Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Πώς η Shaylee Mansfield, μία νεαρή ηθοποιός, χρησιμοποιεί σε κινούμενα σχέδια (animation) την Αμερικάνικη Νοηματική Γλώσσα (ASL).

(Η Σέιλι επικοινωνεί με τον Ντέιβ 
DreamWorks)
Η Κωφή ηθοποιός Σέιλι Μάνσφιλντ (Shaylee Mansfield) που συμμετέχει στην ταινία "Madagascar: A Little Wild" δηλώνει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει είναι να την προσλάβουν για οποιοδήποτε ρόλο (μη Κωφού ατόμου). 

Αν και είναι μόλις 12 ετών, η Σέιλι Μάνσφιλντ ανοίγει νέους δρόμους με τη συμμετοχή της στη σειρά κινουμένων σχεδίων "Madagascar: A Little Wild". Παρά το νεαρό της ηλικίας της, χρειάστηκε αρκετό καιρό για να φτάσει εδώ. 

Σε συνέντευξή της στο Salon, η Σέιλι δήλωσε ότι ξεκίνησε την υποκριτική κατά λάθος, αλλά σύμφωνα με τη μητέρα της, “γεννήθηκε με μια κάμερα”. Σε νεαρή ηλικία άρχισε να δημιουργεί μαζί με την οικογένειά της βίντεο για το κανάλι τους στο Youtube ASL Nook, το οποίο επικεντρώνεται στη διδασκαλία της Αμερικάνικης Νοηματικής Γλώσσας (ASL), καθώς και πτυχές της Κουλτούρας της Κοινότητας των Κωφών.

Η Παραολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου έκλεψε την παράσταση στο "Dancing with the stars"


Μπορεί ο τελικός του γνωστού ριάλιτι παιχνιδιού "Dancing With the Stars" να είναι προγραμματισμένος για την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο, η νικήτρια έχει ήδη βγει από το χθεσινό σόου και ακούει στο όνομα Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

Άποψη: Λ. Παπαδημητρίου - Μεγαλώνοντας τα αγόρια του 21ου αιώνα

Οι κεραίες του πιάνουν αμέσως ότι βρίσκομαι σε κήρυγμα-mode. Κοιτάζει το πιάτο του. Ναι, διάβασε στο Instagram για τον βιασμό της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη. Kάτι γυρνάει και λέει στην αδελφή του, ψιλοτσακώνονται για κάτι άσχετο, σηκώνονται αμφότεροι από το τραπέζι. «Πρέπει να φύγω, έχω διάβασμα», «Και εγώ!», παίρνουν τα κινητά τους και γίνονται καπνός. 

Παγκόσμιο πρωτάθλημα χειμερινών αθλημάτων

Έβδομη η Νίκου στο Σλάλομ, 9η στο Parallel και 11ος ο Πετράκης στην παραχιονοσανίδα cross στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα χειμερινών αθλημάτων. 

Η ομάδα εθελοντών της bwin συναρμολόγησε τα έπιπλα της νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη»

Νέα χρονιά και η bwin συνεχίζει να είναι πιστή στο ραντεβού της που στοχεύει στην ουσιαστική υποστήριξη κοινωνικών ομάδων που το έχουν ανάγκη. Η ομάδα εθελοντών της βρέθηκε στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη» της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, προσφέροντας τις εθελοντικές της υπηρεσίες για τη συναρμολόγηση επίπλων (καναπέδες, καρέκλες γραφεία, τραπέζια, κρεβάτια), καθώς επίσης και την τοποθέτηση, αλλά και καθαριότητα διαφόρων αντικειμένων στη Στέγη.

Νιγηρία: Η δολοφονία ενός 5χρονου κοριτσιού προκαλεί αποτροπιασμό στη χώρα

Αποτροπιασμό προκάλεσε στη βόρεια Νιγηρία η δολοφονία μιας 5χρονης μαθήτριας.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, η Χανίφα Αμπουμπακάρ απήχθη τον Δεκέμβριο. Κατόπιν δηλητηριάστηκε με ποντικοφάρμακο και μετά θάφτηκε σε έναν λάκκο στο Κάνο, στο βόρειο τμήμα της χώρας, έγινε γνωστό από την τοπική αστυνομία.

Ο ιδιοκτήτης του σχολείου, όπου πήγαινε, ο Αμπντουλμαλίκ Μοχάμεντ Τάνκο, συνελήφθη και ομολόγησε ότι απήγαγε το κοριτσάκι για να πάρει λύτρα, προτού το δηλητηριάσει, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας Ελπίς: Τι θα γίνει με την τηλεκπαίδευση – Ποια πανεπιστήμια δεν θα λειτουργήσουν

Δεν θα γίνει ούτε τηλεκπαίδευση αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου στα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα, στις περιοχές που έχει κηρυχθεί γενική αργία, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας. Τι ισχύει για τα self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Λόγω της κακοκαιρίας και των προβλημάτων που προκάλεσε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση στα σχολεία που έκλεισαν λόγω της κακοκαιρίας. Όπως ανακοινώθηκε: