Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά/ τους μαθητές σας που δυσκολεύονται στη διαχείριση του χρόνου τους.

Πολλές φορές προκαλούνται εντάσεις από την αδυναμία σωστής διαχείρισης του χρόνου των παιδιών. Δείτε μερικές ιδέες με τις οποίες μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά να οργανώσουν εύκολα και σωστά το χρόνο τους. 

- Δείχνετε κατανόηση για τις δυσκολίες τους και μην ερμηνεύετε τυχόν καθυστερήσεις ή μη ολοκληρωμένες προσπάθειες σαν ενδείξεις αδιαφορίας και ανυπακοής. 

Υπόθεση Amber Hagerman (Amber Alert)

Πριν από 25 χρόνια, η υπόθεση απαγωγής, κακοποίησης και φόνου της εννιάχρονης Amber Hagerman συγκλόνισε όχι μόνο την κοινωνία του Άρλινγκτον, αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Στην Αμερική υπήρξε υπόθεση αναφοράς για νομοθετικές αλλαγές, αλλά και η έμπνευση για το σύστημα ενημέρωσης εξαφάνισης παιδιών Amber Alert.

Mία συνοπτική περιγραφή της υπόθεσης  διαβάζουμε στη Μηχανή του Χρόνου.

13 Ιανουαρίου 1996. Η 9χρονη Άμπερ Χάγκερμαν έκανε ποδήλατο μαζί με τον 5χρονο αδερφό της στη γειτονιά του σπιτιού της στην περιοχή του Άρλινγκτον στο Τέξας.

Βοηθώντας τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους

Η συναισθηματική υγεία ξεκινά από την παιδική ηλικία και από τον τρόπο που τα παιδιά εκφράζουν και διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους. Κατονομάζοντας και επικυρώνοντας τα αρνητικά ή δυσάρεστα συναισθήματα του παιδιού είναι μια καλή τακτική γονικής μέριμνας, αλλά δεν λειτουργεί σε κάθε παιδί.

Αλλαγές στα μηχανογραφικά, φάκελοι αξιολόγησης για τους εκπαιδευτικούς

Η υπουργός Παιδείας μιλάει για τον σχεδιασμό σταδιακής επιστροφής των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, το σχέδιο «Αθηνά Νο 2» στα πανεπιστήμια και παρουσιάζει τις προτεραιότητές της σε όλα τα επίκαιρα ζητήματα

Δύο επίπεδα κρίσης των εκπαιδευτικών (συνολική και διαμορφωτική) και «φακέλους» αξιολόγησης περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ατομική αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών που θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Μαθητικός διαγωνισμός τής ESA

Πρόσκληση μαθητών στον διαγωνισμό Moon Camp Explorers and Pioneers 2021 της ESΑ
Οι εγγραφές είναι τώρα ανοιχτές για τους εξερευνητές και τους πρωτοπόρους του Camp Camp 2021. Η αποστολή της ομάδας σας είναι να σχεδιάσετε τρισδιάστατα ένα Moon Camp για δύο αστροναύτες , ενα camp που να τους κρατήσει ασφαλείς από τους κινδύνους διαστήματος. 
Υποβάλετε τη συμμετοχή σας στο Moon Camp έως τις 25 Μαρτίου 2021 και διαγωνιστείτε για να κερδίσετε το βραβείο Moon Camp για το καλύτερο έργο!

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος 





Πρόσωπο: Έφη Βλάμη

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Sign Links

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος προσκαλεί Κωφούς όλων των ηλικιών να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα SignLinks «Κωφοί ενήλικες σύμβουλοι ως πρότυπα ρόλου, μέντορες για τον κόσμο των ακουόντων: Κρίκοι της ίδιας αλυσίδας».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εστιάζει στις πρακτικές και το ρόλο των ενηλίκων Κωφών, ως συμβούλων, πρότυπα ρόλου, μέντορες για την υποστήριξη των οικογενειών κωφών παιδιών και των επαγγελματιών στο χώρο της εκπαίδευσης των κωφών, προκειμένου να ενισχύσουν τις ικανότητες και τις επικοινωνιακές δεξιότητες των ακουόντων γονέων στην νοηματική γλώσσα. Η εκπαίδευση Κωφών ενηλίκων στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων συμβουλευτικής και κατάρτισης ως πρότυπα ρόλου, μέντορες και δάσκαλοι νοηματικής γλώσσας.

Κύπρος : «Θα γίνω εμβόλιο για να σώσω όλο τον κόσμο» – Συγκινεί ένας 7χρονος

Τα περιοριστικά μέτρα και ο εγκλεισμός δεν αφορούν μόνο τους ενήλικες αλλά και τα μικρά παιδιά που αναγκάζονται να μένουν στο σπίτι, μακριά από το σχολείο, τους φίλους τους και το παιχνίδι τους.

Στην Κύπρο ένα 7χρονο αγόρι συγκινεί γράφοντας τους στόχους και τις σκέψεις για το νέο έτος.

Το χειρόγραφο του παιδιού δημοσιεύθηκε δημόσια σε σελίδα εκπαιδευτικών (μετά από συγκατάθεση των γονιών του).

Άποψη: Ρέα Βιτάλη "Χαρά για το σχολείο; Πού τέτοια στα χρόνια μας"

Τα πρωτοβρόχια… Μωρέ, είχε σταθερά στοιχεία ο καιρός τότε και, μάλιστα, τώρα που το καλοσκέφτομαι, γενικώς η ζωή είχε πιο πολλά σταθερά από ό,τι απρόβλεπτα. Τα πρωτοβρόχια, λοιπόν, εγκαινίαζαν τον Σεπτέμβριο, αλλά και τα ψιλοδάκρυά μας, ότι τελείωνε το καλοκαίρι και άρχιζε το σχολείο. Το μόνο που ισορροπούσε κάπως τη μελαγχολία μας ήταν η χαρά της απόκτησης καινούργιας σάκας, καινούργιας κασετίνας (αυτή με το μαγνητάκι στο κούμπωμα), γομολάστιχας, ξύστρας, τα καθαρά, αμουντζούρωτα τετράδια (για να δίνω υποσχέσεις ότι θα γίνω καλή μαθήτρια, που ποτέ δεν κρατούσα στη συνέχεια) και ότι θα βλέπαμε κάποιους φίλους. 

Ιρλανδία : Δίκτυο θρησκευτικών ιδρυμάτων κακοποιούσε ανύπαντρες μητέρες και τα παιδιά τους

Η σκοτεινή ιστορία ενός δικτύου θρησκευτικών ιδρυμάτων στην Ιρλανδία, που κακοποιούσε και εξευτέλιζε ανύπαντρες μητέρες και τα παιδιά τους για το μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα πρόκειται να αποκαλυφθεί άμεσα.

Μια δικαστική επιτροπή διερεύνησε τα κέντρα μητέρων και βρεφών της Ιρλανδίας και κατέγραψε σοκαριστικά ποσοστά θνητότητας και ακραία περιστατικά βαναυσότητας σε οργανισμούς που παρίσταναν τα ορφανοτροφεία και τις υπηρεσίες υιοθεσίας.

Προβολή: Τι πετάει στον αέρα; του Ρομπέρτο Πιουμίνι

Save the Children: Να επιστρέψουν τα παιδιά φτωχών χωρών στα σχολεία

«Αν το 2020 ήταν η χρονιά της ανακάλυψης του εμβολίου, το 2021 πρέπει να είναι η χρονιά της επένδυσης στο μέλλον των παιδιών», επισημαίνει η διευθύνουσα σύμβουλό της Save the Children, Ίνγκερ Άσινγκ.

Παράλληλα τονίζει ότι η επιστροφή των παιδιών φτωχών χωρών στα σχολεία τους που έκλεισαν λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, στοιχίσει μόνον περίπου 300 ευρώ ανά μαθητή, εκφράζοντας τον φόβο για «μια χαμένη γενιά».

Πώς θα ξυπνάει πιο εύκολα για το σχολείο;

Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία άρχισαν να επαναλειτουργούν και μαζί τους ξεκίνησε και η κλασική μάχη του πρωινού ξυπνήματος. Μετά από περίπου δύο μήνες το μικρό μας καλείται να προσαρμοστεί και πάλι σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και φυσικά να ξυπνάει μια συγκεκριμένη ώρα. Ορίστε λοιπόν όσα μπορούμε να κάνουμε ως γονείς ώστε να ξυπνάει πιο εύκολα για το σχολείο.

Κεραμέως : Δύσκολο να λειτουργήσει μόνο η Γ΄ λυκείου – Τι αποκάλυψε για την επανεκκίνηση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Μετά τη χθεσινή επιστροφή στα θρανία των μαθητών δημοτικών και νηπιαγωγείων, το επόμενο βήμα από πλευράς λοιμωξιολόγων και κυβέρνησης είναι να επανεκκινήσουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αρκετοί ειδικοί θέτουν ως προτεραιότητα τους μαθητές της Γ΄ λυκείου οι οποίοι προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ισραήλ: Εμβολιασμοι και σε παιδιά από 12 ετών από τον Μάρτιο - Οι προϋποθέσεις

Το Ισραήλ πιθανόν να συμπεριλάβει παιδιά άνω των 12 ετών στις ομάδες εκείνες που θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού μέσα στους επόμενους δύο μήνες, αν από την έρευνα προκύψει ότι αυτό είναι ασφαλές, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος αξιωματούχος υγείας.

Το Ισραήλ, το οποίο πραγματοποιεί εμβολιασμούς με την μεγαλύτερη ταχύτητα παγκοσμίως, δηλώνει ότι στοχεύει, μέχρι τα μέσα Μαρτίου, να έχει εμβολιάσει με την πρώτη δόση ή και με τις δύο δόσεις του εμβολίου πέντε από τα εννέα εκατομμύρια πολίτες του και να ξανανοίξει την οικονομία.