Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Παιδικά πάρτι και παιδιά με ΔΕΠ/Υ

Βοηθήστε το παιδί σας να γιορτάσει και να διασκεδάσει, χωρίς να χαθεί ο έλεγχος της κατάστασης. 

Όλοι έχουν γενέθλια και οι περισσότεροι κάνουν πάρτι. Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, οι κοινωνικές του δυσκολίες θα έχουν πολλές φορές σαν αποτέλεσμα να μην είναι καλεσμένο, κάτι που θα το στεναχωρεί ιδιαίτερα. 

Συναυλία Παντελή Θαλασσινού για την Ίδρυση Κέντρου Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ «Όμορφη Ζωή», διοργανώνει συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό, τηνΠαρασκευή 26 Ιουλίου 2013 στις 21:00 στο Ανοιχτό Θέατρο Μουδανιών, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Ο κανόνας της διακοπής -Μάθετε στο μικρό σας να διακόπτει ευγενικά μια συζήτηση ενηλίκων

Πόσες και πόσες φορές δεν έχει τρέξει το παιδάκι σας φωνάζοντας «μαμάααα…α» διακόπτοντας μια πολύ σημαντική συζήτηση που έχετε με κάποιον ενήλικο. Και καλά να είναι κάποιος φίλος ή συγγενής, αλλά εάν αυτός είναι ένας συνεργάτης, ένας στριφνός πελάτης ή ο προϊστάμενός σας;

Mια ματιά στη ζωή ενός εφήβου, στην Αρχαία Ρώμη

Καλωσήλθατε στον κόσμο του Λούσιου Ποπίδιου Σεκούνδου, ενός 17χρονου, στη Ρώμη του 73 π.Χ.
Έχει μια τυπική ζωή του εφήβου της εποχής…. δύο χιλιάδες χρόνια πριν…

Σάσα Βούλγαρη, γάργαρος λόγος - ρόδινη μορφή

Κάποτε ένα κοριτσάκι περνούσε τα καλοκαίρια του σ’ ένα χωριό που έβριθε από θρύλους, παραμύθια και μυστήρια. Mια πρωτόγνωρη κλίση, ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τις λεπτομέρειες των ιστοριών σοφίας που σαν τερπνό μουρμουρητό έφταναν στα αυτιά της τόνωνε τη ζωτικότητά της. Μια αρμονία, ένας πλούτος σπάνιος ήταν διάχυτος στην ατμόσφαιρα του τόπου αυτού, στοιχεία που ανέπτυσσαν τη φαντασία της. Τους χειμώνες καταβρόχθιζε βιβλία τα οποία δανειζόταν από τη δημόσια βιβλιοθήκη της πόλης της και ταυτόχρονα ονειρευόταν έναν κόσμο καλύτερο όπου θα έπαιζε κι εκείνη ενεργό ρόλο. Ίσως τότε να ήταν που εφηύρε τη δουλειά της, μια δουλειά σχεδόν συνώνυμη με το όνομά της: Σάσα Βούλγαρη, αφηγήτρια.

Κομοτηνή: Κατάβαση με κανό του ποταμού Νέστου από 'Ατομα με Αναπηρία

Αθλητές με αναπηρία από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τις Σέρρες και την Κομοτηνή, ακολουθώντας με κανό το ρου των νερών του Νέστου, διένυσαν μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων, συμμετέχοντας δυναμικά στο «Riverwalk 2013», που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι «Περπατώ» και «Ηρόδικος» της Κομοτηνής.