Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Ανυπόμονο παιδί; Δείτε γιατί μερικά παιδιά δεν μπορούν να περιμένουν τη σειρά τους.

Δεν είναι εύκολο για τα παιδιά να περιμένουν να έρθει η σειρά τους όταν υπάρχει κάτι που πραγματικά θέλουν πολύ να δουν ή να πουν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, που δεν έχουν αναπτύξει ακόμα τον αυτό- έλεγχο. Ωστόσο, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, συνήθως είναι σε θέση να περιμένουν και να συγκρατούν τον εαυτό τους.

Δείτε γιατί μερικά παιδιά δυσκολεύονται πολύ να είναι υπομονετικά και να περιμένουν τη σειρά τους.

«QooL City»:Για την ενίσχυση των δεξιοτήτων ατόμων με νευραναπτυξιακές διαταραχές

Δεκαπέντε εκατομμύρια άνθρωποι με κάποια νευροαναπτυξιακή διαταραχή ζουν σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στοχεύοντας στην ενίσχυση των δεξιοτήτων ατόμων με νευραναπτυξιακές διαταραχές δημιουργήθηκε -στο πλαίσιο του διετούς ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου «ID GAMING», με επιστημονικό υπεύθυνο τον διευθυντή του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, καθηγητή Παναγιώτη Μπαμίδη- ένα νέο εκπαιδευτικό παιχνίδι σοβαρού σκοπού, το «QooL City».

“Είσαι Ευτυχισμένος τώρα Αγαμέμνονα;” – Πώς οι ανάπηροι ηθοποιοί κατακτούν το ελληνικό θέατρο;

Ο Βασίλης Οικονόμου, ιδρυτής, της Ομάδας ΘΕΑΜΑ, αλλά, και ηθοποιός και σκηνοθέτης των περισσότερων παραστάσεων του πλέον επιτυχημένου θεατρικού σχήματος με ανάπηρους και μη ανάπηρους καλλιτέχνες, αποκαλύπτει στο DEBATER τα όσα τον οδήγησαν να συνδημιουργήσει την παράσταση “Είσαι ευτυχισμένος τώρα Αγαμέμνονα;”.

«Έλα στη θέση μου: 1ο Blind Guide Καλλιθέας» (15.10.2022)

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, σας προσκαλεί στη δράση ευαισθητοποίησης με τίτλο: «Έλα στη θέση μου: 1ο Blind Guide Καλλιθέας», το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 μ.μ. ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας "Λευκού Μπαστουνιού", με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με οπτική αναπηρία (ΑμεΟΑ) για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση.

Προβολή: Σπύρος Νταντανίδης [Cool Crips] TEDxAUEB 2022


Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού στις 15 Οκτωβρίου 2022 στο Μουσείο Αφής

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού, το Μουσείο Αφής και ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος σας προσκαλούν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 από τις 10.00 έως τις 15:00, να σας ξεναγήσουν δωρεάν στον όμορφο κόσμου του Μουσείου Αφής. 

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την απώλεια όρασης.

Παρθεναγωγείο Βόλου: Ένα πειραματικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, ένας χώρος δοκιμής μεταρρυθμιστικών προτάσεων

Στις 10 Οκτωβρίου 1908, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις σχετικές πηγές, άρχισε να λειτουργεί το πρωτοποριακό για την εποχή του Ανώτερο Δημοτικό Παρθεναγωγείο του Βόλου, στο οποίο διευθυντικό ρόλο κλήθηκε να αναλάβει ο νέος τότε Αλέξανδρος Δελμούζος (1880-1956), μετέπειτα κορυφαίος παιδαγωγός και μια από τις πιο αξιόλογες μορφές του εκπαιδευτικού δημοτικισμού στη χώρα μας.

Με ατέλειωτο παιχνίδι και φαντασία τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο της Οδικής Ασφάλειας

Τα παιδιά μας μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, αρκεί να είμαστε δίπλα τους και να τους προσφέρουμε τα κατάλληλα εφόδια για να το αποδείξουν.

Για τον λόγο αυτό, η «Αττική Οδός Α.Ε.» και η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» επιλέγουν να απευθυνθούν στους αυριανούς οδηγούς με στόχο την προαγωγή της παιδείας Οδικής Ασφάλειας με τη βαθιά πεποίθηση ότι αποτελεί κλειδί για τη βελτίωση των ανησυχητικών δεικτών των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας.

4o Πανελλήνιο Συνέδριο Scientix για την εκπαίδευση STEM

Το 4ο Συνέδριο Scientix θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022. Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν και μόνο μετά από εγγραφή στον ιστότοπο Scientix

Το συνέδριο, που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο (European Schoolnet), είναι ένα από τα σημαντικότερα και πιο εμπνευσμένα γεγονότα δικτύωσης της επιστημονικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη: για περισσότερα από δέκα χρόνια η Scientix, η κοινότητα της επιστημονικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη, προωθεί και υποστηρίζει τη συνεργασία μεταξύ δασκάλων STEM, ερευνητών εκπαίδευσης, υπεύθυνων χάραξης πολιτικής, συνεργατών του κλάδου και άλλων επαγγελματιών της εκπαίδευσης STEM σε όλη την Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν.

Πόση και τι είδους σωματική δραστηριότητα χρειάζονται τα παιδιά;

Η σωματική δραστηριότητα είναι βασική προϋπόθεση για την υγιή ανάπτυξη των μικρών παιδιών. Η έλλειψη επαρκούς σωματικής δραστηριότητας παρεμποδίζει την ανάπτυξη στην παιδική ηλικία και αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη τύπου ΙΙ καθώς μεγαλώνουν.

Τα καλά νέα είναι ότι στα περισσότερα παιδιά αρέσει να είναι δραστήρια και οι γονείς μπορούν να τα παρακινήσουν περαιτέρω, κάνοντας το σωστό είδος δραστηριοτήτων που ωφελούν την υγεία τους.

Παιδικοί σταθμοί: Στάση εργασίας την προσεχή Πέμπτη (13/10)

Στάση εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Παράλληλα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από τον χώρο συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης (Σολωμού 60-Αθήνα).

Εθνική Λυρική Σκηνή: Ηχητική τέχνη και Κωφή εμπειρία: η ακοή ως ενσώματο βίωμα

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για εφήβους και νέους ενήλικες με κώφωση ή βαρηκοΐα

Η νέα σειρά εκπαιδευτικών δράσεων έχει ως στόχο να θέσει τις βάσεις για μια διεύρυνση της συνθήκης της ακρόασης από ακουστική εμπειρία σε ενσώματο βίωμα. Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια απευθύνονται σε κωφούς και βαρήκοους εφήβους και νέους ενήλικες, καθώς και σε άτομα των ίδιων ηλικιακών ομάδων που μετέχουν της κοινότητας των κωφών με οποιονδήποτε τρόπο.