Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Δώστε στον εαυτό σας ένα διάλειμμα: 4 τρόποι για να μάθετε στο παιδί σας πώς να παίζει μόνο του

Το να μην είστε συνέχεια με το παιδί σας, κάνει και σε εσάς και σε αυτό καλό. Δείτε πώς μπορείτε να τα καταφέρετε…

Παραδεχτείτε το: κάποιες φορές θα θέλατε να εξαφανιστεί το παιδί σας με μαγικό τρόπο. Όχι για πάντα – απλά για μισή ώρα έτσι ώστε να μπορέσετε να διαβάσετε την εφημερίδα σας με ηρεμία ή να μιλήσετε με κάποιον ενήλικα φίλο σας. Ωστόσο, είναι δύσκολο να χωριστείτε από το παιδί σας και αυτό όχι μόνο επειδή κρεμιέται από το πόδι σας κάθε φορά που προσπαθείτε να βγείτε από το δωμάτιο: Δεν θέλετε να χάσετε ούτε λεπτό από την ανάπτυξή του και ίσως αισθάνεστε και λίγο ένοχοι που το “παρατάτε”. “Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι πρέπει συνέχεια να ασχολούνται με τα παιδιά τους, αλλά αυτό δεν αφήνει χρόνο για σωματική και πνευματική ξεκούραση και τους δημιουργέι άγχος που εύκολα καταλαβαίνουν τα παιδιά”, λέει η ψυχολόγος Kathy Hirsch- Pasek, μια εκ των δύο συγγραφέων του βιβλίου "Einstein never used Flash Gards".

Bazaar με νόημα

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 από τις 09:00 π.μ. έως τις 09:00 μ.μ. στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρηκόων Λυκόβρυσης - Πεύκης, επί της οδού Πλάτωνος 22 και Βουλγαροκτόνου και Πίνδου γωνία, σας περιμένουμε με πόρτες ανοιχτές!!!

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου: Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, 7.00 – 8.00 το απόγευμα
Στολίζουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της βιβλιοθήκης μας, τραγουδώντας κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια
Με την Κωνσταντίνα Χαρίση
Για παιδιά από 6 ετών και πάνω. Με προεγγραφή έως 15 παιδιά

Φέτος ο Άγιος Βασίλης περιμένει όλα τα παιδιά στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ στο Φίλυρο

Φέτος ο Άγιος Βασίλης δίνει τη χαρά και την ευκαιρία στα παιδιά να βιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων με τον πιο δημιουργικό, διασκεδαστικό τρόπο και με ανεπτυγμένο το φιλανθρωπικό πνεύμα των ημερών. Με πολλή χαρά σας γνωρίζουμε ότι τη γιορτινή περίοδο 30/11/2013 μέχρι 06/01/2013 το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ στο Φίλυρο δραστηριοποιείται στη δημιουργία ενός μεγάλου και φιλόξενου θεματικού πάρκου για τους μικρούς φίλους ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας μέσα στο χώρο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ στο Φίλυρο.
Πηγή: Facebook

Οικονομική «υιοθεσία» σε παιδιά με αναπηρία

«Σε μια εποχή που αυξάνονται τα παιδιά τα οποία είναι ανασφάλιστα, είναι επιτακτική η ανάγκη εύρεσης πόρων για να καλυφθούν οι ανάγκες τους» τόνισε σε συνέντευξη τύπου με αφορμή την ανακοίνωση των εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΕΛΕΠΑΠ, η διευθύντριά της Λένα Χράνη.

Παιδική ορχήστρα και χορωδία ORFF



Ειδική Αγωγή - Αναπηρία: Ευαισθητοποίηση στη διαφορετικότητα

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο-Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας στα πλαίσια της ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκέμβρη, διοργανώνει δραστηριότητες ευαισθητοποίησης μαθητών/τριών των «γενικών σχολείων» σε σχέση με την Αναπηρία.