Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Η ετοιμότητα για ανάγνωση σχετίζεται και με το σώμα.

Στη σύγχρονη εποχή τα παιδιά κάθονται περισσότερο από ποτέ. Τα μωρά περνούν ώρες περιορισμένα στα ειδικά καθισματάκια για το αμάξι ή σε ειδικά καθισματάκια για το αμάξι ή σε ειδικά καλαθάκια μεταφοράς αντί να μπουσουλούν ή να τα κουβαλούν οι γονείς. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, αποκτούν ένα βαρύ πρόγραμμα με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και οργανωμένες δραστηριότητες. Τα παιδιά σήμερα έχουν 25% λιγότερο χρόνο για ελεύθερο παιχνίδι σε σύγκριση με τα παιδιά της προηγούμενης γενιάς, χωρίς να έχουμε αφαιρέσει τον χρόνο που τελικά δαπανούν στην τηλεόραση ή στα ηλεκτρονικά. 

Εκδήλωση: «Υγεία και ασφάλεια για εργαζόμενους με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις».

3η Δεκέμβρη- Εθνική & Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 
Το Ινστιτούτο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία & Χρόνιες Παθήσεις, ΙΝ-ΕΣΑμεΑ, και το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής & Ασφάλειας στην Εργασία, ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε., διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Υγεία και ασφάλεια για εργαζόμενους με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις».

Διαδικτυακό Ψηφιακό Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Η αντιμετώπιση του άγχους από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, στην εποχή της πανδημίας»

Η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, διοργανώνει ψηφιακό Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Η αντιμετώπιση του άγχους από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, στην εποχή της πανδημίας».

Τηλεκπαίδευση: Υλικό υποστήριξης στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής

Xρήσιμο υλικό για την τηλεκπαίδευση των μαθητών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δρ. Λεβεντάκη Χαράλαμπου, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας.

O μικρός Άνταμ, έκλεψε την καρδιά της ΝΑSA και πολλών αστροναυτών όταν μίλησε για το όνειρό του

Ένα εξάχρονο αγόρι στην Ιρλανδία κατάφερε να κλέψει όχι μόνο τις καρδιές των τηλεθεατών στην εκπομπή όπου εμφανίστηκε αλλά και να τραβήξει την προσοχή της NASA, όταν δήλωσε δημόσια πως όταν μεγαλώσει θέλει να εργαστεί στην Υπηρεσία.

Ο Άνταμ Κινγκ εμφανίστηκε στην εκπομπή The Late, Late Toy Show της Ιρλανδίας την Παρασκευή και όπως είπε, όνειρό του είναι δουλέψει στο Κέντρο Ελέγχου της ΝΑSA.

Pastoral Project: Αυτοί είναι οι νικητές του μεγάλου διαγωνισμού του Μεγάρου Μουσικής

Έξι νικητές ανέδειξε ο διαγωνισμός εικαστικής δημιουργίας του Μεγάρου The Pastoral Project για παιδιά και νέους 6 έως 16 ετών, με πηγή έμπνευσης τη διάσημη «Ποιμενική» Συμφωνία αρ. 6 του Ludwig van Beethoven στον οποίο υποβλήθηκαν 200 έγκυρες συμμετοχές.

Κορωνοϊός: Πάνω από το 1/3 των παιδιών δεν εμφανίζουν συμπτώματα

Πάνω από το 1/3 των παιδιών που μολύνονται με τον νέο κορωνοϊό είναι ασυμπτωματικά, σύμφωνα με νέα μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα στον Καναδά, γεγονός που μαρτυρεί ότι το ποσοστό των μικρών παιδιών που διαγιγνώσκεται με τον ιό αποτελεί «σταγόνα» στον… ωκεανό των μολυσμένων μικρών με SARS-CoV-2.

Σουηδία: 70χρονη κρατούσε «αιχμάλωτο» τον γιο της για 30 χρόνια

Μια 70χρονη γυναίκα συνελήφθη στη Στοκχόλμη, με την κατηγορία ότι κρατούσε το γιο της «αιχμάλωτο» για 30 χρόνια, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία και ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι αρχές εντόπισαν τον άνδρα 40 περίπου ετών σε άσχημη κατάσταση, με την εισαγγελέα της Στοκχόλμης Έμμα Όλσον να δηλώνει πως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Κολομβία - Διαμαρτυρία με λούτρινα αρκουδάκια: Θύματα κακοποίησης 40 παιδιά την ημέρα

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που θέλουν να είναι θύματα κακοποίησης σχεδόν 40 παιδιά την ημέρα στην Κολομβία

Χίλια λούτρινα αρκουδάκια «συγκεντρώθηκαν» σήμερα στην κεντρική πλατεία της Μπογοτά στην Κολομβία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, με θύματα σχεδόν 40 παιδιά την ημέρα στην Κολομβία.

Τα παιχνίδια τοποθετήθηκαν κοντά σε πανό όπου αναγράφονταν σλόγκαν όπως «Πρέπει να καταγγείλεις τους δράστες», έπειτα από πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης Παιδικά Χωριά SOS, σύμφωνα με την οποία οι επιθέσεις αυτές αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας κατά του νέου κορονοϊού.

Σχολεία: Μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας...

Σκηνή πρώτη: Εκπαιδευτικός που έχει ήπια συμπτώματα, κάνει τεστ με δική της πρωτοβουλία και είναι θετικό. Αμέσως ενημερώνει τα 3 σχολεία στα οποία είχε βρεθεί τις τελευταίες ημέρες. Στο ένα από τα τρία σχολεία, έχει έρθει σε στενή επαφή με όλους τους συναδέλφους της στη διάρκεια της προετοιμασία της εξ αποστάσεως. Αμέσως, γίνονται από τη διευθύντρια του σχολείου οι σχετικές ενέργειες, ενημερώνεται η Δ Διεύθυνση, η Διεύθυνση Υγείας Ν. Αθήνας και ο ΕΟΔΥ/Πολιτική Προστασία.

Τα εργαστήρια για παιδιά & νέους βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ έρχονται στο σπίτι σας!

Παιδιά ηλικίας 4-12 ετών και νέοι/νέες ηλικίας 13-19 ετών θα παραλαμβάνουν μία χάρτινη σακούλα με πηλό, μολύβια, μαρκαδόρους, πολύχρωμα χαρτιά και άλλα απαραίτητα υλικά στο σπίτι τους. Γραφτείτε στην ενημερωτική συνάντηση και μάθετε περισσότερα για τα ψηφιακά μας εργαστήρια! https://forms.gle/AB6uCuaMg2gN1op8A