Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Τα παιδιά διαχωρίζουν τη φιλία ανάλογα με το φύλο

Σύμφωνα με μελέτη των Jennifer Watling Neal, Zachary P. Neal και Elise Cappella που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Child Development, τα παιδιά που πηγαίνουν στο δημοτικό σχολείο, παρά το γεγονός ότι παίζουν όλα μαζί, θεωρούν ότι μπορούν να είναι φίλοι τα αγόρια μόνο με τα αγόρια και τα κορίτσια με τα κορίτσια.

Κατασκευή: ένας Μικρός Κινηματογράφος

Πηγή
Πώς κινούνται τα ανθρωπάκια στη οθόνη; Πως δουλεύει το σινεμά; Ε λοιπόν, ο Κινηματογράφος δεν είναι παρά μια οφθαλμαπάτη. Πολλοί εφευρέτες προσπάθησαν να επινοήσουν τεχνικές με κινούμενες εικόνες τον 19ο αιώνα και τελικά τα κατάφεραν.

«Πρόωρα γονείς σαν πρόωρα παιδιά»

Τη μεγαλύτερη φρίκη την έφαγα όταν 1,5 έτους χρειάστηκε να νοσηλευτεί με βρογχιολίτιδα. Ένα κρύωμα ελαφρύ, καθόλου πυρετό, αλλά πολύ μπούκωμα, μόλις μία ημέρα. Φεύγω για το γραφείο και το μεσημέρι με καλούν να γυρίσω πίσω. Τη βρίσκω εξαντλημένη, το στήθος της να πηγαίνει μέσα έξω, να βήχει και να πέφτει στις αγκαλιές. Η γιατρός μας στέλνει νοσοκομείο. Στον δρόμο δεν κινείται φύλλο – κάποιος έκλεισε πάλι το Κέντρο – είμαστε κολλημένοι 1 ώρα και η Γιόννα ημιλιπόθυμη στην αγκαλιά μου (έχω πει ότι συν τοις άλλοις την ενοχλεί το αυτοκίνητο;) δεν ανταποκρίνεται σε κανένα κάλεσμά μου. Στροφάρω κάπως (άγνωστο πώς) και παίρνω το 100. Ζητάω να μου ανοίξουν δρόμο. Εκείνη την κούρσα προς το μαιευτήριο/νοσοκομείο όπου περάσαμε και τις πρώτες εφιαλτικές μέρες της ζωής της δεν θα την ξεχάσω ποτέ.

Διπλάσιος κίνδυνος επιπλοκών για «τα παιδιά του σωλήνα»

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί με εξωσωματική γονιμοποίηση, αντιμετωπίζουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο επιπλοκών (σε σχέση με τα παιδιά που έχουν συλληφθεί φυσιολογικά), όπως να γεννηθούν πρόωρα ή να πεθάνουν κατά τον πρώτο μήνα της ζωής τους, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.

Ιανουάριος στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Καλωσορίζουμε τη νέα χρονιά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας με μια ποικιλία δράσεων για μικρούς και μεγάλους διευρύνοντας το κάλεσμά μας σε ακόμα μικρότερες ηλικίες. Με την ευχή να έχει πάντα η ζωή μας εναλλαγές, εκπλήξεις, υπερβάσεις και όνειρα που πραγματοποιούνται όσο άπιαστα κι αν είναι σας περιμένουμε στα Μαγικά Κουτιά που δεν παύουν να ανανεώνονται και να σκορπίζουν τη μαγεία τους. Με τη Μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.

Διάγνωση ψυχικών νόσων στα... μάτια

Βρετανοί επιστήμονες ανέπτυξαν ένα πρωτοποριακό τεστ που βασίζεται σε χρήση κάμερας και μπορεί να διαγνώσει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας αναλύοντας τις κινήσεις των ματιών των ασθενών.