Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Νήπια και αλτρουισμός

Μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τον αλτρουισμό στην νηπιακή ηλικία διεξήχθη από την ερευνητική ομάδα Jonas G. Miller του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Davis. Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες, αν όχι μοναδική, έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε παιδιά μικρής ηλικίας (νήπια με μέσο όρο ηλικίας 4 ετών) , καθώς οι περισσότερες μελέτες εξετάζουν την έννοια του αλτρουισμού (οφέλη, κίνητρα) σε ενήλικες. 

Τα Καλύτερα Ντοκιμαντέρ για Παιδιά Δημοτικού

Ντοκιμαντέρ με ζώα, για τη φύση, το διάστημα, την επιστήμη, τους ωκεανούς, την αστρονομία, τα σπορ, το χορό, τον άνθρωπο, τον πλανήτη, το παρελθόν, το μέλλον και πολλά άλλα συναρπαστικά θέματα ιδανικά για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας και όλη την οικογένεια.

Το θέατρο στην υπηρεσία των παιδιών με αυτισμό

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΑΚΗ στον ιστότοπο Νέος Κόσμος

Είναι τόσο σπάνια πλέον τα μηνύματα αισιοδοξίας και δημιουργίας από την Ελλάδα που αρκεί μία είδηση για κάποιον επαγγελματία ή επιστήμονα που διαπρέπει στο αντικείμενό του, για να προκαλέσει ένα είδος ανάτασης. Πολύ περισσότερο, όταν πρόκειται για κάποιον που δουλεύει με παιδιά και δη με εκείνα που αντιμετωπίζουν αναπτυξιακές δυσκολίες, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να τις ξεπεράσουν και να προοδεύσουν στη ζωή τους. 

Καλλιτεχνικό φεστιβάλ χορού, θεάτρου, μουσικής και εικαστικών για μαθητές

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι εγκρίνει τη συμμετοχή μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ χορού, θεάτρου, μουσικής και εικαστικών τεχνών της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2016 στην Αθήνα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ARTABILITY» (Πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες», EEA GRANTS, Ίδρυμα Μποδοσάκη)». 

Τα χαρισματικά παιδιά έχουν αφοσιωμένους γονείς

Πίσω από τα ταλαντούχα παιδιά υπάρχει ένα γονιός που έχει αφοσιωθεί στην ανάπτυξη και την πρόοδό τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Nebraska- Lincoln διαπίστωσαν ότι ο ρόλος των γονιών είναι ζωτικός σε ότι αφορά τη διάκριση των παιδιών τους στα σπορ, σε κάποιο μουσικό όργανο ή σε όποιον άλλο στόχο έχουν στη ζωή τους.

Η πρόωρη έναρξη του σχολείου εμποδίζει τα παιδιά να κοιμηθούν αρκετά

Μια πρωτότυπη έρευνα διεξήγαγε το Κέντρο Ασθενειών (CDC) στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αναφορικά με το πρωινό ξύπνημα των μαθητών και την ώρα προσέλευσης τους στα σχολεία.

Σύμφωνα με αυτή, η έλλειψη ύπνου η οποία ως γνωστόν συνδέεται με διάφορα προβλήματα, όπως είναι η παχυσαρκία, η κατάθλιψη, οι μέτριοι βαθμοί στα μαθήματα και πολλά ακόμα, οφείλεται κατά ένα μέρος στο ότι οι μαθητές δεν κοιμούνται νωρίς αλλά και στο γεγονός ότι τα μαθήματα στο σχολείο ξεκινούν νωρίς το πρωί.