Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Ηνωμένο Βασίλειο: σχολεία εγκαθιστούν στις τουαλέτες αισθητήρες που «ακούν» τους μαθητές

Τα σχολεία εγκαθιστούν λογισμικό «κατασκοπείας» που «ακούει ενεργά» τους μαθητές, για να καταπολεμήσει το άτμισμα, τον εκφοβισμό και τη φασαρία στις τουαλέτες.

Οι αισθητήρες μπορούν να προγραμματιστούν ώστε να εντοπίζουν ορισμένες λέξεις-κλειδιά μέσω αλγορίθμων μηχανικής μάθησης, οι οποίοι ενεργοποιούν ειδοποιήσεις σε επιλεγμένα μέλη του προσωπικού.

Θεσσαλονίκη: Τι συμβαίνει φέτος με τις σχολικές εκδρομές;

Οι σχολικές εκδρομές είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής ενός μαθητή, ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα από την ρουτίνα των μαθημάτων. 

Πόσο μάλλον δε, όταν συνδυάζεται με επίσκεψη σε μουσεία, θέατρα και άλλους τέτοιους χώρους ψυχαγωγίας που συνδυάζουν διαδραστικά τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα με τη διασκέδαση. 

Ας μάθουμε, παίζοντας, με καλοσύνη

Μπορούν τα παιδιά να αναπτύξουν γνωστικές ικανότητες με παιγνιώδη τρόπο, αντί να αποστηθίζουν σελίδες; Μπορεί το ελληνικό σχολείο να υιοθετήσει με συνέπεια προγράμματα που αφορούν την ανάπτυξη κοινωνικοσυναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών;

Ειδικά σχολεία στην Πυλαία: Αντίστροφη μέτρηση για το«λουκέτο» – Υπό μελέτη πιθανή λύση

Αντίστροφη μέτρηση για το προαναγγελθέν κλείσιμο του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας και του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου για παιδιά με αυτισμό στον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη.

Σε δέκα μέρες λήγει η διορία που έδωσε ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, για τη λειτουργία των σχολείων αυτών στο κτήριο όπου στεγάζονται, στην περιοχή της Πυλαίας, το οποίο έχει κριθεί ακατάλληλο.

Θεσσαλονίκη: Αυξάνονται τα εγκλήματα στο διαδίκτυο - «Οι γονείς πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση»

Οι συνηθέστερες απάτες στο διαδίκτυο, τόσο οικονομικής φύσης όσο και με θύματα ανηλίκους, αλλά και τα βήματα που μπορεί να ακολουθήσουν οι πολίτες για να προστατευτούν, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

"Μαθαίνω πριν Σπουδάσω" ενημέρωση για τις σπουδές στο ΠΑΜΑΚ

Το Γραφείο Διασύνδεσης οργανώνει τη διαδικτυακή ημερίδα "Μαθαίνω πριν Σπουδάσω 2023" τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023, τις ώρες 09:00-14:00, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν τα προγράμματα σπουδών των 8 προπτυχιακών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και θα μιλήσουν φοιτητές για την εμπειρία φοίτησής στο ΠΑΜΑΚ και απόφοιτοι για τις επιλογές σταδιοδρομίας που τους πρόσφερε το πτυχίο τους.

ΟΗΕ: Προτρέπει τη Ρωσία να θέσει τέλος στη μεταφορά παιδιών διά της βίας από την Ουκρανία

Επιτροπή δικαιωμάτων του παιδιού του ΟΗΕ προέτρεψε σήμερα την Ρωσία να θέσει τέλος στη μεταφορά παιδιών διά της βίας από τα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και να τα στείλει πίσω στις οικογένειες τους.

Δ. Μπούρλος: Σε νέα βάση οι συντάξεις αναπηρίας

Με τον πρόσφατο νόμο 5078/2023 σε έναν από τους καλυπτόμενους από το ασφαλιστικό μας σύστημα κίνδυνο, την αναπηρία, επήλθε μια σημαντική αλλαγή. Είναι η δυνατότητα που παρέχεται πλέον στους συνταξιούχους αναπηρίας, ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας, να εργάζονται, χωρίς αυτό να συνεπάγεται είτε μείωση είτε διακοπή της καταβολής της σύνταξης.

Πρώτη φορά μπαμπάς: Πώς να προετοιμαστείτε

Το να είσαι μπαμπάς είναι ένας πολύ ιδιαίτερος ρόλος και πιθανότατα να νοιώθετε ενθουσιασμένοι, φοβισμένοι και νευρικοί ταυτόχρονα. Μην ανησυχείτε, δεν είστε μόνοι.

Παρόλο που μπορεί να μην νιώσετε ποτέ εντελώς «έτοιμοι» να αναλάβετε την πατρότητα, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε.

Ο Μάικλ Φοξ μιλάει για την Πάρκινσον: «Τη μισώ. Είναι χάλια. Αλλά δεν με νίκησε»

Υπάρχει άραγε στο περιβάλλον σας κάποιος που έχει διαγνωστεί με Πάρκινσον; Το πιθανότερο είναι πως ναι. Μπορεί, εξάλλου, να υπάρχει και να μην το γνωρίζετε. Οποιος έχει Πάρκινσον δεν τρέμει απαραίτητα. Το κύριο χαρακτηριστικό της νόσου δεν είναι το τρέμουλο, αλλά η βραδύτητα στις κινήσεις και, μεταξύ άλλων, η δυσκαμψία και οι διαταραχές βάδισης. Οπως αναφέρεται, δε, στην ιστοσελίδα του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, πρόκειται για «συχνό νευροεκφυλιστικό νόσημα που επηρεάζει γενικά ανθρώπους μέσης και μεγάλης ηλικίας, αν και υπάρχουν νεανικές μορφές, όπου συχνά υπάρχει γενετικό υπόβαθρο». 

Δήμος Κιλελέρ: Έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης και Φροντίδας ατόμων με αναπηρία

Συνάντηση ενημέρωσης για την λειτουργία του νέου κέντρου διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας (ΚΔΗΦ) για άτομα με αναπηρίες πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κιλελέρ στο Βοήθεια στο Σπίτι και στις υπεύθυνες του ΚΔΗΦ που λειτουργεί από τον όμιλο ANIMUS στο χώρο του παλαιού πολυιατρείο του ομίλου.

Χτύπησαν συμμαθητή τους στη διάρκεια διαλείμματος

Κρούσμα βίας σημειώθηκε κατά τη διάρκεια διαλείμματος σε σχολείο του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΛ), όταν πέντε μαθητές χτύπησαν συμμαθητή τους, με συνέπεια το 18χρονο θύμα να απευθυνθεί προληπτικά σε νοσοκομείο.