Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Οι γονείς στρέφονται στην κάνναβη για να βοηθήσουν τα παιδιά τους με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού, μολονότι οι γιατροί συνιστούν μεγάλη προσοχή.

Πριν από ένα χρόνο περίπου, η Erica Daniels, μητέρα 2 παιδιών, έκανε κάτι που παλαιότερα θα θεωρούσε αδιανόητο: έδωσε στον 12χρονο γιό της Leo, που έχει Αυτισμό, μια δόση από λάδι κάνναβης- μαριχουάνα. Οι ερευνητές στον κλάδο της ιατρικής υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για την αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων σκευασμάτων στη θεραπεία/ αντιμετώπιση του Αυτισμού καθώς και για δεδομένα για την ασφάλειά τους. 

Πανελλήνιες 2017: Πώς θα εξεταστούν υποψήφιοι με αναπηρίες και δυσλεξία

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την εγκύκλιο για τον τρόπο εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στις πανελλήνιες 2017. Διαβάστε την εγκύκλιο εδώ.

Η Αλεξάνδρα Κωτσάκη γεννήθηκε κωφή. Φέτος παρουσιάζει το TEDxAthens και απευθύνεται σε όλους


"Όρια. Αυτή ήταν η προτροπή μου για να πω το “ναι” και να γίνω κομμάτι μιας εμπειρίας, η οποία στις 13 Μαΐου θα αναδείξει ιδέες που θέλουν να ακουστούν".

Γιατί τα παιδιά πασχίζουν να περάσουν τους δρόμους με ασφάλεια

Για τους ενηλίκους το να διασχίσουν πεζοί τον δρόμο φαίνεται μάλλον εύκολη δουλειά - υπολογίζουν την κίνηση και τον χρόνο που χρειάζονται για να περάσουν από τη μια μεριά του δρόμου στην άλλη χωρίς να παρασυρθούν από κάποιο όχημα. 

Και όμως, αυτή η εύκολη διαδικασία αποδεικνύεται δύσκολη ακόμη και για παιδιά που βρίσκονται στην αρχή της εφηβείας αφού ο άνθρωπος στις μικρές ηλικίες δεν διαθέτει στον βαθμό που χρειάζεται την κατάλληλη κρίση και τις κινητικές δεξιότητες για να διασχίσει τον δρόμο με ασφάλεια. 

Θερινά επιστημονικά σχολεία από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) θα διοργανώσει και φέτος το καλοκαίρι «σχολεία» για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου όπου θα παρουσιασθούν προηγμένες έννοιες της Φυσικής από τον μικρόκοσμο και τον μακρόκοσμο, θέματα μαθηματικής και μηχανικής εκπαίδευσης (STEM), αστρονομίας, νανοτεχνολογίας και κβαντικών εφαρμογών.

Πλήγμα στο απολυτήριο λυκείου

Περαιτέρω υποβάθμιση των ενδοσχολικών εξετάσεων για το απολυτήριο λυκείου από τους μαθητές επιφέρει στην πράξη ο προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους 18χρονους ότι δεν πρέπει να αδιαφορήσουν για τις ενδοσχολικές εξετάσεις, καθώς ο βαθμός του απολυτηρίου ίσως μετρήσει σε κάποια φάση της ζωής τους.

Παιδιά στα αζήτητα στην Ελλάδα της κρίσης

Τα τελευταία χρόνια, κυρίως με την έναρξη της οικονομικής κρίσης, αυξάνει ο αριθμός των παιδιών που απομακρύνονται από το οικογενειακό τους περιβάλλον και με εισαγγελική εντολή μεταφέρονται σε ιδρύματα ή παραμένουν σε παιδιατρικά νοσοκομεία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν ακόμη και οι περιπτώσεις παιδιών που μπορεί να οδηγήθηκαν σε κάποια κοινωνική δομή και να μείνουν έως ότου ενηλικιωθούν.

Αληθινή ποδοσφαιρική παιδεία

Είναι Τρίτη απόγευμα και στο νηπιαγωγείο του Ιδρύματος Πεσταλότσι, στο Αμβούργο της Γερμανίας, καμιά δεκαριά παιδιά με τους γονείς τους έχουν μείνει εκεί αρκετή ώρα μετά το σχόλασμα. Δεν υπάρχει καμία βιασύνη να γυρίσουν σπίτι τους. Απολαμβάνουν τη θέα από την πίσω βεράντα του νηπιαγωγείου, που είναι μέσα στο Μίλερντορ Στάντιον, το 29.546 θέσεων γήπεδο της Ζανκτ Πάουλι που σιγά σιγά γεμίζει για έναν μεσοβδόμαδο αγώνα της δεύτερης κατηγορίας.

Μικροί Ροβινσώνες με αναπηρία δεν το... βάζουν κάτω

Μικροί Ροβινσώνες εν δράσει! Παιδιά με αναπηρίες, μαζί με τους συνοδούς τους, θα περιηγηθούν από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα (12-15 Μαΐου) στην Αττική ώστε να ψυχαγωγηθούν και να διδαχθούν.

Με σύνθημα «Τα παιδιά τρέχουν για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα»

Η εφηβεία είναι µια εποχή σηµαντικής αλλαγής. Η εφηβεία αποτελεί ένα διάστηµα τεράστιας κοινωνικής, βιολογικής, ψυχολογικής και πνευµατικής αλλαγής. Ο έφηβος επιτυγχάνει την ανεξαρτητοποίηση, παίρνει τον έλεγχο της ζωής του, διαµορφώνει αξίες και σχεδιάζει το µέλλον. Όλα αυτά παραβλάπτονται σε ένα χρόνιο νόσηµα.

To Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία σε 4 ευρωπαϊκά φεστιβάλ

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το θέατρο ΘΕ.ΑΜ.Α (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) θα παρουσιάσει στην αγγλική γλώσσα το έργο της Σ. Σταυρακάκη «Blindford - The Night of the Hunt» («Τυφλόμυγα - Η Νύχτα του Κυνηγιού») σε τέσσερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ θεατρικής τέχνης, κατά τη διάρκεια του Μαΐου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου 2017.

4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας: 8-14 Μαίου

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεχίζοντας την προσπάθεια για τον περιορισμό των τροχαίων συγκρούσεων και των θυμάτων τους μας καλούν να ενεργοποιηθούμε φέτος για το θέμα της ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ. Ακούσατε κάτι σχετικό; Ή μήπως το θέμα δεν μας αφορά;

1) 1.250. 000 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο την ζωή τους σε τροχαίες συγκρούσεις. Η τάση αυτή είναι παγκόσμια ανοδική.

2) Οι τροχαίες συγκρούσεις είναι παγκόσμια το πρώτο αίτιο θανάτου για τις ηλικίες 15-29.