δικαίωμα του Παιδιού να μαθαίνει τη γλώσσα του και την κουλτούρα του.

2ο διαδικτυακό Σεμινάριο Γ' Κύκλου Σεμιναρίων Εκπαίδευσης στα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, 17:00-19:00
Το Δικαίωμα του Παιδιού να μαθαίνει τη γλώσσα του και την κουλτούρα του
Ομιλητής: Βασίλης Πανταζής, Καθηγητής Κοινωνικής Παιδαγωγικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μέλος της ΕΕΔΑ

Ασφαλείς ζώνες για ασυνόδευτα παιδιά στις δομές Βαγιοχωρίου και Φιλιππιάδας

Δύο νέες ασφαλείς ζώνες για ασυνόδευτα παιδιά στις δομές φιλοξενίας του Βαγιοχωρίου και της Φιλιππιάδας δημιούργησε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε συντονισμό με την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης και την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Βρετανία : Πώς η ακροδεξιά τρομοκρατία στρατολογεί εφήβους μέσω των ηλεκτρονικών παιχνιδιών

Ο Τζον ήταν 15 ετών, όταν ένα μέλος της ομάδας του στο Facebook προσφέρθηκε να γίνει ο «πρώτος λευκός βομβιστής αυτοκτονίας» στη Βρετανία. Ένας άλλος προέτρεψε τα μέλη να παραστούν στην προσευχή της Παρασκευής σε τζαμί της περιοχής και να «σφάξουν όποιον βρουν μπροστά τους». Ένας τρίτος ήθελε να ρίξει βόμβες μολότοφ στον ιερό χώρο.

Κρήτη : Ανησυχία από την απόπερα αρπαγής παιδιού έξω από σχολείο

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στις τάξεις εκπαιδευτικών και γονέων μαθητών σχολικής μονάδας του Ηρακλείου, μετά την καταγγελία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με απόπειρα αρπαγής ενός μικρού παιδιού.

Το συμβάν σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής έξω από δημοτικό σχολείο της ευρύτερης περιοχής της πόλης του Ηρακλείου. Tο παιδί επέστρεφε εκείνη την ώρα στο σπίτι του και δεν ήταν μόνο του αφού φέρεται να συνοδευόταν από ακόμη ένα-δύο φίλους του.

Ελλάδα- Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τα ειδικά σχολεία

Οι Εκπαιδευτικοί, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) και οι Μαθητές/τριες ηλικίας 16 ετών και άνω, οι οποίοι φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), εντάσσονται κατά προτεραιότητα στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο, σε συνέχεια απόφασης που ελήφθη στις 8/2/21 από την 9η έκτακτη Συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το έτος 2021, κατόπιν συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Καιρός - Τηλεκπαίδευση webex: Τι ισχύει για απουσίες μαθητών σε περιοχές χωρίς ρεύμα

Δεν θα μετρήσουν οι απουσίες των μαθητών σε περιοχές που έχει διακοπή ρεύματος και δεν μπορούν να λάβουν μέρος στην τηλεκπαίδευση. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης δεν προσμετρώνται οι απουσίες. Επίσης στο πλαίσιο προγραμματισμένων εξετάσεων εξ΄ αποστάσεως χειμερινού εξαμήνου στα ΑΕΙ, οι φοιτητές καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των σχολών, των πανεπιστημίων και των τμημάτων τους.