Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Προβολή: "Hey Deer!" by Ors Barczy

 

Υιοθεσίες – αναδοχές : Πιστοποιητικά και από Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας

Μια ακόμη σημαντική ρύθμιση για την προώθηση των διαδικασιών για τις αναδοχές και τις υιοθεσίες κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα, με διάταξη που περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο που συζητείται, η έκδοση πιστοποιητικών υγείας για υποψήφιους θετούς και αναδόχους γονείς θα μπορεί πλέον να γίνεται και από δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Κέντρα Υγείας, Κέντρα Ψυχικής Υγείας και Τοπικές Μονάδες Υγείας (Το.Μ.Υ.).

Γιαγιάδες, γονείς, εργαζόμενοι… από τα θρανία στην τηλεκπαίδευση

Πώς βιώνουν την ψηφιακή τάξη μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Ηρακλείου

Δεν εγκατέλειψαν στιγμή τα όνειρά τους. Παρά τις δυσκολίες και το «βαρύ» πρόγραμμα με δουλειά, παιδιά και εγγόνια, οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Ηρακλείου είναι αποφασισμένοι να πετύχουν τους στόχους και, γιατί όχι, να συνεχίσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η διευθύντρια του σχολείου και μαθητές μιλούν στο Cretalive για τη μάθηση της εποχής της τηλεκπαίδευσης.

3o ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ "Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, Σύγχρονη και Ασύγχρονη: Μέθοδοι, Ιδέες & Πρακτικές στην Α/θμια Εκπ/ση" Νάουσα, 21 και 22 Μαΐου 2021

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις, καθώς και καινοτόμες πρακτικές, από εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που εφαρμόστηκαν μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σύγχρονης και ασύγχρονης, ώστε να αναδειχθεί η δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών με ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων και γνώσεων.

Εξομολόγηση Γκουέν Στεφάνι: Έμαθα ότι έχω δυσλεξία από τα παιδιά μου

Η Γκουέν Στεφάνι (Gwen Stefani) πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της χωρίς να ξέρει ότι ήταν δυσλεκτική.

Σε μια νέα συνέντευξή της στην εκπομπή του Ζανέ Λόου η τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι έμαθε πως έχει δυσλεξία όταν οι γιοι της άρχισαν να έχουν προβλήματα ανάγνωσης.

Διακρατικός Μαθητικός Διαγωνισμός Δοκιμίου με τίτλο: «Η φιλία είναι μία ψυχή, που κατοικεί σε δύο σώματα»

Διακρατικός Μαθητικός Διαγωνισμός Δοκιμίου με τίτλο: «Η φιλία είναι μία ψυχή, που κατοικεί σε δύο σώματα» του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Ιταλίας, που απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Π/θμιας (τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού) και Δ/θμιας Εκπαίδευσης (τάξεων Α΄, Β΄,Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου) της Π.Ε. Αττικής και Δυτικής Μακεδονίας και σε μαθητές/τριες των κλασικών Λυκείων Βαρέζε και Μιλάνου

Άδεια ειδικού σκοπού: Πότε την δικαιούνται οι γονείς - Τι ισχύει για τα Χριστούγεννα

Υπό προϋποθέσεις θα μπορεί να χορηγείται άδεια ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους γονείς κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, διευκρινίζεται ότι η χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού κατά την επερχόμενη περίοδο των Χριστουγέννων – οπότε και οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργούν λόγω διακοπών – θα ήταν δυνατόν να εγκριθεί εφόσον ο εργαζόμενος αποδείξει ότι κατά το ίδιο διάστημα δεν είναι δυνατή η φροντίδα των τέκνων από τον άλλο γονέα ή άλλο πρόσωπο και εφόσον δεν διαθέτει επαρκές υπόλοιπο κανονικής άδειας, η οποία θα πρέπει να χορηγηθεί μέχρι τέλος του έτους.

The DOLLcumentary: Πώς οι γονείς προσπαθούν να εμπνεύσουν την ενσυναίσθηση στα παιδιά τους;

«Μαμά, θα έρθεις να παίξουμε;» - πόσες φορές, άραγε, ακούει κάθε μαμά μέσα στην ημέρα αυτή την πρόσκληση από το παιδάκι της, ειδικά όταν είναι μικρό;

Το πραγματικό ερώτημα όμως είναι πόσες φορές ανταποκρίνεται ολόψυχα, έστω για λίγο, αφιερώνοντας όλη της την προσοχή στο παιδάκι της και σε αυτό που ζητάει και το οποίο ουσιαστικά είναι ποιοτικός χρόνος με τον γονιό του, είτε με τη μαμά είτε με τον μπαμπά;

Τα λάθη που εμποδίζουν τα παιδιά να πειθαρχήσουν

Όταν τα παιδιά κάνουν κάτι, τα ανταμείβουμε, τους αφαιρούμε προνόμια ή δοκιμάζουμε τις κλασικές λογικές συνέπειες.

Ωστόσο, μερικές φορές νιώθουμε ότι παρ’ όλες τις προσπάθειες και τις στρατηγικές που ακολουθούμε, το παιδί συνεχίζει να φέρεται άσχημα, να αντιμιλά και να μας αγνοεί.

Roche- Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά 2020: Δράσεις για τα παιδιά του ‘’Χαμόγελου του Παιδιού’’

Οι εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas ένωσαν διαδικτυακά τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τον μη-κυβερνητικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συμμετέχοντας στην «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά», τη διεθνή πρωτοβουλία, μέσω της οποίας, από το 2003, η εταιρεία στηρίζει φορείς που αναπτύσσουν έργο για το παιδί.

Η φετινή Πεζοπορία περιελάμβανε μια σειρά virtual δράσεων, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 121 εθελοντές, τηρώντας όλες τις τρέχουσες οδηγίες για την πρόληψη της νόσου COVID-19. Στις 4 Δεκεμβρίου, οι εθελοντές περπάτησαν συμβολικά, ο καθένας στο χώρο του, στηρίζοντας τη λειτουργία του Σπιτιού του «Χαμόγελου» στο Μαρούσι, όπου διαμένουν είκοσι παιδιά. Επιπλέον, η εταιρεία υποστήριξε τον εξοπλισμό του φαρμακείου του Σπιτιού και πρόσφερε ρούχα και παπούτσια για τα παιδιά, τα οποία επέλεξαν οι εργαζόμενοι μέσω διαδικτύου.

Οι κορυφαίες αναζητήσεις των παιδιών για τα Χριστούγεννα του 2020

Οι ειδικοί του Kaspersky Safe Kids έχουν αναλύσει ανώνυμες αναζητήσεις των παιδιών στο διαδίκτυο κατά τον μήνα Νοέμβριο - μια εποχή κατά την οποία τα παιδιά συνήθως φτιάχνουν τις χριστουγεννιάτικες wish list τους.

Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο προετοιμάζονται για τη μεγάλη μέρα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι βασικοί «ενδιαφερόμενοι» αυτών των διακοπών είναι τα παιδιά, μπορεί να είναι δύσκολο για ορισμένους γονείς και μέλη της οικογένειας να βρουν τις απόλυτες ιδέες για δώρα. Η Kaspersky συνιστά στους γονείς να εξετάζουν προσεκτικά τα κορυφαία ενδιαφέροντα των παιδιών στο Διαδίκτυο για να είναι σίγουροι ότι τα δώρα που αγοράζουν είναι αυτά που πραγματικά θέλουν τα παιδιά τους φέτος.

Περιφέρεια και σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης δίπλα στα παιδιά και τα Άτομα με Αναπηρία

Παιχνίδια και ατομικά είδη στα 760 παιδιά και Άτομα με Αναπηρία που φιλοξενούνται σε 24 προνοιακές δομές της Κρήτης.

Με μια κίνηση ουσίας αλλά και ισχυρού συμβολισμού, η Περιφέρεια Κρήτης και τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσφέρουν σε όλα τα παιδιά και τα Άτομα με Αναπηρία που φιλοξενούνται σε δομές της Κρήτης, τα δώρα του Άι Βασίλη!

Ψηφιακό Μουσείο Ακρόπολης, Ένας νέος κόσμος

Το Μουσείο Ακρόπολης μπαίνει δυναμικά στον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας και ανοίγει νέους δρόμους επικοινωνίας με το κοινό του. Το πρόγραμμα «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ακρόπολης» που μόλις ολοκληρώθηκε, αναδεικνύει τις πολύπλευρες πτυχές των εκθεμάτων του, προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους μουσειακούς του χώρους και στο διαδίκτυο και δημιουργεί έναν νέο, συναρπαστικό κόσμο για μικρούς και μεγάλους. 

Εκπαιδευτικοί ψάλλουν τα κάλαντα σε γιατρούς και νοσηλευτές της Πέλλας

Με κιθάρες, τρομπέτες, κρουστά όργανα και τα παραδοσιακά τρίγωνα, εκπαιδευτικοί- μουσικοί των δημοτικών σχολείων της Έδεσσας, είπαν τα κάλαντα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου της πόλης. Με αυτόν το τρόπο επέλεξαν να ευχαριστήσουν τους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και δίνουν τη δική τους μάχη, δίπλα στους ασθενείς, ενάντια στην πανδημία COVID-19.